"Akdeniz Oyunları'nda hedef..."

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Oyunlarında hedef...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 13:24

Türkiye Eskrim Federasyonu Başkanı Müminhan Bilgin, "Akdeniz Oyunları'nda iki madalya almak istiyoruz ve bunun için çok çalışıyoruz" dedi.

Bu yıl 17'incisi Mersin'de 20-30 Haziran tarihlerinde düzenlenecek Akdeniz Oyunları'na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bilgin, erkek flöre, bayan ve erkek kılıç kategorilerindeki takımlarından madalya beklediklerini ifade etti.

Oyuncular farklı yerlerde turnuvaya hazırlanıyor

Bilgin, organizasyon hazırlıklarının tüm hızıyla devam ettiğini ve bu kapsamda bayan kılıç takımının Ukranya, erkek takımının Macaristan, erkek flöre'nin İstanbul, bayan ve erkek epe takımlarının Mersin ve bazı milli sporcuların özel antrenörleri eşliğinde başka ülkelerde kamp yaptıklarını söyledi.

Eskrimde dünyanın en önemli ekollerinden İtalya ve Fransa'nın gruplarında yer aldığını ifade eden Bilgin, turnuvadaki asıl rakiplerinin kendilerine daha yakın düzeydeki İspanya ve Mısır olduğunu dile getirdi.
Bilgin, geçen yılın mart ayında Yıldızlar ve Gençler Avrupa Şampiyonası’nda milli sporcu Ilgın Sarban ile kazandığı bronz madalyanın Türkiye'nin eskrim tarihinde 89 yıl boyunca kazandığı ilk ve tek Avrupa Şampiyonası madalyası olduğunu hatırlatarak, bu sürecin ardından gerileme dönemine girdiklerini kaydetti.

Bu turnuvayla yeniden çıkışa geçmeyi arzuladıklarını vurgulayan Bilgin, Mersin'e gelecek taraftarlardan destek beklediklerini, bu turnuvada başarılı olmak için federasyon, sporcu ve teknik ekip olarak ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını sözlerine ekledi. Akdeniz Oyunları'nda Eskrim Milli Takımı kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Erkek kılıç:
İbrahim Ahmet Ant
Çağlayan Nehir Fırat
Bayan kılıç:
Ilgın Sarban
Ayşe Iryna Kravchuk
Erkek epe:
Yusuf Böjte
Okan Karadeniz
Bayan epe:
Reha Doğan
Gökçe Günaç
Bayan flöre:
İrem Karamete
Cansu Umay Vardar
Erkek flöre:
Burak Babaoğlu
Bora Bire
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!