Ada basınında gündem hala John Terry

Güncelleme Tarihi:

Ada basınında gündem hala John Terry
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2012 15:56

İngiltere'de Anton Ferdinand'ın açtığı ırkçılık davasında suçlu bulunan John Terry’nin aldığı 4 maçlık ceza tartışılmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

Futbol kamuoyu ve basın yayın organları federasyonun verdiği kararı yetersiz bulurken, 4 maçlık cezanın komedi unsuru olduğu görüşünde birleştiler.

Geçtiğimiz sezon Liverpool'un Uruguaylı futbolcusu Luis Suarez’in, Manchester United maçında Evra'ya ırkçı ifadeler kullandığı gerekçesiyle 8 maçtan men edilmesinin ardından aynı olayla gündeme gelen Terry’e neden 4 maç ceza verildiği sorgulanmaya devam ediliyor.

İşte İngiltere Futbol Federasyonunun tarihe geçen kararları;

Eric Cantona (M.United): 1995 yılında Crystal Palace ile Manchester United arasında oynanan ve 1–1 berabere biten maç sonrası Eric Cantona, kendisine hakaret eden bir taraftara uçan tekme attı. Bu kung-fu tekmesinin ardından Cantona, federasyon tarafından 4 aylık ceza alırken, 23 lig maçında oynayamadı.

Haberin Devamı

Paulo Di Canio (S.Wednesday): 1998 yılında Arsenal ile S.Wednesday arasında oynanan maça damgasını vuran Di Canio oldu. Önce Arsenalli futbolcuları birer birer tekmeleyen Di Canio gördüğü kırmızı kart sonrası maçın hakemi Paul Alcock’u da yere indirerek sahayı terk etti. Asabi futbolcu bu maçtan sonra 11 maçlık ceza aldı.

Ryan Babel (Liverpool): 2011 yılında Manchester United ile FA Cup mücadelesinde karşı karşıya gelen Liverpool maçı 1–0 kaybetmiş maçın hakemi Howard Webb eleştirilerin hedef noktası olmuştu. Webb’in United forması giydirilmiş photoshoplu resmini internetten paylaşan Babel bu maçın ardından 10 bin Pound para cezasına çarptırılmıştı.

Joey Barton (QPR): Geçtiğimiz sezon QPR forması giyen Joey Barton, Manchester City ile oynanan maçta Arjantinli golcü Agüero’ya gördüğü kırmızı kart sonrası attığı tekmeyle bir anda gündemin ilk sırasına yerleşti. Başarılı futbolcu Ada’nın istenmeyen isimlerinden biri haline gelirken, 12 maç ceza aldı.

Roy Keane (M.United): Şu günlerde Kasımpaşa’ya teknik direktör olması beklenen Roy Keane, United forması giydiği dönemde attığı bir tekmeyle 5 maç ceza almıştı. M.City futbolcusu Alfe Inge Haaland’a 2001 yılında kasti tekme atan Keane, daha sonra yazdığı otobiyografisinde bu tekmeyi çok önceden planladığını itiraf etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!