78 madalya yetmedi

Güncelleme Tarihi:

78 madalya yetmedi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 09, 2010 11:13

Antalya'da 6-14 Mart tarihleri arasında düzenlenen 13. Avrupa Vuşu Şampiyonası'na 68 sporcuyla katılan ve 78 madalya kazanmayı başaran Türkiye, buna rağmen takım sıralamasında Rusya'nın gerisinde kaldı.

28 ülkeden toplam 517 sporcunun katıldığı ve bir ülkenin en fazla 70 sporcuyla yarışabilme hakkına sahip olduğu Avrupa Şampiyonası'nda, Türkiye 68 sporcuyla mücadele etti. Türkiye şampiyonada 22 altın, 26 gümüş ve 30 bronz (sanda kategorisinde 10 altın, 17 gümüş, 8 bronz, taolu kategorisinde ise 12 altın, 9 gümüş, 22 bronz) olmak üzere toplam 78 madalya kazanmasına karşın takım sıralamasında birinci olamadı.

Takım sıralamasında öncelikle kazanılan altın madalya sayısının dikkate alındığı Avrupa Vuşu Şampiyonası'nda 82 altın, 14 gümüş ve 10 bronz madalya kazanan Rusya, takım halinde ilk sırayı alırken, Türkiye'nin ardından, 8 altın, 29 gümüş, 12 bronz madalya kazanan Ukrayna da üçüncü sırayı elde etti.

Vuşu Federasyonu Başkan Vekili Abdurrahman Akyüz'ün çocukları Zeynep Makbule Akyüz, Necmettin Erbakan Akyüz ve Elif Akyüz de taolu kategorisindeki yarışmalarda çeşitli dereceler kazandı.

Bu arada Avrupa Vuşu Şampiyonası'nda, bazı dallarda yarışmalar 2 sporcu arasında yapılırken, bazı dallarda da tek başına katılan sporcular, madalyaların sahibi oldu.

VUŞU MÜSABAKALARI

Vuşu şampiyonalarında yarışmalar, sanshou (müsabaka) ve taolu (teknik formlarının sergilenmesi) olmak üzere iki ana kategoride gerçekleştiriliyor.

Sanshou kategorisindeki yarışmalar sanda (tam temaslı), qingda (hafif temaslı) ve tuishou (iten eller) adı verilen 3 alt dala, taoulu kategorisindeki yarışmalar ise changquan (kuzey stili boş el), daoshu (geniş kılıç), jiranshu (ince kılıç), qiangshu (mızrak), gunshu (sopa), nanquan (güney stili boş el), nandou (güney stili kılıç), nangun (güney stili sopa), taijiguan (yumuşak boş el), taijijan (yumuşak kılıç) ve duilian (ikili karşılaşma) olmak üzere 11 alt dala ayrılıyor.

Vuşu şampiyonalarında sporcular sanshou ve taolu kategorilerinde mücadele edebildiği gibi, taolu kategorisinin farklı dallarında da yarışabiliyorlar.

MADALYA KAZANAN TÜRK SPORCULAR

Şampiyonada madalya kazanan Türk Milli Takımı sporcuları şöyle:

Sanda (tam temaslı müsabaka):
----------------------------
Büyük erkekler: Hüseyin Dündar (altın), Ali Ay, Yaşar Gülay (Gümüş), Hüseyin Köse, İsmail İnci, Ramazan Çiçek, Bilal Atilla (bronz)

Genç erkekler: Doğan Emre Baldırcı (altın), Metin Gelinci, Vedat Oruç, Murat Erdem, Vedat İdiz, Behçet Aktaş (gümüş), Enes Doruk, Onurcan İstenci (bronz)

Genç Erkekler (B): Nurtekin Sekmen, Abdulhamit Erol, Selçuk Aksu, Ramazan Bayram, Cafer Sevindik, Ali Koru (gümüş), Hakan Tanrıgül (bronz)

Büyük Bayanlar: Öznur Kızıl, Yeliz Fındık, Hilal Şen (altın), Lehize Hilal Benli (gümüş), Gülşah Kıyak (bronz)

Genç Bayanlar: Buse Kılıçarslan, Sümeyye Kayabaşı, Hatice Salim, (altın), Özgül Yılmaz (gümüş)

Genç Bayanlar (B): Rezzan Demirci, Seda Eroğlu (altın), Ceme Mert, Enise Şahin (gümüş)
Taolu (teknik formların sergilenmesi) branşı:
------------------------------

Minik Bayanlar: Zeynep Makbule Akyüz (Gunshu ve duilian dallarında iki bronz), İlayda Emen (Daoshu dalında gümüş, duilianda bronz)

Minik Erkekler: Burak Akkaya (Jianshu dalında gümüş, duilian dalında bronz), Necmettin Erbakan Akyüz (Duilianda bronz), Ertuğrul Enisoğlu (Nanguan dalında gümüş, daoshu ve gunshu dallarında iki bronz), Abdulkerim Akgül (Qiangshu dalında bronz)

Yıldız Erkekler: Furkan Şener (Duilianda altın, jianshu ve qiangshu dallarında iki bronz), Sefa Erez (Duilianda altın, changquanda bronz),

Genç Bayanlar: Elif Akyüz (Duilianda altın, jianshuda bronz), Resime Zehra Genç (Duilianda altın), Cemre Melek Yıldırım (Duilianda altın, daoshuda gümüş, gunshuda bronz), Şeyma Urhan (Duilian ve jianshuda altın, qiangshu ve chagnquanda bronz), Merve Kalaycı (Duilienda altın, nanquan, nandao ve nangun dallarında 3 bronz) Elif Kıplapınar (Taijiquanda bir altın bir de gümüş madalya), Seher Cengiz (Duilianda altın)

Genç Erkekler: Halil Kalaycı (Nanquan ve nandao dallarında iki gümüş, nangunda bronz), Mert Hamza Enisoğlu (Nandaoda gümüş, nangunda bronz madalya)

Büyük Erkekler: Murat Urhan (Duilianda altın), Hasan Hüseyin Yılmaz (Duilienda altın), Emrullah Gül (Changquanda bronz)

Duıllıan: Sebahat Demir-Gülüstan Koşulan-Zülbiye Kaçay (gümüş) Hilal Barut-Nebahat Ay (bronz)
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!