Ağrı Dağı'na zafer tırmanışı

Güncelleme Tarihi:

Ağrı Dağına zafer tırmanışı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2010 14:54

Dağcılar, 30 Ağustos Zafer Bayram nedeniyle Ağrı Dağı'na zafer tırmanışı yapacak.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaatin Karaca yaptığı açıklamada, Ağrı Dağı'na düzenledikleri 30 Ağustos Zafer Tırmanışı'na 50 dolayında dağcının katılacağını ve dağcıların 26 Ağustos tarihinde Iğdır'da toplanacaklarını belirterek, şu bilgileri verdi:

“Iğdır'da toplanan dağcılarımıza geçen yıl yaptığımız tırmanışın görüntüleri eşliğinde izlenecek rota ile ilgili teknik bilgi vereceğiz. 27 Ağustos'ta Iğdır Atatürk Anıtı'na çelenk sunumu yapıp Korhan Yaylası'na hareket edilecek. Buradaki çadırlı kampımızı ertesi gün 3200 metreye taşıyacağız. 29 Ağustos günü ise Ağrı Dağı'nın 4400 metresine 3. çadırlı kampımızı kurup, 30 Ağustos sabahı zirveye ulaşmış olacağız. Zirvede Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk ve silah arkadaşları için saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşını okuduktan sonra, aynı gün 3200 metreye yeniden dönmeyi planlıyoruz. 31 Ağustos'ta ise Ağrı Dağı Zafer tırmanışı tamamlanmış olacak.”
Alaattin Karaca, tırmanışı Iğdır yönünden yapacaklarını ve bu tırmanışa zorluk derecesi yüksek olduğu için sadece usta dağcıların katılabileceğini, kendisinin de kafile başkanı tırmanışta yer alacağını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!