Adaylık için önemli ziyaret

Güncelleme Tarihi:

Adaylık için önemli ziyaret
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 15:46

Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğini kazanmak için büyük çaba gösterdiği Euro 2016 adaylığı için en önemli gelişmelerden birisi bu hafta yaşanacak.

Haberin Devamı

UEFA'nın görevlendirdiği 13 kişilik bir heyet Türkiye'ye gelerek adaylık dosyasını ve Türkiye'nin turnuvaya verdiği desteği yerinde değerlendirecek.

8-9 Nisan 2010 tarihlerinde yapılacak olan ziyaretin ilk gününde, adaylık dosyası UEFA uzmanları ve TFF Euro 2016 Proje Ekibi tarafından değerlendirilecek. UEFA tarafından adaylık dosyasının içeriğiyle ilgili soruları, TFF ekibi uzmanların da katılımıyla cevaplandıracak. 8 Nisan'da Çırağan Sarayı'nda düzenlenecek toplantı, sabah 09.00'da başlayacak ve gün boyu sürecek. Aynı gün UEFA Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı ve UEFA Yönetim Kurulu üyesi Gilberto Madail başkanlığındaki bir heyet İstanbul'a gelecek. Heyette Hollanda Futbol Federasyonu Genel Sekreteri Harry Been ve Gürcistan Futbol Federasyonu eski başkanı Nodar Akhalkatsi de yer alacak. 8 Nisan Perşembe akşamı heyet onuruna Esma Sultan Yalısı'nda bir yemek verilecek. Yemeğe, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak, TFF Yönetim Kurulu üyeleri, sekiz aday şehrin valileri ve belediye başkanlarının yanı sıra spor, moda, sanat ve edebiyat dünyasının ünlü isimlerinin de katılması bekleniyor. 9 Nisan Cuma sabahı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, UEFA'dan gelen heyeti Dolmabahçe Sarayı'nda bulunan çalışma ofisinde ağırlayacak. Saat 10.00'da Başbakanlık Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde yapılacak toplantı sonrası aynı yerde bir basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya Türkiye'yi temsilen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafız Özak ile TFF Başkanı Mahmut Özgener, UEFA'yı temsilen ise UEFA Yönetim Kurulu üyesi ve Milli Takım Turnuvaları Komitesi Başkanı Gilberto Madail ile UEFA Turnuvalar Direktörü Giorgio Marchetti katılacak. UEFA heyeti aynı gün öğleden sonra Türkiye'den ayrılacak. Heyet, Türkiye'nin ardından Euro 2016'ya aday diğer ülkeler olan Fransa ve İtalya'yı da ziyaret edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!