"7 bin seyirci önünde maç kaybetmeyi kabullenemedi herhalde"

Güncelleme Tarihi:

7 bin seyirci önünde maç kaybetmeyi kabullenemedi herhalde
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 12:40

Ligin güçlü takımı E. Cottbus'u deplasmanda 2-1 yenen BAK 07, ligde ikinci sıraya yükseldi. Bu sezon şampiyonluğu hedefleyen BAK 07'nin maçtaki gollerini Pepic ve Slavov attı. Maç sonrası E. Cottbus Teknik Direktörü Wollitz ile BAK 07 Sportif Direktörü Kemal Halat arasında tartışma yaşandı. Halat yaşanan tartışmayla ilgili “Cottbus Teknik Direktörü yedi bin seyirci önünde maç kaybetmeyi kabullenemedi herhalde” dedi.

Haberin Devamı

GEÇEN sezon Üçüncü Lige çıkmayı iki gol averajıyla kaçıran BAK 07, bu sezonda da şampiyonluğu hedefliyor. Şampiyonluk yolunda önemli üç puanı E. Cottbus deplasmanında almayı başaran BAK 07 tırmanışını da sürdürdü. Ligin güçlü takımlarından E. Cottbus'u deplasmanda 2-1 yenen BAK 07, puanını 24'de çıkardı.
YEDİ BİN SEYİRCİ İZLEDİ
Cottbus'da oynanan maça rakip takım taraftarları büyük ilgi gösterdi. Yaklaşık 7 bin seyircinin izlediği maça, E. Cottbus etkili başladı. BAK 07, ilk yarıda rakibinin baskılı oyununa direndi. Rakibine gol atma fırsatı vermedi. İkinci yarıda ise oyuna denge geldi. E.Cottbus 69. dakikada serbest atış kazandı. Cezaalanı çizgisi üzerinde kullanılan frikik atışında top üst direkten döndü. Pozisyonu iyi takip eden Foerster altı pasın üzerinde dokunduğu topu filelere gönderdi E.Cottbus'u 1-0 öne geçirdi. Golden üç dakika sonra BAK 07 1-1 eşitliği sağladı. Pepiç'in sert şutuna rakip kaleci müdahale edemedi. Top filelerle buluştu. Oyunun son bölümünde E.Cottbus takımı iyice yoruldu. Daha diri kalan BAK 07, oyunun üstünlüğünü ele geçirdi. Oyuna sonradan giren Yao'nun 85. dakikada direkten dönen topunu iyi takip eden Slavov skoru BAK 07 lehine 2-1 yaptı. Maçı 2-1 kazanan BAK 07, lider Jena'nın ardından ikinci sıraya yükseldi.
ÖNEMLİ ÜÇ PUAN
Alınan galibiyetten dolayı futbolcularını kutlayan BAK 07 Teknik Direktörü Jörg Goslar, basın toplantısında “Takımdaki futbolcular güçlü karakterde olduklarını gösterdi. Maçı çevirmesini bildiler. Hepsini kutluyorum” dedi. E.Cottbus Teknik Direktörü Dietr Claus Wollitz ise maçı kendi hatalarından kaybettiklerini söyledi. Maç sonrası Wollitz ile BAK 07 Sportif Direktörü Kemal Halat arasında tartışma yaşandı.

Haberin Devamı

Galibiyete sevinen BAK 07 futbolcularına laf atan Wollitz'e Kemal Halat tepki gösterdi. Halat yaşanan tartışmayla ilgili “Cottbus Teknik Direktörü yedi bin seyirci önünde maç kaybetmeyi kabullenemedi herhalde. Takındığı tavır onun gibi tecrübeli bir teknik adama yakışmadı” dedi. BAK 07 Başkanı Mehmet Ali Han ise alınan üç puana sevindi. Han “Geçen yıl şampiyonluğu iki golle kaçırdık. Bu sezon her gol ve her puan bizim için altın değerinde. Biz şampiyon olmak istiyoruz. E.Cottbus deplasmanından önemli üç puan aldık” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!