Aguero güvenleri boşa çıkarmadı

Güncelleme Tarihi:

Aguero güvenleri boşa çıkarmadı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2011 12:54

Rekor ücretle Manchester City’e transfer olan Kun Agüero, çıktığı ilk Premier Lig maçında kendine güvenenleri mahcup etmedi.

Haberin Devamı

İki gol bir asistle oynayan Aguero takımının Swansea’yı 4–0 yendiği maçın yıldızı olurken oyuna son yarım saatte girmesine rağmen maçın seyrini değiştiren oyuncu oldu.

 

Manchester City’e 38 milyon Sterlin’e transfer olan Agüero yaptığı açıklamada, “İngiltere’deki yaşam tarzına çabuk adapte olmaya çalışıyorum. Uzun zamandır İngilizce dersleri alıyorum ve bundan böyle daha çok pratik yapmak zorundayım. Tek sorunum İngiltere’de trafiğin tersten akması” ifadelerini kullandı.

 

Manchester City’e transferinin futbolunu daha da geliştireceğine inanan Aguero, yeni meydan okumalara alışkın olduğunu ve burada da çok başarılı olacağını sözlerine ekledi.

 

Haberin Devamı

Dünyanın en iyi golcüleri arasında anılmak isteyen Aguero şimdiden bunu başarmaya çok yakın olduğunu söyledi.. Maradona’nın da damadı olan 23 yaşındaki oyuncu Atletico formasıyla 175 maçta 74 gol kaydetti.

 

Agüero Kimdir ?

 

2 Haziran 1988’de Buenos Aires’te dünyaya gelen Agüero, 2003 yılında futbola başladığı Indipendiente’den 2006 yılında 22 milyon Euro’ya transfer olarak ismini futbol dünyasına duyurdu.

 

Atletico Madrid’deki ilk iki sezonunda 28’i lig olmak üzere toplam 50 gol atma başarısı gösteren Agüero, henüz 18 yaşındayken tüm Avrupa’nın tanıdığı bir isim haline geldi.

 

2010 yılında takımıyla UEFA Avrupa Ligini ve Süper Kupa’yı kazanan Agüero, çok sevdiği çizgi filmdeki "el Kun" karakterinden aldığı Kun lakabını kullanmaktadır.

 

Yıl                 Kulüp            Gol

2003-06        Indipendiente 23

2006-2011    A.Madrid       74

2011              M.City           2

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!