ABD'li artistlik buz patenci olimpiyatlarda yok

Güncelleme Tarihi:

ABDli artistlik buz patenci olimpiyatlarda yok
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2013 17:09

ABD'li artistlik buz pateni sporcusu Evan Lysacek, sakatlığı nedeniyle 2014 Soçi Kış Olimpiyat Oyunları'nda yarışamayacak.

Haberin Devamı

Kanada'nın Vancouver kentinde düzenlenen 2010 Kış Olimpiyat Oyunları'nda artistik buz pateni tek erkeklerde altın madalyanın sahibi olan Lysacek, kalçasından yaşadığı sakatlık yüzünden Soçi'de unvanını koruma fırsatını kaçıracak.

Ağustos ayında yaşadığı sakatlığın ardından fizik tedaviye başlayan 28 yaşındaki sporcunun, Soçi'deki olimpiyat oyunlarına kadar hazır hale gelemeyeceği açıklandı.

ABD basınına açıklamalarda bulunan Lysacek, "Ne kadar hayal kırıklığına uğradığımı kelimelerle anlatamam. Kariyerimde birçok sakatlık yaşadım, ancak hiçbir sakatlığıma bu kadar üzülmemiştim. Sağlığıma kavuşup geri dönmek için elimden geleni yapacağım" ifadelerini kullandı.

Dünya şampiyonu unvanına da sahip Lysacek, 2010 yılında Vancouver'da kazandığı madalya ile 24 yıl aradan sonra olimpiyatta altın madalya elde eden ilk ABD'li erkek patenci olmuştu. ABD'ye artistik buz pateninde bir önceki altın madalyasını getiren isim, 1988'de Calgary'deki kış olimpiyatında bunu başaran Brian Boitano'ydu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!