5 yılda 5 kırmızı kart gösterdi

Güncelleme Tarihi:

5 yılda 5 kırmızı kart gösterdi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2010 00:00

Şampiyonluk düğümünü çözecek F.Bahçe-Trabzonspor mücadelesini, lig kariyerindeki tek penaltı düdüğünü geçen sezon sarı lacivertlilere karşı Konyaspor lehine çalan Yunus Yıldırım yönetecek.

Haberin Devamı

Penaltı vermiyor ama çok faul çalıyor
Son 5 yılda sadece 5 kırmızı kart gösterdi

PAZAR günü oynanacak Fenerbahçe-Trabzonspor maçını yönetecek olan Yunus Yıldırım, Süper Lig’de en ilginç verilere sahip hakem özelliğini taşıyor.

Yıldırım, penaltı noktasını yok denecek kadar az gösteren bir hakem olarak ön plana çıkıyor. Öyle ki son 5 yılda yönettiği 90 Süper Lig maçında sadece 1 kez penaltı düdüğü çaldı. Yıldırım bu özelliği ile Süper Lig’in en az penaltı veren hakemi olarak açık ara önde gidiyor.
Yıldırım ligde son olarak, geçen sezon oynanan ve 4-2 Fenerbahçe’nin galibiyetiyle biten Fenerbahçe-Konyaspor maçının 74. dakikasında Konyaspor lehine penaltı kararı verdi. Lig dışında ise geçen sezon Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanan ve 2-0 F.Bahçe’nin galibiyeti ile biten Süper Kupa maçında da sarı lacivertliler lehine penaltı düdüğü çaldı. Atışı kullanan Alex, takımının ilk golünü attı.
Yine aynı verilere göre Yunus Yıldırım, çaldığı 2596 faul düdüğü ile “en fazla faul düdüğü çalan” hakem olarak tanınıyor. Bu doğrultuda ortaya çelişkili bir durum çıkıyor. Faul kararı vermekte cömert davranan Yıldırım, olay ceza alanı içine taşındığı andan itibaren çok cimri davranıyor.

Yine aynı Yıldırım, kırmızı kartını da yok denecek kadar az gösteriyor. Son 5 yılda sadece 5 maçta kırmızı kart çıkarttı. Öyle ki 2005-2006 sezonunda yönettiği 23 maçta bir kırmızı kart bile göstermeye gerek duymadı. Aynı şekilde 2006-07 sezonunu da kırmızısız tamamladı. Yunus Yıldırım sarı kart konusunda da cimrilik gösteriyor. Maç başına ortalama iki sarı kart çıkartıyor.

Haberin Devamı

Son haftanın hakemleri

15 Mayıs Cumartesi

-  19.00 Denizli-Gazintep: Hüseyin Göçek
-  19.00 Sivas-Ankaragücü: Aytekin Durmaz
-  19.00 Diyarbakır-Eskişehir: M.İlker Coşkun
-  19.00 Antalya-Kayseri: Serkan Çınar

16 Mayıs Pazar

-  18.00 Manisa-Kasımpaşa: M.Kamil Abitoğlu
-  20.00 Bursa-Beşiktaş: Cüneyt Çakır
-  20.00 G.Birliği-Galatasaray: Halis Özkahya
-  20.00 Fenerbahçe-Trabzon: Yunus Yıldırım

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!