Adanaspor’un 3T’si: Tolgahan, Tuna, Tiago

Güncelleme Tarihi:

Adanaspor’un 3T’si: Tolgahan, Tuna, Tiago
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2013 11:25

Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor’un 3 Oyuncusuyla röportaj gerçekleştirdik. Bu hafta da Adanaspor’un 3T’si yani Kaptan Tuna, Kaleci Tolgahan ve forvet Tiago ile bir araya geldik…

Haberin Devamı

Tolgahan Acar, taraftar tarafından müthiş tepkili… Ama o sabahın çok erken saatlerinde kalkıp canla başla idmanını yapan müthiş özverili biri…
Tuna Üzümcü, taraftarın, takımın “Abi”si… Müthiş telkin etme yeteneği var…
Tiago Queiroz Bezerra, sahanın deli fişeği… Hızı topla yarışıyor!

Ve bugün ligin 9. Haftasında Adana derbisiyle bütün dikkatler buraya çekilmiş durumda… Adana’nın her iki takımına da bol şans diliyor, hak eden kazansın diyorum… Ve sizi oyunculara baş başa bırakıyorum!

Tolgahan, sohbete önce seninle başlamak istiyorum… Film nerde koptu?
Tolgahan Acar: Dur naaptın, o konulara girersek çok uzar! (Gülüyor) Karşıyaka’da koptu… Sonra Aksihar’da yine hatalı gol yiyince taraftar sinirlendi. Ki o zamana kadar her şey çok iyiydi. Bir an üzüldüm çünkü başından beri Adanaspor için çırpınıyordum… Bakın ben Adanaspor’da amigoluk bile yaptım. Soyunma odasına giderken bir adamla göz göze geldik bana küfrediyordu. Ben de bir hareket yaptım ama bir gazeteci o anı yakalayıp tüm taraftara hareket çektim gibi haberi yaydılar filan…

Kurtardığın her topta nefretle sevgi yer değiştiriyor mudur artık?
Tolgahan Acar: 1.5 yıldan sonra ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediye maçında “Tolga Tolgaaaaa” diye bağırdılar. Arkamı dönüp baktım acaba ben miyim yoksa başka birine mi sesleniyorlar oldum… (Gülüyor) Ben iyi olduğum sürece eminim ki arkamda olacaklardır.

Degaj çekerken gol olsa… Hani şu İtalya’nın bir takımında oldu… Sanırım en bomba affediş olur?
T.Ü: Kaleci adam yalnız adamdır yaaa (Gülüyor) 8 tane tutar bir tane kaçırır olay biter…

Adanaspor’un 3T’si: Tolgahan, Tuna, Tiago

Fotoğraf: Atakan TURGUT

Degaj demişken! Senin bir çevirme usulün varmış?
T.A: O benim çocukluğumdan beri var. Topu aldıktan sonraki konsantre biçimim…

Hepsi birden “Bana at bana at” diye harekete geçiyor mu?
T.A: Hayır yok, bir Ümit var. Bütün out’ları bana at diyor (Gülüyor)

Kaptan Tuna bu durumlar için ne düşünüyor?
T.Ü: Ben Tolga’nın bu ligin en iyi kalecisi olduğunu düşünüyorum. Süper lig’te de çok iyi olacağına inanıyorum. Bir kere müthiş özgüveni var, bazen bu özgüven kaleciye hata yaptırabilir ama kalecinin o özgüvene ihtiyacı var. Kaleci yalnız adamdır, tek hata ile bütün ihale ona kalabilecek bir mevkide oynuyor. Özellikle defans ve kale mevkilerinde oynayan oyunculara karşı sabırlı olunması gerekiyor. Bir kulağı tribündeyse oyuncunun hata yapma riski de çok yüksek.

Sağır kurbağa hikâyesini mi uygulamak lazım?
T.Ü: Çok zor! Maalesef inanılmaz negatif enerji geçiyor. Hocaya “Dayanamıyorum ben oyundan çıkmak istiyorum” diyenleri biliyorum.

Tepkilerin daha ilk haftadan başlaması kötü oldu tabii…
T.Ü: Bakın 15 hafta geçmiştir işler kötü gidiyordur, giydiğimiz formanın hakkını veremiyoruzdur bu tepkiyi anlayabilirim. Ben de çocukluğumda çok fazla tribünde bulundum, taraftar sizden bir şey beklemekte haklı. Ama Orduspor maçının 15. Dakikasındaki tepki bana iyi niyetli gelmiyor açıkçası.

Uzun süre transfer beklendi, sonra istenmeyen hoca geldi… Bu patlama olamaz mı?
T.Ü: O da olabilir bilemem… Ama bunu sahaya yansıtmak çok doğru gelmedi bana. Biz hep geçen senelerle yaşadık her sene bir önceki sene konuşması var. Futbolda geçmiş yok. Bugün var…

Özel hayatlarınızı nasıl etkiliyor?
T.Ü: %100 etkiliyor. Galibiyet aldıktan sonra arkadaşlarınızla Ziyapaşa’da oturup sohbet etmek kadar keyifli bir şey yok. Ama kaybettiğiniz zaman yemek yemek bile içinizden gelmiyor.

Şuan taraftarın sevgi selinde kalan sensin… Sezonun ilk golü de senden geldi, neler söylemek istersin?

Tiago Bezerra: Her zaman oynarken çok istekli, hırslı olmuşumdur. Burada diğer oynadığım takımlarla kıyaslayınca farklı. Bizim taraftarımız bazen inanılmaz tepki verebiliyor bazen çok değişebiliyor. Çok fazla negatif düşünüyorlar. Belki biz de bu gelgitler negatif enerjilerle etkileniyoruzdur. Tuna’nın söylediklerini az çok anladım. İlk 15. Dakika da yuhlamak gerçekten doğru gelmiyor. Onların destekleri bizim için çok önemli.

Sezonun ilk golünü attığında, tribünlerden “Tiago Bezerra”diye adının yankılandığında ne hissettin?
Tiago: Üzerimizde 2 maçtır gol atamamanın baskısı vardı hani onu atınca müthiş bir sevinç oldu.

Tolgahan, seni biraz Beşiktaş’ın eski kalecisi Fevzi Tuncay’a benzetiyorlarmış… Peki ya sen?
T.Ü: Kaleci stili olarak evet benziyor… Ama bu daha atletik ya!

Bana göre davranışlar, duruş filan Volkan Demirel havası hakim!
T.A: (Gülüyor)

Takım kaptanı olarak, oyuncunun, başkanın, taraftarın kısacası bütün yük sende mi?
T.Ü: İlk defa sıkıntılı dönemden geçmiyoruz. Finale kaldığımızda da, geçen sene de bu senede… Ümit Tütünci, Merthan, İlkem gibi Süper Lig de de üst düzey oynamış yetenekli oyuncular olması bizim en büyük avantajımızdan biri. Biz kulüp olarak maddi manevi ne varsa beraber karar alırız. Özel hayatlarımızda da çok sık görüşürüz. Dolayısıyla sadece bütün yük bende demek doğru olmaz. Hep beraber omuzluyoruz.

Ama bir şey olunca takımın abisi olarak taraftar direkt seninle iletişime geçiyor sanki?
T.Ü: Evet…

Takım çok fazla gençleşti. Bu konuda neler söylemek istersiniz?
T.Ü: Evet… Taraftarımız biraz sabırlı olmalı, eleştiri yapılırken dikkatli olunmalı. 10-12 tane pırıl pırıl gencecik gelecek vadeden oyuncu geldi. 7 tanesi sahada ilk 11 oynuyor. Bayram Akgül’e kızıp buradaki 7 genç oyuncuya yüklenmek doğru değil. Ben, tolgahan ümit, ilkem, Merthan’a yüklenilebilir biz kaldırırız ama o gençler kaldıramaz, o heyecanla hata yapabilirler. Transferler geride kaldı, hoca sorunları yaşandı ama her şey geride kaldı şuan nasıl destek olabiliriz bu düşünülmeli. Gider 5 liraya bilet alır ana avrat küfredersiniz ama bu ne size ne takıma bir şey kazandırmaz.

Tribüne gitmediğiniz için de tepkiler yaşıyorsunuz…
T.Ü: Bakın ben sonra çıkıp açıklama yaptım, rehavete kapılmamak adına diye…

Sebebi başkan denildi. Nasıl bu kadar emin insanlar?
T.Ü: Hiç alakası yoktu oysaki… Bakın Başkanın çok güzel lafı var, biz bir aileyiz der. Hakikaten doğru… Oyuncu, taraftar ve başkan… Eee başka kim var? Böyle bir üçlü söz konusu. Bayram Akgül tek başına bir mücadele veriyor ama maalesef bu görülmüyor. Yalnız kalmış bir insan ve oluşturduğu bir aile var…

Her kafadan ayrı bir ses… Ne zaman durumlar düzelir?
T.Ü: Ortak adım! Taraftar kulübüne takımına oyuncusuna sahip çıktığında Bayram Akgül bunu görmeyecek mi? Başkan bir şey yaptığında taraftar bunu görmeyecek mi? Görecek... Bu belki hemen olabilecek bir şey değil. Dediğim gibi sabır en önemli şey, sabırlı olsunlar bize güvensinler. Biz sahaya taraftar tepkisi ne olacak diye bir kulağımız tribünde olmasın güvenle çıkalım.

Israrla “Gitmesin” dediğiniz oyuncu var mıydı?
T.Ü: Sedat Ağçay! Antalyaspor’da da beraberdik… Başkan ile paylaştım “Kalması için her şeyi yaptım” dedi Sedat ile konuştuk o da “Kulüp kalmam için her şeyi yaptı ama gitmem gerekiyordu” dedi.

Adanaspor da bazı şeylerin hemen yayılması sosyal medya kirliliği mi?
T.Ü: Onunla da alakalı tabii. Çok büyük bir şehit ama çok kolay laf dönen bir şey.

Maç sonrasında oturup konuşuyor musunuz? Tolgahan gol yediğinde, ötekinin başka hatasında filan…
T.A: Takım otobüsünde direkt paylaşıyoruz. Ben de hata varsa hemen Tuna ve Merthan’dan abi özür diliyorum, fikir alışverişi yapıyoruz. Herkes yaptığı hatayı da bilir ve maç gecesi oynayan futbolcular uyuyamaz.
T.Ü: Senin yüzünden gol yedik, hata yaptık filan demeyiz ama Tiago orda biraz daha garanti oynayabilirsin kardeşim, Tolga risk almasaydın daha iyi olurdu diğer maçta daha basit oynayalım, İzzet aldığımız topları daha basit kullanalım gibi geçmiş hatalardan nasıl ders alırız bunun kritiğini yaparız.
Tiago: Futbolcu yaptığı hatayı da, doğruyu da bilir. Tabii ki de maç sonunda oturup konuşmak iyidir.

Hiç mi kavga etmediniz. “Allahh belanııı versiiiin o hata yapılır mıydı?” dediğiniz zamanlar olmadı mı?
T.Ü: Olmaz mı dahaa beteri oldu!!! Biz birbirimizle çatışabilen ama sonrasında abi kardeş olabilen kişileriz. Bazı oyuncu grupları vardır olmayabilir. Kulisler olur filan ama burada gerçekten yok!

Futbolcu hakem çalışır mı?
T.Ü: Kimi hakem çok sarı kart gösterir, kimi hakemin oyuncuyla diyalogu çok kötüdür biz bunu biliriz ya da bilmeyenler birbirini haberdar eder.

Adanaspor’u tek kelimeyle tanımlayacak olsanız?
Tuna: Halkın takımıdır!!! Adanaspor hem ismiyle hem renkleriyle Adana’yı temsil eden, galibiyetiyle Adana’yı sevindiren, mağlubiyetle Adana halkını üzen. Kasımpaşa final maçında ağlayan insanları gördüm. Adana’ya döndüğümde Adana’da hayatın durduğunu, insanların üzüldüğünü gördüm!
Tolgahan: Benim için çocukluk aşkı! Tribünlerdeki çocukluk hayalim!
Tiago: Birazcık daha pozitif enerjiye ihtiyacı olan bir takım. Türkiye’de dürüst kulüp, doğru başkan bulmak çok zor… Adanaspor her anlamda çok iyi. Grup içinde kimse bencil değil, herkes birbirini düşünüyor. Şuan ne panik yapacak ne de bayram yapacak bir durumumuz var. Ortadayız… İnanıyorum ki her şey düzelecek.

İlk Orduspor maçındaki tepkileri görünce “Kahretsin nereye düştüm ben!” demedin mi?
Tiago: Hayır! Bence o iş kazası gibi bir şeydi. Daha sonrasında giderek her şey düzeldi.

Maçta Tiagoyu izlerken, “Abi şu topu versen de bizim de ayağımız bi değse…” filan gibi bir hal var sanki? Top sana denk gelince kapana aşk olsun!
Tiago: (Gülüyor) Topa aşığım! Eskiden bu konuda daha açtım, topa hep ben dokunayım topun olduğu yerde ben hep olayım şeklindeydim ama bunu zamanla değiştirdiğime inanıyorum.

Son olarak eklemek istedikleriniz?

Tiago: Kaptanın dediği gibi herkesin ortaya yaklaşmalı. Başarı ancak bu şekilde olur. Takıma belirli yardım da yok… Bazen yalnız başınıza bir şeyleri yapmak çok zor olur! Bence Adanaspor taraftarının içinde bizi gerçekten destekleyen sahip çıkanlar var.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!