Adnan Polat gazetecilerle buluştu

Güncelleme Tarihi:

Adnan Polat gazetecilerle buluştu
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2011 18:27

Polat Otel’de yazılı basın ve gazete müdürleri ile bir araya gelen Başkan Adnan Polat önemli açıklamalara imza attı.

Haberin Devamı

Haberortak.com'un haberine göre; Polat, Mali Genel Kurul öncesi, önümüzdeki hafta erken seçim kararı için ciddi anlamda düşüneceğini ifade etti.

HELVACI İLE BEN DEĞİL TÜM YÖNETİM KONUŞMUYOR


Mehmet Helvacı ile konuşmuyorum artık. Diğer yöneticilerde çok kızdı yaptığı hareketlerine ve onlarda konuşmuyorlar. Toplantı masasına oturup dinleyip gidiyorlar.

G.Saray’da ben tüm yöneticileri dinler, farklı görüş olsa da başkan dedikten sonra herke o karar uyar. Etik ve gelenek böyledir. Böyle bir aykırı hareket olunca yönetimde de bu hareketi kimse kabullenemiyor.. Herkes kırıldı.

MALİ GENEL KURULDAN SONRA 1 HAFTA DÜŞÜNECEĞİM

Şu anda gündemimde seçim yok. Ancak ben şunu söyleyebilirim. Mali Genel Kurulu geçip 1 hafta oturup düşünmek istiyorum. Galatasaray menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım

Hesabını veremeyeceğim hiçbir şey yok. G.Saray Kulübü tarihinde ilk kez bu kadar şeffaf oldu. Seçim kararı al, ibra etsinler. Önce ben bunu kendime yediremem. Her şeyim net benim.  Oturup sakin kafa ile düşünmek istiyorum.

2 YILDIZ ALACAĞIZ

Başarıya ve paraya daha çok doymuş oyuncu almak istemiyoruz. Ama muhakkak ki takımın içine 1 2 tane net yıldız nitelikli oyuncu sokacağız. Ama çoğunluk genç, başarıya aç olacak..

Taraftarı, camiayı herkesi çok üzdük. Ama en çok üzülen de bizdik. Bu kadar işler bitirip en iyi bildiğimiz konuda böyle neticeler almak bizi yıprattı. Futbol takımının böyle gitmesi bize muhalefet yapan insanların konuşması için zemin oluşturdu

SENEYE G.SARAY’I KESİN ŞAMPİYON YAPACAĞIZ


Futbolla çok daha fazla ilgilenip, muhakkak seneye G.Saray’ı şampiyon yapacağım. Göreceksiniz, gelecek sene bu takımı kesin şampiyon yapacağız. Ben hiç konuşmadım bugüne kadar. Onu yapabilecek gücümüz, bilgi, birikimimiz ve aklımız da var. Ben artık futbolun çok içinde ve başında olacağım. Florya’da kuracağım karargahı.

G.Saray seneye şampiyon olacak. Bu güç bizde var. Florya’da belli bir ivmenin harekete geçmesi için benim orada olmam lazım. Şu anda arzu edilen rayda gitmiyor, o rayın oturması lazım.

Çocuklar iyi niyetli  çalışıyor, mücadele ediyorlar. Özellikle son 4 5 maçta aldığımız sonuçlar hepsini kahretti. Kazanabilecekleri maçlarda kaybetmek yıktı onları. Karabük maçında rakip bir kere kalemize gelemedi. Girmiyor resmen top.

STANCU CULİO KAZIM YEKTA KALACAK

Yeni transferlerden Stancu genç bir oyuncu. Culio, Stancu, Kazım, Yekta kalır.
Baros’un köstebek var sözünü duydum. Çek gazetesine bu açıklamayı yapmış. Gelsin, varsa böyle bir şey geldiği vakit hesabı sorulacak. Nedir, kimdir diye konuşuruz.

DERBİ SONRASI SOYUNMA ODASI ENKAZ GİBİYDİ


Böyle abuk zubuk maçlar kaybettiğiniz vakit soyunma odasını görmeniz gerekir. Fenerbahçe maçından sonra soyunma odasını görmeniz lazımdı. Bitmiş vaziyette idi çocuklar. Kolay değil. Yani Fenerbahçe, Ankaragücü, Gaziantep maçında G.Saray kötü futbol mu oynadı? Farklı kazanacağımız maçlarda yenildik. Fenerbahçe maçında Kazım 2.pozisyonu bulmuş. Yani Hagi’yi sabote edeyim diye gol mü atmayacak? Böyle bir şey olabilir mi? Arka arkaya bu kadar çok kötü neticeler alınınca onların yerine kendinizi koyun. Özgüven ve telaş var.

FENER MAÇINDA ÇOK İYİ OYNADIK

Fenerbahçe maçında iyi futbol oynadık. Ama son dakikalarda kaybettik. Gökhan Gönül orta yapıyor orada 1.90’luk 3 4 adamın arasında o top Alex’e geliyor. Şans faktörü de olması lazım. Topta isteyecek yani.

ZAPATA KALEDE DEĞİL ÖN LİBERODA İYİ


Zapata’yı ısrarla Hagi istedi. Ben buna her şeyiyle kefilim, hazır dedi. Peki dedik. Ve G.Saray’a aldık. Zapata çok iyi kaleci mi? Çok üst düzey kaleci olmadığını söyleyebilirim. Esasında oyun kurma, arkada ön libero oynama konusunda çok iyi. Yediği gollere de baktığınız vakit aslında öyle basit sıradan bir gol yemedi. Kurtarması çok zor golleri yedi. Bariz hatalı gol belki bir tane Antep maçında yedi. Ama bir tane de maç kurtarmadı açıkçası.
Forvetlerde bulduklarını atamadı, ona bakarsan…Kaleci günah keçisi ilan ediliyor. Forvetler nasıl kaçırdı denip geçiliyor.

8 HAFTADA KADERLERİ BELLİ OLACAK


Şimdi burada 8 haftaları var bu çocukların. Bu 8 haftada hepsi birebir izleniyor. 8 haftanın sonunda da göreyim bakayım herkes her şeyini ortaya koysun, ondan sonra kararımızı vereceğiz. Bugüne kadar da ben kimse ile transfer görüşmesi yapmadım. Bu 8 haftayı bekliyorum. Ama kimseye de bu konuda tölerans göstermem.

GİTMEK İSTEYEN FUTBOLCUYU TUTMAYACAĞIM

Arda her gün bir yere gidiyor?
Arda için bana yansımış bir resmi teklif yok. Ama açıkçası G.Saray’da ben daha önce diyordum ki “ Genç gruptan kupa kaldırmadan hiçbiri bir yere gidemez”…Ama şunu görüyorum ki bir futbolcu “ Ben buradan ayrılmak istiyorum” diyorsa ve bunu kafasına koymuşsa onu orada zorla tutmanın da ne futbolcuya, ne kulübe faydası olmuyor. Ekonomik koşulların oluşması halinde her futbolcu satılır. Bunu sırf Arda için söylemiyorum. Genel prensip…

RENKLİ VE HEYECANLI BİR KONGRE BEKLİYORUM


Pazar günü renkli, heyecanlı ve katılımı yüksek olacağı bir Mali Kongre bekliyorum. İnşallah G.Saraylılar katılırlar. Ciddi eleştiriler olacağını da düşünüyorum. Ama bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Bütün temennim G.Saray’a yakışır düzeyde ve o seviyede bir Mali Kongre olsun.

2012 MAYIS’A KADAR HAZIRLANIRLAR


Yani herkesin 10 yılını doldurmuş, aidatını zamanında ödemiş her G.Saraylının aday olmak hakkı. Bekleyecekler, nasıl olsa kesin olarak 2012’nin Mayıs ayında seçim olacak. Şimdiden hazırlıklarını yapmış olurlar.

ÖZGENER İLE 3 AYDIR GÖRÜŞMÜYORUM

Mahmut Özgener ile uzun süredir yaklaşık 3 aydır bir araya gelmedim. Ben size Galatasaray’ın bu sezonki maçlarda direk neticeye etki eden hakem hatalarını..En az 10 tane…Ben şimdi belki bunlar olmasaydı benim durumum başka olurdu. Hakemlerin hataları ile de ben bu kadar eleştiri altındayım.

ONLARA ARTIK GÜVENMİYORUM


Mesela Mahmut Özgener’e sorabilirsiniz, “ Ben dedim saha içindeki yönetimlerde hakemler büyük takım küçük takım ayrımı yapmasınlar. Kuralları herkes için aynı uygulasınlar” dedim. Ama olmuyor. Biz böyle bir ortam görmüyoruz.
Benim şahsen Federasyon BAŞKANI ve Federasyon MHK Başkanına ciddi güven erozyonum var. Güvenmiyorum.

BEN HİÇBİR ZAMAN ENKAZ EDEBİYATI YAPMADIM


Mehmet Helvacı’nın dünya kadar emeği geçti kulübe. Bunu söylerim. Ama kendisi ile
diyaloğum yok. Kendileri yönetim kurulu toplantılarına geliyorlar.

Helvacı kendisi aday olacağına rağmen sizin için “Ünal Aysal’ın AIG hisselerinden kar ettiğini Polat seçim kozu olarak kullanabilir” dendi?
Ben kimseyi bugüne kadar karalamadım. Enkaz edebiyatı yapmadım. Bundan sonra da yapmam. Bir yerlere gelmek için başkasına çamur atarak o mevkiiye ulaşmayı ben kabul etmiyorum. Benim tarzım değildir o. Bunun için herkes kendi söylediği ve yaptığı ile bağlıdır. Siz benden bugüne kadar hiç enkaz edebiyatı duydunuz mu?

FENERLİLERİN YAŞADIĞI TAM BİR TRAVMA VE ÖLÜMCÜL BİR OLAY


Son dakika şampiyon kaçırmalarına ne dersiniz?
Felaket bir şey ya hakikaten. Kötü bir şey Allah korusun. Kendimi şimdi 20.45 şampiyonluğunda Fenerbahçe yöneticisi yerine koyuyorum. Ölümcül bir şey gerçekten. Biz kafadan kaybediyoruz yada kazanıyoruz. Korkunç bir şey Bursa maçında da yaşadıkları. O çok ağır bir travma. Bu takımları kurmak, buralara getirmek çok büyük mücadele. Özveri, sinerji gerektiriyor. İnsanın ömründen götürüyor. Düşünsenize tam adım atacaksın, oturacaksın biri iskemleyi bir çekiyor küt düşüyorsun. Çok ağır bir şey. Bunu da son 5 senede 2 kez Fenerbahçe yaşadı. Çok ağır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!