Aatif o dönem aradığım futbolcu değildi

Güncelleme Tarihi:

Aatif o dönem aradığım futbolcu değildi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 01:14

Bugünkü rakipleri Zorya Luhansk’ı öven Dick Advocaat “İlk maçtaki 1-1’in iyi bir sonuç olduğunu fark ettik” diye konuştu. Hollandalı hoca, önemli silahlarından Alper Potuk için “Kanatlarda oynatılmış ama esas kalitesi orta sahada çıkıyor” dedi.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE Teknik Direktörü Dick Advocaat, Zorya Luhansk maçı öncesinde basın toplantısı düzenledi. Hollandalı çalıştırıcı “Bu maçın ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Kazanırsak Avrupa serüveni açısından büyük bir adım atacağız. Son maçımız Feyenoord deplasmanında, bu nedenle Zorya maçını kazanmak istiyoruz” şeklinde konuştu. Advocaat “İlk Zorya maçının sonunda 1-1’in iyi bir sonuç olduğunu fark ettik.

Manchester United ve Feyenoord maçlarında da nasıl bir takım olduklarını gördük. Shakhtar’dan aldıkları altı oyuncuları var. Çok koşan çok hareketli bir takım. Kendi liglerinde üçüncü sıradalar. Umarım bize karşı iyi iş çıkarmazlar” dedi.

‘YETENEKLİ OYUNCULARIM VAR’

Salih, Fernandao ve Aatif ilgili soruya ise Advocaat şu yanıtları verdi: “Alper geçtiğimiz sezonun neredeyse tamamını kanatlarda geçirmiş bir oyuncu ama herkes görüyor ki onun esas kalitesi orta sahada çıkıyor.

Haberin Devamı

Aatif ilk başta bana o heyecanı vermedi. Son iki maça bakarsanız da iyi iş çıkardığını düşünüyorum. Salih halen bir şeyler göstermeli. Daha agresif olduğunu görüyorum son günlerde. Umarım bu başlangıç olur onun için. Fernandao ve Aatif UEFA listesinin dışındalar. Fernandao o dönemde sakattı. Aatif da benim aradığım oyuncu değildi o dönemde. Ama hala elimizde iş yapabilecek yetenekleri oyuncularımız var.”

HALEN TELAFİ ÇABASINDAYIZ

Advocaat Süper Lig’de ilk üç haftada kaybettikleri 8 puanın telafisi için çabaladıklarını anlatarak, şunları kaydetti:

“Öncelikle oyuncuları tanımak için 6 haftaya ihtiyacımız vardı ama geldikten hemen sonra Grasshoppers’la bir maça çıktık, kazanmayı başardık. İlk 3 maçta fena oynamadığımızı düşünüyorum ama sadece 1 puan aldık. Halen orada kaybettiğimiz puanları telafi etmenin yollarını arıyoruz. ‘Bir sonraki maçtan beraberlikle ayrılırsak yola devam ederiz’ gibi bir düşüncemiz olmuyor. Hep kazanmak istiyoruz.”

‘ADVOCAAT ÇOK BABACAN’

ADVOCAATla basın toplantısına katılan Alper Potuk, “Buradaki 4. senem ve burada 4 farklı hoca ile çalıştım. Dick Advocaat’ın yaklaşımı sevecen ve babacan. Çok adaletli biri. İnşallah maçları kazanarak yolumuzda devam ederiz” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!