Akdeniz'in majör yelken yarışı

Güncelleme Tarihi:

Akdenizin majör yelken yarışı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2010 14:27

Cap İstanbul 14 eylül - 16 ekim de yapılacağı açıklanmıştı. Dünya kültür baş kenti İstanbul etkinlikleri içersinde yer alacak yarış .

Haberin Devamı

Bu sene tek başına( solo) yapılacak yarışlar'da özellikle Türk sporcuların olması istenmekte organizatörden.31  sporcu 200 euro ödeyerek ön kayıt yaptırdı. Yarışa katılacak Türk sporcular arasında organizasyonda ismi geçenler ise Selim Kakış, Kaan Özgöneç, Tolga Pamir, M. Arif Erdem  ve Vedat Tezman var .Tezman  bir Figaro teknesi satın almıştı.Bütçe olarak yarışa hazır olduğunu söylenmekte.

CUP 2010 İSTANBUL organizasyonu olarak en az iki Türk sporcusunu  daha yarışa sokacağını söyleyen organizatör Cumali  Varer  bu konuda sponsorluk çalışmalarının devam ettiğini, .Yarışa bir sporcunun hazırlanabilmesi için en az iki üç aylık bir çalışma ve yaklaşık elli bin euroluk bir bütçe gerekmekte olduğunu belirti.Yarışa , İstanbul  Kültür Başkenti Tanıtım Organizasyonu,GSGM ,Türk Tanıtım Fonu destek veren öncü kuruluşlar.Yarışlara hükümetimizin'de ilgisi büyük .Yarışlarda çok sayıda Türk sporcusu görmek istedıkleri ve derece bekledikleri bilinmekte.
 

Haberin Devamı

 Yarış Figaro sınıfı tek başına kullanılabilecek özelliklerle donatılmış,  hepsi eş  10 metrelik sloop yatlarla yapılacak. Cap İstanbul  Akdeniz ve bölgenin en önemli yelken yarışı ve spor organizasyonlarından biri .Bu sene dördüncü kez yarışılacak.Yelken özellikle  Fransa başta olmak üzere , İngiltere,İtalya ve Yunanistan’da futbol gibi ilgiyle izlenen bir spor

Etaplar Toulon(Fransa )– Ragusa(Sicilya) – Atina(Yunanistan) – Didim- Bozcada – İstanbul şeklinde toplan 2950km yada 1590 deniz mili  sürecek . 4 ülke ,5 etap, 5 deniz, Akdeniz,Tiran,İon,Ege ,Marmara Denizleri geçilecek.

Akdenizin majör yelken yarışı

Daha önce yarışa katılmış farklı ülkelerden 35 skipper, 35 şirket içersinde bazı ünlü isimler şöyle  Erwan Tabarly,Sebastian Josse, Gildas Morvan  bu rüzgarı arkasına alan sponsor şirketler,  kurumlar ,markalar ise 2010 Dünya Başkenti İstanbul,  Hürriyet,Vakko,Luftansa ,Ericson,Suzuki, Bostik, Macif, Generali,Artemis

Haberin Devamı

 Genel klasmanda İlk on skipper ve tekneye   toplam 150.000 euroluk ödül dağıtılacak. Yarışlar naklen ve bant’dan tv ekranlarında ve internetten izlenebilecek .Arzu edenler ise sanal ortamda yarışabileçek.

Yelken yarışları İstnabul'a özellikle çok yakışmakta .İçinden deniz geçen ve deniz kültürü barındıran İstanbul ,Monte Carlo nasıl araba yarışları  ile alınmaktaysa sanırız artık tüm dünyada İstanbul bogazı ve çevresin'de yelken yarışların için  bu şekilde de hatırlanacak.

 Yarışların kıyıdan rahatca seyredilebilmesi, doğal güzellikleri,akıntısı ve küçük dalgalı bol rüzgarları İstanbul Boğazı çok güzel önemli bir yelken yarış parkuru.Eşi olmayan bir doga harikası.

Haberin Devamı

aerdem@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!