ABD potalarını sallayan genç Türk

Güncelleme Tarihi:

ABD potalarını sallayan genç Türk
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 14:40

Anadolu Efes altyapısında yetişen ve sezon başında Arlington Country Day Basketbol takımında basketbol oynamaya başlayan, 1994 doğumlu 2.02 boyundaki İlker Er kısa sürede seyircinin ve basının dikkatini çekmeye başladı.

Haberin Devamı

Orlando’daki ilk hazırlık turnuvasından sonra “Northstarbball” dan Alex Schwartz  tarafından hakkında; “Senyör İlker Er büyük bir kanat oyuncusu, Güneş Ülkesi (Florida) kadrosu için biraz gürültü yapmak için ayarlanmış gibi görülüyor” değerlendirmesi yapılan İlker’in yıldızı,  takımı Arlington Country Day Basketball’ın 9 Kasımda başlayan lig maçlarını birer birer – hem de farklı skorlarla – kazanmaya başlamasıyla takımdaki diğer oyuncularla birlikte hızla parlamaya başladı.

İlk periyotta 8 – 16 geride olmalarına rağmen 76 – 56 Arlington Country Day lehine sonuçlanan – rüya gibi bir maçtı dediği - Potter’s House Christian maçından sonra seyirciler tarafından uzun süre alkışlanıp tebrik yağmuruna tutulan ve Coach’un, “Ülkenin henüz bilinmeyen en iyi guardlarından biri, onun için City Of Palms’i (1) sabırsızlıkla bekliyorum” dediği İlker Er, 24 Kasım’da Orlando’da oynanan Arlington Country Day – Sarasota Riverwiev maçındaki harika oyunuyla tüm dikkatleri üzerine çekti.

Kentucky Üniversitesi Coach’u John Calipari’nin de izlediği Sarasota Riverwiev maçından sonra “Hardwoodhoopscentral” da;

Haberin Devamı

“İlker Er oyunu yüksek bir sayı, 27 sayı (7 üçlük dahil) ile tamamladı. Şutları Sarasota Riverview’e karşı ölümcüldü…”

“Courtcred” de;

“Arlington Country Day takımının 2,02 m boyundaki 3 forvet oyuncusu da gerçekten çok başarılı. Brandon Francis, İlker Er ve Che Bob baskı üstlerindeyken bile birçok şeyi yapabiliyor. 3 sayı çizgisinin gerisinden çok iyi şutör olduklarını üçü de sırayla herkese gösteriyor. İlker Er ise büyük olasılıkla üçü arasındaki en keskin nişancı. İlker Er çok hızlı bir şekilde şuta kalkıyor ve karşısındaki rakip gard oyuncuların üzerinden şut atmakta hiçbir sorun yaşamıyor” değerlendirmeleri yapıldı.

“Sourcehoops” da Rick Staudt ise;
Apaches takımı için büyük sürpriz aslen Türkiyeli olan 2.02 boyundaki Seniör İlker Er’in oyunu idi. Üçlük isabeti 8’de 5 olan İlker ayrıca sahayı çok iyi koşup sayı atıyor. Top kontrolünün iyi olduğu görülüyor…” değerlendirmesini yaptı.

2009 yılında henüz 14 yaşında iken aralarında Dallas Mavericks asistan Coach’u Dwane Casey ve NBA Utah Jazz oyuncusu Mehmet Okur’un da bulunduğu jürinin üstün basketbol yeteneğini görerek yaptıkları seçim sonucu kısa süreli basketbol eğitimi için geldiği Florida’da bu kez sezon başında uzun soluklu bir yolcuğa başlayan İlker Er, nba hedefi için daha uzun bir yolu olduğunun bilinciyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!