7 milyon Euro'luk temizlik

Güncelleme Tarihi:

7 milyon Euroluk temizlik
Oluşturulma Tarihi: Haziran 02, 2013 01:05

Riera 3, Elmander 1.8, Ujfalusi de yıllık 2.2 milyo Euro garanti ücret alıyordu. İlk 11’de oynama şansları zora giren bu üçlü TFF’nİn 6+0+4 kuralı nedeniyle kendilerine kulüp arayacak.

Haberin Devamı

GALATASARAY yeni sezonda lejyonerlerini tribünde oturtmamak için operasyon yapacak... Cimbom’un 3 yabancısı, TFF’nin kurbanı olacak...
Federasyonun yeni sezonda yabancı oyuncular için uygulayacağı 6+0+4 formülü, üç isme Florya’nın kapılarını kapatacak. Yeni sezonda sarı kırmızılı takımda ilk 11’de forma giyecek olan yabancılar dışında yedek kulübesinin lejyonerlere kapatılması nedeniyle, Riera, Elmander ve Ujfalusi ile yollar ayrılacak.
Böylece Galatasaray’dan yıllık olarak toplam 7 milyon Euro alan üç oyuncu kendilerine kulüp arayacak.

RİERA İÇİN KİRALIK FORMÜLÜ

İLK 11’de oynaması teknik heyet tarafından artık imkansız görülen Elmander ile birlikte sol bek takviyesiyle kadroya giremeyecek olan Riera da bu sezon yaptığı olumlu katkıya rağmen, 3 milyon Euro’luk astronomik ücreti nedeniyle gözden çıkarıldı.
Drogba’nın gözü kapalı olarak banko kadroya yazılması ve Burak ile Umut gibi alternatiflerinin yer alması nedeniyle yıllık 1.8 milyon Euro garanti ücret alan Elmander’e de bu yüzden yol göründü.
Sneijder ve Drogba’dan sonra en fazla kazanan isim olan Riera’nın da tribüne çıkmasına yöneticiler sıcak bakmıyor.
En kötü ihtimalle 2 yıl daha sözleşmesi olan Riera, başka bir kulübe kiralanacak.

Haberin Devamı

DANY VE AMRABAT TRİBÜNE ÇIKACAK

G.SARAY’da ise sözleşmesi sona veren ve gitmesi en garanti isim olan Ujfalusi’ye de yıllık 2.2 milyon Euro veriliyordu.
Bu para da kulübün kasasında kalacak. Kulüp mali politikasını da göz önüne alan Teknik direktör Fatih Terim ile başkan Ünal Aysal, 11’e giremeyecek yabancıların aldığı garanti ücreti de göz önünde bulunduracak.
Amrabat ve Dany yeni sezonda kontenjan kurbanı olacak. 1 milyon Euro garanti ücret alan Dany ile 1.1 milyon Euro kazancı olan Amrabat takımda kalacak ama büyük ihtimalle sezonun geniş bir kısmını tribünde geçirecek.

‘Sözleşmem var’ diyen Elmander beklemede!

G.SARAY Yönetimi Johan Elmander’i gözden çıkarsa da İsveçli oyuncu, “Bir yıl daha sözleşmem var” dedi.
Ülke basınına röportaj veren Elmander, “Aramıza devre arasında katılan Drogba ile oynamak büyük keyifti. Şampiyonluğumuza büyük katkısı oldu. Fenerbahçe maçında birlikte oynadık. Kendimi o gün çok iyi hissetmiştim. Sakatlıktan ve tribünde oturmaktan nefret ediyorum. Sözleşmem sürüyor. Yönetimle görü-şeceğiz ve bakacağız. Beni istemedikleri sürece de milli takımda oynamayı sürdüreceğim” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!