7 kez dirilen şampiyon

Güncelleme Tarihi:

7 kez dirilen şampiyon
Oluşturulma Tarihi: Eylül 07, 2012 01:10

Eski F1 pilotu Alex Zanardi, Paralimpik Olimpiyatlarda el bisikleti dalında altın madalya kazanarak, azmin ne kadar değerli olduğunu kanıtladı.

Haberin Devamı

ESKİ Williams, Lotus ve Jordan pilotu Alex Zanardi, 2012 Paralimpik Olimpiyatlarında el bisikleti dalında altın madalya kazandı. İtalyan sporcu, 16 kilometrelik parkuru 24:50.22’lik derecesi ile ilk sırada tamamladı.

“Bu hayatımdaki en büyük başarılardan biri” diyen Alex Zanardi, “Kendimi Süpermen olarak düşünmüyorum ama bir cin bana geldi ve bacaklarımı aldığı takdirde bana büyük başarılar vereceğini söyledi. Bunu kabul etmek biraz zaman alacaktı ama başardım. Buraya gelmek için çok çabaladım.Sihirli bir macera sonunda harika bir sonuç aldım” ifadelerini kullandı.

45 yaşındaki “Sindirella adam” lakaplı eski F1 pilotunun yaşadıkları kendi bahsettiği gibi sihirli bir masaldan ibaret değildi; Amerika Ulusal bir felaket olan 11 Eylül’ü yaşayalı bir hafta bile olmamışken,  15 Eylül 2001’de  “Champ Car” yarışlarıyla stres atmak isteyen binlerce yarış sever bir felakete daha tanıklık edeceklerini bile bilmiyordu.

Haberin Devamı

Vücudundaki kan piste yayıldı

Reynard-Honda ile yarışan tecrübeli pilot Alex Zanardi, yoğun yağış altında başladığı yarışta mükemmel performansıyla liderliğe kadar yükselmişti. İşte tam o anlarda akıllara kazınan ve hafızalardan hiç çıkmayacak kaza gerçekleşti. Zanardi, pit alanından çıkmak üzereyken, aracının kontrolünü kaybetti. Araç pistte savrulurken, süratle gelen Tagliani’nin çarpmasıyla tribünler 11 Eylül’ü adeta yeniden hatırladı.
Zanardi’nin bacağından çıkan kanlar o kadar yoğundu ki neredeyse dörtte üçü yola akmıştı. O kadar kan kaybetmişti ki birkaç litre kana kaldığı söyleniyordu.  Hayat mücadelesini kazandı ama iki ayağının kesilmesine engel olamadı.

Lausitziring pistine yeniden çıktı

/images/100/0x0/55eb4685f018fbb8f8b6ad80

İşte Zanardi için yeni bir hayatın ve yaşama azminin tohumları burada atılmıştı.
Herkes onun hayata küseceğini düşünürken, yılmadan devam etti. Yeniden pistlere döndü ve o kâbus dolu anları yaşadığı Lausitziring pistine çıktı. Tribünlerden gelen yoğun alkışlar arasında tamamlayamadığı turlarını bitirdi ve o günden tam üç yıl sonra Paralimpik oyunlarında kazandığı altın madalyayla gönülleri fethetti.
Şimdi Zanardi Londra’da kazandığı madalya’nın mutluluğunu yaşarken, dünya da onun azmini alkışlıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!