80’de okumayı öğrendim sırada torunlarla chat var

Güncelleme Tarihi:

80’de okumayı öğrendim sırada torunlarla chat var
Oluşturulma Tarihi: Mart 08, 2002 02:12

‘‘Sekiz gün ömre, dokuz gün çalışmak var’’ dedi, 80'inde okuma- yazma öğrendi. Devlet Bakanı Kemal Derviş'in en büyük destekçisi Hatice Şengezer, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Rotary International tarafından Özel Ödül'e layık görüldü. O şimdi, bilgisayar kursu açılsın da torunlarımla chat yapayım teláşında.

27 Mart 1921 doğumlu Hatice Sertdemir, dört çocuk, sekiz torun büyütmüş. Tam 34 yıl Tekel fabrikasında işçi olarak çalışıp okutmuş çoluk çocuğu. ‘‘Fabrikada imza yerine parmak basardı okuma- yazma bilmeyenler. Ben imza öğrendim, onu atardım‘‘ diye anlatıyor. Yanlış otobüse binmiş, farketmiş, ama yine utandığından, ‘‘Köşede indir beni’’ deyip yürümüş kaç kez. O zamanlar onu çok inciten bu anıları, şimdi gülerek anlatıyor. Bugün, eline aldığı her gazeteyi, her kitabı okuyabiliyor çünkü. 11 Şubat 2001 tarihi Hatice Sertdemir'in hayatını değiştirmiş. Onun deyimiyle, ömrüne ömür katmış.

‘‘Bütün gün torun yolu gözlüyordum. Tam da canımın sıkıldığı günlerde, torunum Olca, Beykoz Belediyesi'nin okuma yazma kursu açtığını söyledi. Hemen atıldım.’’

Heyecanla başlamış kursa, ödevler yapılmış, Sevinç Güneş Öğretmen'in bir dediği iki edilmemiş. Ve 11 Mayıs 2001'de diplomasını almış Hatice Hanım.

Hele 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Rotary International 2420'nci Bölge'nin Özel Ödülü'nü kendisine verdiklerini söylediklerinden bu yana daha da hırslı. ‘‘Bilgisayar kursu açılsın, ona da gideceğim. Uzaktaki torunlarla chat yaparım belki’’ diyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!