Adnan Polat’tan devrime çağrı

Güncelleme Tarihi:

Adnan Polat’tan devrime çağrı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2010 00:00

Tam 30 yıl önce düzenlenen kulüp tüzüğünün günümüz koşullarına uymadığını vurgulayan Polat, “Bütün üyelerimizin kongreye gelip G.Saray’a sahip çıkmasını istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

GALATASARAY Başkanı Adnan Polat, yarın yapılacak olan ve kulüp için büyük önem taşıyan Tüzük Tadil Kongresi hakkında Hürriyet’e özel açıklamalarda bulundu.

G.Saraylılar’a çağrı

Son olarak 1980 yılında değiştirilen tüzüğün günümüz koşullarına uyarlanmasının şart olduğunu savunan Polat, “30 yıldan bu yana Medeni Kanun değişti, dünya değişti ama ne yazık ki Galatasaray’ın tüzüğü değişmedi” dedi. Polat, tüzük değişikliğinin uzun süredir konuşulan bir konu olduğunu hatırlatarak şöyle devam etti:
“Bu iş için ben henüz başkanlığa gelmeden önce 16 kişilik bir komisyon oluşturulmuştu. 16 kişinin hazırladığı o tüzüğe ince ayar yapılması gerekti. Ben de o komisyondan 5 kişilik bir ekip kurdum. Mükerrem Taşçıoğlu, Oğuz İmregün, Kemal Onar, Hayrettin Kozak ve Mehmet Helvacı’dan oluşan ekibimiz tüzüğün yeni hazırladılar ve ‘Biz kongre için hazırız’ dediler. Ben hazırlanan tüzüğü kulübümüzün resmi sitesinden yayınlattım. Bu da yetmedi, eski ve yeni tüzüğün karşılaştırmalı olarak yeraldığı bir kitapçığı 7 bin 600 üyemize gönderdim. Ayrıca bütün üyelere 22 Mayıs’a kadar gelecek önerileri dikkate alacağımızı söyledik. O kadar güzel öneriler geldi, biz de bunları değerlendirmeye aldık.”

Haberin Devamı

Tüzük hepimizin

Adnan Polat, camia içinde tüzüğün değişmesini istemeyen isimlerin de olduğunu belirterek, “G.Saray’ın sahibi gerçek G.Saraylılar’dır. G.Saray Kulübü üyeleri arzu ettikleri maddeleri değiştirebilirler ama lütfen kongreye gelsinler. G.Saraylılar kulüplerine sahip çıksınlar. Tüzük hepimizin, Galatasaray hepimizin” diye konuştu.

Mevcut tüzük ile yenisi  arasındaki farklar
Başkanlar artık 3 yıl için seçilecek

 Kulübe başkan adayı olabilmek için en az 10 genel kurul üyesi imzalı önerge vermek zorunda. Böylelikle kongrelerde kongrelerde son dakikada ortaya çıkan başkan adaylıklarının önü kesildi.
  Başkan ve yönetim kurulunun seçildiği kongreler 2 yıl değil 3 yılda bir yapılacak. Bu değişiklik mevcut yönetimi etkilemeyecek. 2012’de yapılacak kongrenin ardından bütün başkanlar 3 yıl süreyle görev yapacak.
 Bugüne dek mart aylarında yapılan seçimli kongreler, futbol takımının bu süreçten olumsuz etkilenmemesi için mayıs ayının sonuna kaydırılacak.
 Galatasaray Lisesi mezunları hiçbir sayı sınırlaması olmadan, 35 yaş sınırı konularak kulübe üye olabilecek. Galatasaray Üniversitesi mezunlarından ise her yıl maksimum 40 kişi kulübe üye olabilecek.

Haberin Devamı

30 yılda Galatasaray’da ne değişti?

1980’de yıllık bütçe 1 milyon       860 bin dolardı ve külübün üye sayısı 2 bin 500 idi.

 2010’da bütçe 170 milyon dolara, üye sayısı 10 bin 850’ye yükseldi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!