Adres: Antalya

Güncelleme Tarihi:

Adres: Antalya
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2000 00:00

Haberin Devamı

Formula yarışları için heyecan dorukta

Turizm Bakanı Mumcu'nun, dünyaca ünlü Formula- 1 Yarışları'nın Türkiye'de yapılması için yürüttüğü çalışmalara, turizmcilerden destek geldi.

Akdeniz Bölgesi’ndeki turizmciler, bölgenin bu ve benzer aktivitelere son derece uygun olduğunu savunuyor. Alt yapının elverişli olduğu bölgede birkaç milyon dolarlık yatırımla uluslararası tanıtım yolu açılmış olacak.

Tanıtım için önemli

TURİZM Bakanı Erkan Mumcu, dünyaca ünlü Formula-1 yarışlarının Türkiye'de yapılması yolunda ön çalışmalar yaptığını, bunun en geç 2001 yılında başarılacağını açıklaması, turizm dünyasında sevinçle karşılandı. Bakan Mumcu,‘‘Bir ülkenin tanıtımında bu tür yarışlar önemli yere sahip. Formula-1 için Antalya veya İstanbul'u düşünüyorum’’ dedi. Mesaj yerel turizmciyi heyecanlandırdı.

Destekle olabİlİr

Antalya Otomobil Sporları Kulübü (ATOK) Başkanı Tarık Sevimli, yarış pisti için en az 500 dönümlük bir alana ihtiyaç olduğunu belirterek, ‘‘Uluslararası bir alan için 500 dönüm gerekiyor. Avrupa standartları ise 800 ile 1500 dönüm arasındadır. Bunu yapabilecek teknoloji ülkemizde mevcut. Sayın bakanımız da destek verirse bu iş olur’’ diye konuştu. Antalya şimdi bu güzel organizasyonun heyecanı ile gün saymaya başladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!