ABD'de yelken şöleni

Güncelleme Tarihi:

ABDde yelken şöleni
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2012 17:55

Türkiye’den iki ekibin katıldığı Rolex Farr 40 Dünya Şampiyonası 17-20 Eylül tarihleri arasında ABD’nin Chicago kentinde, Michigan Gölü’nde yapılacak.

Haberin Devamı

Hasip Gencer’in Asterisk UNO’sunda taktisyenlik görevini Mike Buckley, Ergin İmre’nin Onur Erardağ dümenciliğinde yarışacak Provezza 8’inde takımın koçu Peter Lester üstlenecek.

Farr 40 Sınıf Birliği ile Chicago Yacht Club (CYC) işbirliğinde düzenlenen etkinlik programı 10 Eylül’de kayıt, tartı ve ölçüm işlemleri ile başladı. Michigan Gölü’ndeki ön hazırlık yarışlarının ardından start 17 Eylül Pazartesi günü verilecek.

Şampiyona boyunca günde üç yarışı geçmeyecek şekilde toplam 10 yarış yapılması planlanıyor. Yarış atma ise olmayacak.

1 MİLYON DOLARLIK SİGORTA ZORUNLU

turksail.net'in haberine göre; yarış kuralları gereği ekiplerin kişi başına en az 1.5, en çok da 4 litre içme suyu almalarına izin veriliyor. Herhangi bir kaynaktan elde edilecek video ve fotoğraflar ise protesto duruşmasına kanıt olarak getirilemeyecek.

Haberin Devamı

Yarışın kayıt ücreti 2 bin ABD doları. Ekiplerin üçüncü kişilere karşı mesuliyeti de kapsayan ve alt sınırı bir milyon ABD doları olan sigorta yaptırmaları ise zorunlu.

Yarışın Principal Race Officer’i Peter “Luigi” Reggio. Uluslararası Jüri de, ISAF Match Racing Komitesi Başkanı olan Henry Menin (ISV) başkanlığında Angelo Buscemi (USA), Ted Everingham (USA), Francisco Jauregui (MEX) ve Ruth Miller (ISV)’dan oluşuyor.

Farr 40 Dünya Şampiyonası’nda 20 ekip mücadele edecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!