Ağar: Ben terörist ayıklarken, Erdoğan balık ayıklıyordu

Güncelleme Tarihi:

Ağar: Ben terörist ayıklarken, Erdoğan balık ayıklıyordu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2007 18:18

DEMOKRAT Parti Genel Başkanı Mehmet Ağar, Türkiye geçmiş yaralarını kapatıp, geleceğe bakmak zorunda olduğunu anlatırken, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı kastederek, “Biz o dağlarda, o şehirlerde o sakaklarda terörist ayıklamakla meşgulken, Başbakan boğaz kıyısında balık ayıklıyordu. Böyle bedavadan laf yapmak yok” dedi.

Haberin Devamı

DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, partisinin Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı'nda düzenlediği mitinge katılmak üzere İstanbul'dan saat 15.00'te Tekirdağ'a geldi. Tekirdağ'a özel otomobil ile gelişinde milletvekili adayları tarafından Şerefli Kavşağı'nda karşılanan Ağar daha sonra kente geldi. Mitingin yapılacağı Cengiz Topel Meydanı'na davul- zurna eşliğinde gelen Ağar, ‘Başbakan Ağar', ‘Ağar gelecek, terör bitecek’ sloganları ile karşılandı. Tekirdağlılar'ı eşi Emel Ağar ile birlikte selamlayan DP Genel Başkanı, 22 Temmuz seçimlerinde partisinin 61 yıl sonra yeniden iktidara geleceğini savundu.

Cengiz Topel Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişi ellerinde, ‘Aranan kan bulundu, DP Rh +’, ‘Vatanı satmayın, Kuran kursunu yıkmayın’, ‘AK’ı, OK'u aşta gel, Kırat'a koş da gel', ‘Ağar gelecek terör bitecek’ pankartı taşıyan partililere seslenen DP Genel BaşkanI Ağar, kan ve terör üzerinden siyaset yapmaktan dikkatlice uzakta durduğunu söyledi. Kendisinin de bir baba olduğunu anlatan Ağar, “Bu topraklarda yaşayan her türlü sorumluluğunu hisseden bir babayım ben. Hiçbir çocuğun, evladın hiçbir yavrunun burnu kanamasın diye gözyaşları içine döken inanan bir insanım ben. Türkiye'de neyin yapılmamı lazım geldiğini ifade ettim. Hayatımda sıcak odalardan çıkmamış Fırat'ın doğusunda siyaset nedir görmemiş, Türkiye'nin birliğini bütünlüğünü kavrayamayanlar ‘Bu ne demek istedi; dağ -ova diye', ‘Mehmet Ağar ne derse erkekçe korkmadan' der. Ben ülkeye son çıkan affın neye mal olduğunu gördüm. Bunu çıkaranlar bugün Meclis'te yok, yeniden Meclise girmeye çalışılıyor. Millet hiçbir şeyi unutmadı. Benim siyasetimde kimsenin çoluk- çocuğu ile ilgim yok” dedi.

Haberin Devamı


TERÖRÜ ASKERE İHALE ETTİLER

Mitinge katılanların, ‘Başbakanın oğlu askere’ diye bağırmaları üzerine DP Genel Başkanı Ağar, “Allah herkesin çoluk- çocuğunu kendisine bağışlasın. Dedim ki; Türkiye, ovadan, dağa giden çocukların sayısı çokluğu yüzünden terör örgütü devamlı rota kazanıyor. Bunun önünü keselim, terörle etkin mücadele edelim, o bölgelerde hakim olan bir hükümet arıyor millet. Devlet arıyor, ama her şeyi askere ihale ettiniz, şimdi bir de kalktınız askerle kavga ediyorsunuz. Ne yaptığınızı biliyor mu musunuz siz? Askerle siyaset yapılmaz ama, askersiz devlet yönetemezsiniz. Terörle Mücadele edemezsiniz. Şimdi geçen gün bir televizyon programında diyor ki; Ben terör olaylarına baktım 93- 96 döneminde en yüksek rakamlar var. Mehmet Ağar da o dönem Emniyet Genel Müdürü diyor. Doğru, Allah'tan ben o zaman Emniyet Genel Müdürü'ydüm. O ağır dönemde sen başbakan olsan bırakıp kaçmış gitmiştin. O dönemlerde ben bunları açmak oy meselesi yapmak istemiyorum. Kendileri istiyorsa Tekirdağ Meydanında açıyorum, yarın Urfa Meydanı'nda da konuşacağım” dedi.

Haberin Devamı

Türkiye'nin geçmiş yaralarını kapatıp, geleceğe bakmaz zorunda olduğunu anlatan DP Genel Başkanı Mehmet Ağar, şöyle devam etti:
“Biz o dağlarda, o şehirlerde o sakaklarda terörist ayıklamakla meşgulken, Başbakan boğaz kıyısında balık ayıklıyordu. Böyle bedavadan laf yapmak yok. Böyle altından çıkamayınca rakamların arkasına sığınmak yok. Türkiye'de bütün öğleden sonraları eşkıyaya teslim edilmiş yollar vardı. Bütün siyasi partiler tabela indirmişlerdi. Türkiye'de günde 3 tane 4 ilçe basılıyordu. O zaman bulunduğunuz partide örgütün aleyhine laf bile söylemiyordunuz. Onun için Türkiye'de herkesin kilosunu da biliyoruz. Siz şunu iyi bilirsiniz; imtiyazlı özelleştirmeler yaptınız. 1 senede imtiyazlı insanların cebine 1 milyar dolar, 600 bin dolar koymayı bilirsiniz. Fukara üreticiyi ezdirmesini bilirsiniz. Eşi- dostu ihale ile zengin etmeyi bilirsiniz. ‘Duble yol' diye her sene tazelenen yolları yaptırmayı bilirsiniz. Ama elin Avrupalı çiftçisine yağ fabrikatörlerine parayı verirsiniz, kendi çiftçisine ayçiceği üreticisini vermezsiniz. Sizin yüreğiniz terörle mücadele etmeye yetmez, yetmedi vakit rakamların arkasına saklanırsınız.”

Haberin Devamı

YSK KARARLARINI ELEŞTİRDİ

Türkiye'nin her kösesinde her coğrafi bölgesinde aynı şeyleri söyleyen tek genel başkan kendisinin olduğunu söyleyen DP Genel Başkanı Mehmet Ağar şöyle konuştu:
“Türkiye'ye birliktelik içinde kardeşlik içinde bu toprakların bölünmez bütünlüğü içinde bu yüce ay- yıldızlı bayrağı en tepelerde dalgalandığı bir Türkiye'ye adam gibi idare etmeyi Allah bize nasip edecektir. Geçen gün Başbakan çıkmış bir televizyona söylemiş. Yeni bir adet çıktı. Yargı kararlarını sonsuz saygımız var. Hükümetin kendine ait 5- 6 kanalı var zaten, ilave kanalları da var. Ancak, YSK her nedense televizyon reklamlarını yasakladı, yani siyasette demokraside vatandaşa ne ile ulaşılacak sıcaklık zamanın kıtlı bir yandan hükümet bütün televizyonları parsellemiş. Allah'a şükür utanma da yok. Bari televizyon reklamlarını açın da millete ulaşabilelim. Şimdi zaman değişti. Sadece ‘zalimin zulmü varsa, mazlumun Allah'ı var' diyorlardı. Sizin parmak ekranlarınız var renkli ekranlarınız varsa iman dolu göğsümüz var milletimiz var, toprağımız var.“
Ağar, miting ardından karayolu ile İstanbul'a hareket etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!