8 milyon euro cebime mi girdi

Güncelleme Tarihi:

8 milyon euro cebime mi girdi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2009 01:00

Gaziantepspor’da oynarken yanımda durmadan beni eleştiren insanlar vardı. Böyle büyük bir teklif sonrası bu kez yakınlık kurmaya çalıştılar. Sonuçta parayı alan da ben değilim, ödeyen de ben değilim.

Haberin Devamı

RODRİGO Barbosa Tabata. Kökleri Japonya’ya uzanan bir Brezilyalı ve Beşiktaş’ın en çok konuşulan futbolcusu.
Büyük futbol efsanesi Pele’nin takımı Santos’tan Gaziantepspor’a geçip, ardından da Beşiktaş’a 8 milyon Euro bonservis bedeliyle transfer olarak tüm dikkatleri üzerine çeken bir yıldız.
Transfer ücretinden çok performansıyla, yaptıklarıyla adının alınmasını isteyen, idolünün Arthur Zico olduğunu söyleyen ve hayatını futbol ve ailesine adamış olan Tabata’yla buluştuk. Biz sorduk, o cevapladı. Kendisini, çevresini, futbolu ve Beşiktaş’ı dobra dobra anlattı.
*  Alvaro Rodrigo Barbosa Tabata. Wikipedia’da tam adınız böyle yazılmış.
Yanlış yazmışlar Alvaro yok ismimde. Rodrigo Barbosa Tabata ismim.
*  Gaziantep’e transferin nasıl oldu?
Fransa ve İspanya’dan gelen teklifler vardı. Real Madrid’den teklif aldığım söylenir ama sadece beni Getafe istedi. Ancak bir yıllık kontrat yapmak  ya da beni kiralık istiyorlardı. Bense olacağım yerde kalmak ve önümü görmek istiyordum. Ayrıca Gaziantepspor’la yaptığımız görüşmelerde ilerleyen yıllarda büyük takımlardan teklif gelirse, benim satılmama yönelik konuştuk.

Haberin Devamı

iŞTE RODRiGO TABATA’YI EN ÇOK KIZDIRAN SORU: BU PARAYA DEĞER MiSiN

10.5 numara olmaya çalışıyorum

*  8 milyon Euro eder misin?
Bu para kimine göre fazla, kimine göre az. Bunu tartışmak bana düşmez. Sokaktaki insanın anlayışına bırakıyorum bunu. Şu anda Beşiktaş’ın futbolcusuyum. Görüşmeler de bitti. Bu yüzden tekrar tekrar bu rakamın önüme konulması hoşuma gitmiyor.
*  Mustafa Denizli “10 numaraya ihtiyaç var” diyordu. Sen geldin, şimdi “10.5 numara lazım” diyor.
Hocamız 10.5 derken koşan, hem geride hem de ileride dönen toplara giden, her şeyi yapan bir futbolcu profili çizmiş olabilir. Ben kendi adıma değil, takımım için oynuyorum. 10.5 numara oldum mu? Bunun için bir şey diyemem ama olmaya çalışıyorum.
 *  8 milyon Euro’yu duyduğunuzda ilk tepkiniz ne oldu. Bunu kiminle paylaştınız?
İlk geldiğim zaman kulüpteki yetkililerle görüştüm ve çok da fazla bir tepki vermedim. Benim için normal bir durumdu. Gaziantepspor’da oynarken yanımda durmadan beni eleştiren insanlar vardı. Böyle büyük bir teklif sonrası bu kez yakınlık kurmaya çalıştılar. Sonuçta böyle şeyleri sevmiyorum. Pohpohlanmak bana saçma geldi. Sonuçta parayı alan da ben değilim, ödeyen de ben değilim. Bu yüzden de beni çok ilgilendirmiyor.
Beşiktaş’a gelmeden önce herkes benim için çok iyi konuşuyordu. Beşiktaşlılar bile takıma katılacağımdan dolayı mutluydu. Ama nedense transfer görüşmeleri sonrası “8 milyon Euro” telafuz edilince, “Bu adam bu kadar para eder mi?” denmeye başlandı. Benim futbolculuğumdan çok bu para konuşuldu. Ben futbolumla konuşulmak isterim. İyi ya da kötü oynayabilirim, başarılı ya da başarısız olabilirim.

Haberin Devamı

İşime bakar, söylenenlere kulak asmam

*  Takım arkadaşlarınız sizi nasıl karşıladı?
Hiçbir sıkıntı olmadı. Burada herkes kaliteli. Herkes benim gibi şeyler yaşadığı için bu konuda bir sıkıntı olmadı. Transfer ücretinin konusu bile açılmadı.
*  Transfer sonrası gelen tepkileri nasıl değerlendiriyorsunuz peki?
Futbolun içinde olan şeyler bunlar. Çok iyi oynadığınızda sizi başlarının üstüne koyarlar ama en ufak bir hatanız varsa da dünyanın en kötü futbolcusu olursunuz. Bunlara alıştım artık. Benim için önemli olan sorumluluklarımı yerine getirmek, idmanlara düzenli çıkmak ve başarılı olmak. Bunun için de çok çalışmak gerekiyor. İşime bakar, söylenenlere de pek fazla kulak asmam.

Haberin Devamı

Dans bilmem ama kafamı güzel sallarım

*  Türkiye’ye gelmiş geçmiş en kariyerli futbolcu kim?
Nobre ve Bobo’yu çok beğeniyorum. Onların azmi ve hırsı çok iyi. Bu isimlere Alex’i de ekleyebilirim. Türkler arasında ise Rüştü ve Nihat.
*  Ne tür müzikler dinlersin?
 Brezilya yerel müziği.
*  Hiç Türkçe dinlemiyor musunuz?
Arabadayken genelde radyo dinliyorum. Beğeniyorum ama isimlerini bilmiyorum. Hadise’yi çok seviyorum. Hatta geçenlerde Brezilya’dan yeğenim geldi. Onun şarkılarını çok beğendi ve albümlerini alıp yanında götürdü.
*  Dans edebiliyor musun?
Dans etmeyi pek beceremem. Ancak kafamı güzel sallarım.
*  Alex, Türkiye’ye geldiğinden beri Brezilya Milli Takımı’na seçilmedi. Seni de çağırmıyorlar. Niçin?
Brezilya çok karışık bir yer. Her an takım için futbolcu bulunabiliyor.
*  Brezilya’da futbolcuların aldığı ücret nasıl?
Orada ayda 80 bin Euro gibi bir ücret alıyorlar. Bu yüzden de yurt dışından teklif geldiğinde daha sıcak bakıyorlar. Avrupa’nın her ülkesinde hemen hemen Brezilyalı futbolcu vardır.
*  Santos’tan Gaziantepspor’a gelirken, “Ben bu ülkede kahraman olurum” diye düşündünüz mü?
Gaziantepspor forması giyene kadar kazanma hırsı olan bir oyuncuydum. Türkiye’ye gelirken kahraman olmaktan ziyade, sizin kültürünüzü öğrenmek ve Brezilya dışındaki başka bir futbol kültürünü görmek istedim.

Haberin Devamı

Çocuk için çalışmalara başladım

*  Çocuk yapmayı düşünmüyor musunuz?
Zaten bunun çalışmaları içerisindeyim. Önümüzdeki sene Türkiye’de çocuk sahibi olmak istiyorum. Prosedürleri
de araştırmaya başladık.
*  Fenerbahçeli Alex nasıl bir futbolcu?
Akıllı ve muhteşem. Bazı zamanlarda kendisiyle konuşup, fikir alışverişinde de bulunuyorum. Onun saha içerisindeki zekasına da hayranım. İyi bir futbolcu ve iyi bir arkadaş.
*  En son Alex ile fikir alışverişinde bulunduğunuz konu neydi?
Beşiktaş’a geldiğim zaman aklımda şu an olduğum durumdan daha iyi olmak düşüncesi vardı. Şu anda iki
asist ve bir golüm var. Daha fazlasını yapmak isterdim. Sıkıntılarımı Alex ile paylaştığımda, her futbolcunun böyle şeyler yaşadığını ve bu dönemi sakin geçirip önüme bakmam gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

TABATA’NIN AKLINA İLK GELENLER

*  Futbol: Her şey
*  Aşk: Herkesin yaşaması gereken önemli bir şey.
*  Hırs: Herkesin bir şeyler yapabilmesi için gerekli olan enerji.
*  Eğlence: Sakinlik
*  Para: Araç
*  Araba: Çok önemli olmayan ama gerekli bir araç.
*  Ev: Huzur
*  Mutluluk: Hayattaki her şey.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!