69 yaşında güreş tuttu

Güncelleme Tarihi:

69 yaşında güreş tuttu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2010 13:03

Bolu'nun Mudurnu ilçesinde geleneksel olarak düzenlenen karakucak güreş festivalinde 69 yaşındaki Metin Arslan kispet giyerek güreş tuttu.

Mudurnu'da her yıl geleneksel olarak düzenlenen karakucak güreş festivaline bu yılda ilgi çok fazla oldu. Festivale çok sayıda güreşçi katıldı. Festivalde en fazla ilgiyi 69 yaşında kispet giyerek sahaya çıkan Metin Arslan çekti. Kendisinden 39 yaş küçük rakibiyle dakikalarca güreş tutan Arslan, genç rakibine yenildi.

Rakibinin genç ve çok başarılı olduğunu ifade eden Arslan, “Rakibimle aramızda çok yaş farkı vardı. Rakibim beni çok zorladı. Sağlığım el verdiği sürece güreş yapacağım. Güreşmeyi çok seviyorum. 15 yaşından beri güreşiyorum” dedi.

Metin Arslan'ın rakibi olan Özgür Kılıç, güreşlere katılmak için Bolu'nun Kıbrısçık ilçesinden geldiğini ifade ederek, “Metin dede çok iyi güreşçi. Belki benim rakibim olmasaydı birçok güreşçiyi yenebilirdi. Ben de uzun süreden beri güreşiyorum” diye konuştu.

“AMERİKALI ÖĞRENCİ KİSPET GİYDİ”

Bolu'nun Mudurnu ilçesi Taşketi Beldesine arkeolojik incelemelerde bulunmak için ABD'den gelen 25 öğrenci festivali izlemek için Mudurnu'ya geldi. Festivale gelen öğrencilerden 23 yaşındaki Tim Krouc güreşmek istediğini söyledi. Kispet giydirilen Amerikalı öğrenci Krouc, güreşçi İsmail Adıgüzel ile güreş tuttu. Güreşi kazanan Krouc, arkadaşları ve izleyenler tarafından coşkuyla alkışlandı. Güreşe katıldığı için Amerikalı öğrenciye madalya verildi. Madalyayı alan öğrenci, madalyayı öperek, herkese teşekkür etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!