A Milli Bayan Voleybol Takımı antrenörü: İlk 3 çok zor

Güncelleme Tarihi:

A Milli Bayan Voleybol Takımı antrenörü: İlk 3 çok zor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2006 11:25

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı antrenörü Reşat Yazıcıoğulları, 31 Ekim-16 Kasım tarihleri arasında Japonya'nın ev sahipliğini yapacağı Dünya Şampiyonası'nda verecekleri mücadeleyle ilgili, gerçekçi olmaları gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Reşat Yazıcıoğllurı, yaptığı açıklamada, ilk turda İtalya, Peru, Küba, Mısır ve Sırbistan ile birlikte (D) Grubu'nda yer alacakları Dünya Şampiyonası'nda çok güçlü takımların yer aldığına dikkati çekerek, “Dünya Şampiyonası için rüya görmememiz ve gerçekçi olmamız lazım. İlk 3 çok zor” dedi.

Türkiye'nin Dünya Şampiyonası'na bugüne kadar hiç katılmadığını ifade eden başarılı teknik adam, “Demek ki yeni başlıyoruz. Dünya Şampiyonası'na bir kaç kez katılıp dereceler elde etmiş olsak böyle olmaz. Yerimizi ve haddimizi bilerek gitmek lazım. Bunu çekince olarak söylemiyorum. Önce ilk tur grubundan ilk 4'e girip bir çıkalım. Bu da bir ilk olur. İkinci turda 8'li grupta ilk 6 içine girebilirsek ilk 12 içinde yer alacağız. Orada alacağımız derece ise sıralamamızı belirleyecektir. Mesela 9. olduk diyelim. Bunda sonra hedef 2010 Dünya Şampiyonası'na katılıp 8. veya 7. olmaktır. Bu bir ilktir, bununla başlıyoruz” diye konuştu.

“KİMSENİN ÖNÜNDE EĞİLMEYİZ”

Dünya Şampiyonası'nda üst sıralarda yer almayı herkesin istediğini ve kendilerinin de farklı bir düşünce taşımadığını anlatan Yazıcıoğulları, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Hepimiz iyi derece istiyoruz ve bunun için çalışıyoruz. Aşağılarda da kalabiliriz. İlk defa katılacağımız bir Dünya Şampiyonası için derece hedefi göstermeyi doğru bulmuyorum. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. İşimiz adım adım yukarıya doğru gitmek. Bir çekince hiç yaşamıyorum. Biz kimsenin önünde eğilmeyiz, vazgeçmeyiz de. Türk Milli Takımı oynadığı maçlarda bunu ispat etmiştir. Mümkün olduğunca çok maç kazanıp 'yukarıya nasıl gideriz' sorusunun cevaplarını arıyoruz. Japonya'da inanılmaz zor bir maraton olacak. Öncelikle ayakta kalmamız lazım. Üst üste maçlar yapacağız. Hiç kolay değil. Gelen 24 takım da çok güçlü. Zayıf takım yok. Her maçı baştan sonra savaşarak, agresif oynamak zorundasınız. Başka türlü olmaz.”

“HERKESİN KORKULU RÜYASIYIZ”

Reşat Yazıcıoğulları, Dünya Grand Prix Avrupa Elemeleri'nde, Bulgaristan'ın Varna kentinde oynadıkları maçlarda İtalya ile Rusya'yı yenmelerinin dikkatleri fazlasıyla üzerlerine çektiğini kaydederek, “Bir anda herkes gözünü bizim üzerimize çevirdi. “Eyvah bunlar yine geliyorlar. Ne yaparlar?” dedirttik. Herkesin korkulu rüyalarından biriyiz. Artık bize önlem alınıyor her yerde. Dünya Şampiyonası'nda bizim gibi sürpriz yapabilecek çok takım var. Çünkü özellikle ikinci turlarda alınacak bir mağlubiyet hedefleri engelleyebilir” şeklinde konuştu.

“BENİM FAVORİM BREZİLYA”

Haberin Devamı

Dünya Şampiyonası'ndaki favorisi olarak Brezilya'yı gösteren Yazıcıoğulları, sakatlık sorunlarını aşması durumunda Çin'in de etkili olacağını kaydederek, ”Erken bir karşılaşma olmazsa Brezilya ile Çin finali oynar” derken, takımların organizasyon boyunca psikolojik ve fiziksel açıdan güçlü kalması gerektiğini belirterek, “Kazanmanın veya yenilmenin hemen psikolojinizi değiştirmemesi gerekli. Çelik gibi bir irade lazım. Çok sert bir turnuva oynayacağız ve inşallah iyi bir dereceyle döneceğiz” ifadelerini kullandı.

“HER OYUNCUM BİR YILDIZ”

(A) Milli Takım kadrosunda bulunan oyuncularına övgüler yağdıran Yazıcıoğulları, “Bana göre kadromuzda yer alan oyuncularımızın hepsi birer yıldız. Müthiş bir öz veriyle çalışıyorlar. 4,5 aydır kamptayız sadece 10 gün izin yaptılar. Onlar bizim göz bebeklerimiz. Onlarla gurur duyuyorum. Eskiden biz Türkiye liglerinde yabancı oyuncuların yanında yardımcıydık. Şimdi bizim oyuncularımız çekici güç durumunda” dedi.

Haberin Devamı

Japonya ile Türkiye arasındaki uzun mesafeden kaynaklanan zaman farkını aşmak için 1 hafta önceden bu ülkeye gideceklerini belirten Yazıcıoğulları, Ramazan Bayramı'nın da ilk günü olan 23 Ekim Pazartesi akşamı hareket edeceklerini ve 2-3 gün içinde kendilerini toparlayıp, organizasyona en iyi şekilde başlamak için yeniden çalışmalara start vereceklerini kaydetti.

(A) Milli Bayan Voleybol Takımı, Dünya Şampiyonası'ndaki ilk maçını 31 Ekim Salı günü Küba ile yapacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!