5 soruda ESpor'un şifreleri!

Güncelleme Tarihi:

5 soruda ESporun şifreleri
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2017 15:18

Geçtiğimiz günlerde ESpor’un hem ülkemizde hem de dünyada geldiği noktaya dair bir yazı kaleme almıştım. Ancak ESpor kavramına yabancı insanların da anlaması için işin alfabesinden başlamaya karar verdim ve Riot Games ülke müdürü Bora Koçyiğit’e ESpor’a dairlerimi sordum.

Haberin Devamı

Elbette herkesin malumu olan o soruyla başlayalım ESpor nedir?

Tanım olarak ESpor, bilgisayar ve konsol üzerinden oynanan çeşitli oyunların, profesyonel olarak düzenlenen lig ve turnuvalarda lisanslı oyuncuların ve kulüplerinin katılımlarıyla gerçekleştirilen bir spor dalı.

5 soruda ESporun şifreleri

Peki, ESpor’da deha mı, yetenek mi önemli?

Bugüne kadar yapılan araştırmalarda ESpor’da yer alan oyuncuların daha çok refleksleriyle ön plana çıktığı görülüyor. Stratejiler elbette önemli ancak bunları hayata geçirecek isimlerin oldukça hızlı olması gerekiyor. Bunun için de yoğun bir mesai ve pratik şart.

ESpor nasıl bir ekonomiye hükmediyor?

Haberin Devamı

Yapılan araştırmalar Türkiye’de 22 milyondan fazla oyuncu olduğunu söylüyor. Yakın gelecekte, Türkiye oyun pazarının 500 milyon sınırına ulaşması bekleniyor. 2016’da dünya genelindeki oyun sektörünün yılı 91 milyar dolarla kapattığını görüyoruz. ESpor pazarının 1 milyar dolarlık hacmi, TV yayıncılarının, reklamcıların ve sponsorların cazibe merkezi haline geldi.

ESpor branşında en popüler oyun hangisi?

Hem izlenilirlik hem de popülasyon açısından baktığımızda ileri düzeyde takım çalışması, strateji ve refleks gerektiren League of Legends yani LoL bunun en önemli örneklerinden. Oyun çok kısa sürede Amerika, Avrupa, Kore, Çin ve Güneydoğu Asya’da profesyonel ligleri olan, sezon boyunca tüm maçların canlı yayınlandığı, milyonlarca esporseverin liglerini takip ettiği bir spora dönüştü.

LoL’ü kaç kişi oynuyor?

Formalı, sponsorlu, ciddi hayran kitlelerine sahip profesyonel sporcuların  yer aldığı LoL’ü tüm dünyada aylık olarak  aktif 100 milyondan fazla oyuncu oynuyor. Türkiye’de ise Riot Games’in gelişiyle birlikte 4 milyondan fazla hesap oluşturuldu. Bu rakam her geçen gün daha üst seviyelere çıkıyor.

 

BAKMADAN GEÇME!