Abdullah Gül kazananlara madalyalarını verdi

Güncelleme Tarihi:

Abdullah Gül kazananlara madalyalarını verdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 29, 2012 17:47

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 48. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nda dereceye giren sporculara, madalya, kupa ve mayolarını verdi.

Turun İstanbul etabının tamamlanmasının ardından, Suadiye sahil yolundaki bitiş noktasında düzenlenen törende, dereceye giren sporcular kürsüye çıktı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün katıldığı törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu da hazır bulundu.

İstanbul etabı tamamlanmadan önce Vali Mutlu ile birlikte tören alanına gelen Cumhurbaşkanı Gül, burada oluşturulan platformda kuleye çıkarak, yarışın heyecanını buradan takip etti.

Abdullah Gül ödül töreninde ise ilk olarak İstanbul etabını ilk üç sırada tamamlayan Theo Bos, Andrew Fenn ve Stefan Van Dijk'e madalyalarını verdi.

Törende daha sonra lider mayoları giymeye hak kazanan sporcular platforma çıktı.

Cumhurbaşkanı Gül, ferdi gerdi genel sıralamada 1.'liği elde ederek Turkuaz mayoyu hak eden Konya Torku Şekerspor takımından Bulgar Ivailo Gabrovski, sprint puanları genel sıralamasında 1. olarak Yeşil mayoyu giymeye hak kazanan Matthew Goss, tırmanış genel sıralamada 1. olarak Kırmızı mayoyu elde eden Marco Bandiera ve Türkiye güzellikleri genel sıralamasında 1.'liği elde ederek Beyaz mayoyu kazanan Maxim Belkov'a mayolarını takdim etti.

Abdullah Gül törende son olarak takımlar sıralamasında 1.'lik kürsüsüne çıkan Astana takımına kupasını verdi.

Törenlerin ardından Spor Genel Müdürü Baykan ve Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bisiklet hediye etti.

-“Giderek çok daha görkemli oluyor”-

Madalya, kupa ve mayo törenlerinin ardından protokol, sporcuların katılımıyla platformda hatıra fotoğrafı çekilirken, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül bir konuşma yaptı.
Böyle uluslararası bir yarışta Konya Torku Şekerspor'un derece elde etmesinden mutluluk duyduğunu belirten Gül, Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun Türkiye'nin tanıtımına büyük katkılar yaptığını anlatarak, turun giderek çok daha görkemli olduğunu ifade etti.

Abdullah Gül, şöyle konuştu:
“Herkesi tebrik ediyorum, kazananları, şampiyonları. Konya Şeker'in de böyle derece almasından ayrıca mutlu olduk. Böyle uluslararası bir yarışta artık Türk takımları da derece almaya başladılar. Ama en çok memnun olduğumuz şey; Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu vasıtasıyla Türkiye'nin inanılmaz bir tanıtımı yapılıyor. Bütün bu güzel İstanbul'u, Akdeniz kıyılarını her tarafı her gün, 130 ülkede bütün bu turlar canlı olarak televizyonlarda verildi.

Bundan daha büyük bir tanıtım olmaz. Bundan dolayı başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız, Bisiklet Federasyonu, Gençlik Spor Müdürlüğümüz ve tabii ki sponsor olan Türk Hava Yolları ve bütün kurumlara herkese teşekkür ediyorum. İllerde muhakkak ki valilerimiz, emniyet müdürlerimiz onlar da çok güzel hazırladılar yolları, şehirleri. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Gelecek sene 49.'su, öbür sene de 50.'si yapılacak. Giderek çok daha görkemli oluyor.”

Abdullah Gül'ün konuşmasından sonra töreni izleyen ve üzerinde Konya Torku Şekerspor'un forması bulunan çocuklar sahneye çıkarken, protokol ve sporcuların bulunduğu heyetle birlikte toplu fotoğrafa katıldılar. Platformdan ayrılırken çocukların bazıları Cumhurbaşkanı Gül'ün elini öperken, Gül de çocukları öptü.

-Hollanda heyetinden Gül'e hediye bisiklet-

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, törenin ardından aracına doğru giderken, Hollanda'nın İstanbul Başkonsolosu Onno Kervers ve beraberindeki yetkililerin bisiklet hediyesiyle karşılaştı.

Cumhurbaşkanı Gül, turuncu renkte olan ve üzerinde Türkiye-Hollanda yazan bisikletin üzerine bindi.

Başkonsolos Kervers, bisikleti, bu yıl Türkiye-Hollanda diplomatik ilişkilerinin 400. yılı olması dolayısıyla Gül'e hediye ettiklerini bildirdi.

Cumhurbaşkanı Gül'e bisiklet hediye eden Hollanda heyetinde, Fransa Bisiklet Turu'nu 1968'de kazanan Hollandalı sporcu Jan Janssen ile Hollanda Büyükelçiliği Basın ve Kültür Ataşesi Daniel Coenraad Stork da yer aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!