Ajax kaçıyor rakipleri kovalıyor

Güncelleme Tarihi:

Ajax kaçıyor rakipleri kovalıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 17, 2014 11:06

Hollanda Eredivisie'de 28. haftasında NAC Breda deplasmanında 0-0 berabere kalan Ajax, puan kaybına rağmen liderliğini sürdürdü.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi dahil son dönemde aldığı başarısız sonuçlarla eleştiri oklarını üzerine çeken Amsterdam ekibi, geçen hafta evinde Cambuur'la 1-1 berabere kaldıktan sonra NAC Breda engelini de aşamayarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Karşılaşmanın genelinde rakibine oranla daha atak bir futbol ortaya koyan Ajax, özellikle Van Rhijn ve Sigthorsson'la yakaladığı fırsatları değerlendiremedi. Bu beraberlikle puanını 59'a çıkaran Ajax, Twente'nin 7 puan önünde liderliğini sürdürürken, 33 puanlı NAC Breda 11. sırada yer aldı.

Haftanın derbisinde karşılaşan Vitesse-PSV Eindhoven maçında gülen taraf Eindhoven ekibi oldu. Guus Hiddink'i teknik ekibe danışman olarak atadıktan sonra başarılı sonuçlar almaya başlayan PSV Eindhoven, zorlu Vitesse engelini 2-1'lik sonuçla geçerek, ligde yakaladığı galibiyet serisini 7'ye çıkardı. Karşılaşmaya hızlı başlayan PSV Eindhoven, 7. dakikada kalecinin hatasını değerlendiren Locadia'nın attığı golle 1-0 öne geçti. Golden sonra baskı kuran ev sahibi ekip 18. dakikada Labyad ile beraberliği yakaladı. PSV'de 29. dakikada sahneye çıkan Depay takımını bir kez daha önce geçirdi ve karşılaşma 2-1 PSV Eindhoven'ın üstünlüğüyle sonuçlandı. Aldığı bu mağlubiyetin sonunda 52 puanda kalan Vitesse 3'üncü sıraya gerilerken, puanını 50'ye yükselten PSV 5. sıradaki yerini korudu.

Ligde şampiyonluk hesapları yapan Twente ile Feyenoord da haftayı galibiyetle kapattı. Twente güçlü rakibi AZ Alkmaar'ı maçın uzatma anlarının son dakikasında bulduğu golle 2-1 yenerken, Feyenoord ise evinde ağırladığı Heerenveen engelini 2-0'la aştı.


Gol krallığı
Eredivisie'de gol krallığı yarışında bu haftayı boş geçen Heerenveen'den Finnbogason, attığı 23 golle ilk sıradaki yerini korudu. Bu futbolcuyu 20 golle Feyenoord'dan Pelle ve 16 golle AZ Alkmaar'dan Johannsson takip ediyor.


Sonuçlar
Eredivisie'nin 28. haftasında alınan sonuçlar ve puan durumu şöyle:

Cambuur-Waalwijk: 3-2
Vitesse-PSV Eindhoven: 1-2
ADO Den Haag-Groningen: 2-1
Heracles Almelo-Roda: 2-1
Twente-AZ Alkmaar: 2-1
NEC Nijmegen-Utrecht: 2-2
Feyenoord-Heerenveen: 2-0
PEC Zwolle-Go Ahead Eagles: 2-0
NAC Breda-Ajax: 0-0


29. hafta maçları
Groningen-Vitesse
Heerenveen-NEC Nijmegen
PSV Eindhoven-Roda
AZ Alkmaar-PEC Zwolle
Twente-ADO Den Haag
Utrecht-Cambuur
Go Ahead Eagles-NAC Breda
Heracles Almelo-Feyenoord
Waalwijk-Ajax





Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!