6. etap Sainz'in

Güncelleme Tarihi:

6. etap Sainzin
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2011 15:24

Dakar Rallisi’nin altıncı etabında otomobil kategorisinde gülen taraf genel sıralamada da lider durumda bulunan Carlos Sainz oldu. Motosiklette ise günün birincisi Ruben Faria idi.

Haberin Devamı

Volkswagen pilotu Carlos Sainz, Kuzey Şili’de Iquique ve Arica arasındaki 456 km.lik zorlu etabı dört saat 53 dakika ve 53 saniyelik derecesiyle kazanmayı başardı. Takım arkadaşı Katarlı Nasser Al-Attiyah ise yalnızca dokuz saniye arkasında ikinci oldu. Fransız Stephane Peterhansel bugün hayal kırıklığı yaratarak liderin 12:25 arkasında kaldı ve genel sıralamada üçüncü sıraya düştü.

Motosiklet kategorisinde KTM pilotu Ruben Faria ikinci sırada yer alan Yamaha pilotu Helder Rodrigues’den 50 saniye daha hızlıydı. Portekizli Faria, Dakar Rallisi’nde ilk etabı da kazanmış ancak sonrasında bir dakikalık ceza almıştı. Genel sıralamada ise bu etabı dördüncü sırada tamamlayan Marc Coma’nın liderliği sürüyor.

Motosiklet kategorisinde yarışan Türk pilot Kemal Merkit altıncı etapta Faria’nin iki saat 36 dakika 39 saniye arkasında 74. oldu. Merkit genel sıralamada 51. sırada yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!