7'den 77'ye Bisiklet Turu”

Güncelleme Tarihi:

7den 77ye Bisiklet Turu”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2006 13:03

Antalya'da, Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında “7'den 77'ye Bisiklet Turu” düzenlendi.

Bisiklet Sevenler Derneği Antalya Şubesi, Antalya Kent Konseyi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen ”7'den 77'ye Bisiklet Turu” Dokuma Fabrikası ile Cumhuriyet Meydanı arasında yapıldı.

Muratpaşa Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen, Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nadir Yapsakaloğlu, Kent Konseyi Gençlik ve Spor Grubu Başkanı Recep Şengün'ün katıldığı tura dernek üyeleri ve vatandaşlar da büyük ilgi gösterdi.

Organizasyonla ilgili bilgi veren Kent Konseyi Gençlik ve Spor Grubu Başkanı Recep Şengün, dünya kenti Antalya'da bisiklet yollarının istenilen düzeyde olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu söyledi. Turun amacının bisiklet ve yürüyüş yollarının kent gündemine getirilmesini sağlamak olduğunu ifade eden Şengün, şöyle dedi:

“Amacımız bisiklet yollarının açılmasını sağlamak, tüm kentlilerle birlikte hareket ederek toplu spor coşkusunu yaşatmak ve en ekonomik ulaşım aracı olan bisikleti tanıtmaktır. Ulaşım planlarında mutlaka zorunluluk olmalıdır. Eskiden (çocuk oyuncağı) dediğimiz bisiklet, artık herkes tarafından kullanılan ulaşım aracı haline gelmiştir. Ancak kentin her yerinde bisiklet kullanacak yollarımız yok, trafik güvenliği yok. Bunların çözümünü talep etmekteyiz.”
Belediye başkanları ise yaptıkları konuşmalarda, imkanlarının elverdiğince bisiklet yolu yapmaya çalıştıklarını ifade ettiler.

Dokuma Fabrikası önünden başlayan bisiklet turu, Cumhuriyet Meydanı'nda son bulurken, tura katılan vatandaşların bisiklet yolu isteklerini sloganlarla dile getirdikler görüldü.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!