Akdeniz Oyunları'nda biniciliğe karantina engeli

Güncelleme Tarihi:

Akdeniz Oyunlarında biniciliğe karantina engeli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2013 12:38

Mersin'de düzenlenecek 17. Akdeniz Oyunları'na az bir zaman kala, binicilik müsabakalarının tehlikeye girdiği öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, Avrupa Komisyonunun Adana'yı "karantina" bölgesi olarak değerlendirmesi nedeniyle Akdeniz Oyunları'ndaki binicilik müsabakaları iptal edilme tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Avrupa Binicilik Federasyonu nezdinde sadece İstanbul, İzmir ve Ankara'nın uluslararası müsabaka düzenleme izni bulunurken, Akdeniz Oyunları'na özel olarak bu hak Adana'ya da tanınmıştı ancak oyunlara az bir zaman kala Avrupa Komisyonu, bunu kabul etmediğini bildirdi.

Avrupa Komisyonunun, oyunlara katılan atların 60 gün süreyle karantinaya alınacağını bildirmesi üzerine yetkililer harekete geçti. Sorunun Gençlik ve Spor Bakanlığının yanı sıra Türkiye Binicilik Federasyonunun girişimleriyle çözümlenmeye çalışıldığı, ancak komisyonun ısrarı nedeniyle belirsizliğin devam ettiği kaydedildi.

Federasyon Başkanı Çapa
Binicilik Federasyonu Başkanı Tunç Çapa yaptığı açıklamada, oyunlar için Adana'da önemli yatırımlar yapıldığını belirterek, "Adana bir sürü hara ve kulübün bulunduğu, binicilik faaliyetlerinin sorunsuz yapıldığı bir ilimiz. Üstelik oyunlar için ciddi çalışmalar yapıldı. Sorun çıkabilecek bir durum kesinlikle mevcut değil. Buna rağmen komisyonun böyle bir ısrarı olduğu doğru. Konunun çözüme ulaşması için herkes elinden geleni yapıyor" dedi. Türkiye'nin Akdeniz Oyunları'nı en iyi şekilde düzenlemek için çaba harcadığını anlatan Çapa, "Daha önce de canlı hayvan girişine kapalı olan Adana Havaalanı için özel izin çıkarıldı. Hükümet, sorunsuz ve mükemmel bir organizasyon düzenlemek için elinden geleni yapıyor. Bu nedenle komisyonun bu ısrarına anlam veremiyorum" diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!