Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

Güncelleme Tarihi:

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2015 12:25

Fenerbahçe'nin Ajax ile golsüz berabere kaldığı karşılaşmayı değerlendiren futbol otoriteleri sarı lacivertli ekibin savunmasına tam puan verirken, hücum performansını zayıf buldu. Ahmet Çakar ise teknik direktör Pereira'nın geçmişte Robin van Persie ile yaşadığı sorunun aynısını Nani ile de yaşayacağını öne sürdü. Otoritelerin görüşleri şöyle:

Haberin Devamı

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak
Zorladı ama olmadı (Rüştü Reçber - Hürriyet)
Özellikle 80-85 arasındaki yakalanan gol pozisyonlarında gerek tercih hatası gerekse son vuruşlardaki beceriksizlik Fenerbahçe’nin 3 puanı almasına engel oldu. Hakem sert futbola prim tanıdığı gibi deplasmanda oynayan bir takımın isteyeceği türden bir yönetim sergiledi. Fenerbahçe kazansa grupta çok rahatlayacağı bir duruma gelecekken yine de alınan 1 puan ile ipleri elinde tutmayı başardı.

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

Abilerle 'ufaklıkların' maçı (Uğur Vardan - Hürriyet)
Amsterdam ekibine bakıp “Fena halde çökmüşler” demek zor ama bir kabuk değiştirmeden geçtikleri de gerçek. Geleceklerini teslim edecekleri gençleri bulmuşlar, pişmelerini bekliyorlar sanırım. Birkaç sezon sonra nasıl bir noktaya gelirler bilinmez ama dünkü maçtaki genel görünüm son derece tecrübeli abilerle gencecik çocukların (ya da ufaklıkların) maçı gibiydi. F.Bahçe oturmuş, ne yaptığını bilen, aklıyla oynayan ama az biraz dinamizmden yoksun, ev sahibi de delişmen ama tecrübesi ve yetenekleri kısıtlı bir takım hüviyetindeydi.

Haberin Devamı

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

Fırsat kaçtı (Uğur Meleke - Hürriyet)
Celtic, Molde’yi yenemeyince, Fenerbahçe’nin aldığı bu beraberlik fena bir sonuç olmadı. Ama sarı-lacivertliler, bu 3 puanı alsalar hem Avrupa Ligi’nde Kasım başında rahatlayacaklar, hem de Türk futboluna altın değerinde bir 0,400 puan kazandıracaklardı. Hemen üstümüzdeki Hollanda’yla aramızdaki 1,096 puan fark da 0,696’ya, yani iki galibiyetlik bir mesafeye inecekti sadece... Olmadı. Fırsat kaçtı.

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

Pereira'ya bravo! (Gürcan Bilgiç - Sabah)
Maç dengeli devam ederken, yapılan değişikliklere baktığımızda, çıkan oyuncular; Nani, Diego ve Robin van Persie... En büyük umutlarla ve paralarla transfer edilip , bu tip karşılaşmalarda skoru değiştirmesi beklenen isimler. Bir şey yapamamışlar, yapmamışlar ve kenardalar. Yıldız oyuncularınızın performans problemi varsa, tüm takım bu etki altındadır. Son 10 dakika Volkan Şen ile hareketlenen ön tarafın, 2-3 net pozisyon ürettiğinin altını çizerek ve rakiplerine pozisyon vermemekle övünen Pereira'nın; bir kez daha başardığını belirterek yazımızı bitirelim.

Haberin Devamı

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

Pozisyon vermeden temiz puan (Rıdvan Dilmen - Sabah)
Beşiktaş maçından sonra rakiplerine pozisyon vermemesi Fenerbahçe'yi hala Avrupa'da tutuyor hem de avantajlı şekilde. Ligde de şampiyonluk yarışında. Şimdi o gri var ya onu bulması lazım Pereira'nın. Volkan gibi, Ozan gibi oyuncuları kazanarak olacak bu. Yani topla adam geçebilen, iki kale arasında topla, topsuz 30-40 metre koşabilen oyuncularla olur. Sezon başındaki siyah ve şimdiki beyaz şampiyonluk getirmez Fenerbahçe'ye, gri lazım...

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

Fenerbahçe kazanmalıydı (Ahmet Çakar - Sabah)
Ajax gibi bir takıma Amsterdam'da bırakın gol pozisyonunu, tehlikeli bir pozisyon bile vermemişken maçı kazanamadan dönmek gerçekten üzüyor. Vitor Pereira, takım üzerindeki hakimiyetini tamamen kaybetmiş. Dün gece hissettiğim olay Nani ile de büyük sıkıntı yaşayacağı... Nani de oyundan çıkarken bakışlarıyla, vücut diliyle tepkiliydi. Bu böyle gitmez. Kariyeri müthiş olan oyuncular, oyundan her çıktıklarında hocaya afra-tafra yaparlarsa asıl saygısızlığı Fenerbahçe'ye yapmış olurlar.

Haberin Devamı

Ahmet Çakar: Pereira, Nani ile de sorun yaşayacak

İyi savunma kötü hücum (Mehmet Demirkol - Fanatik)
Bu oyunu, Van Persie’nin yüksek çabasına rağmen asla boşta topla buluşturulamayışı üzerinden de okuyabilirsiniz. Hollandalı’nın fiziksel olarak zirvede olmadığı konusunda hemfikiriz. Ancak şunu da unutmamak lazım. Van Persie, kariyerinin hiç bir bölümünde fiziksel bir oyuncu olmadı. Onu farklı kılan hızlı ya da güçlü olması değil, her zaman beklenmeyeni büyük bir çabuklukla yapma becerisidir. Bundan yararlanmak bu oyunla çok kolay değil.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!