5 milyon dolarlık tükeniş

Güncelleme Tarihi:

5 milyon dolarlık tükeniş
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2005 01:37

Bokstan elde ettiği serveti yok edip borç batağına saplanan Mike Tyson, son maçında yine cebini doldurdu. Yenilen Tyson 5 milyon dolar, maçın galibi McBride 150 bin dolar aldı.

BOKSUN başarılarıyla olduğu kadar skandallarıyla da ünlü yıldızı, eski ağır biklet şampiyonu ABD’li Mike Tyson, Washington’daki maçta İrlanda’lı Kevin McBride’a yenilirken, ringe de veda etti. 30 Haziran’da 39 yaşına girecek Tyson, yaklaşık 1 yıl sonra yeniden ringe çıkarken, İngiliz Lennox Lewis ve Danny Williams maçlarından sonra olduğu gibi sürprizle boksu bıraktığını açıkladı.

Maçın 6. raunduna gelene kadar rakibi karşısında üstün dövüşen Tyson, McBride’ın sol gözünün altını da açtı. Ancak 6. raundun sonunda aldığı sert yumrukla zor durumda kalıp kendini iplerde ringe serilmiş buldu. Kalkıp köşesine giden Tyson taburesine oturdu. Ancak köşesinden hakem Joe Cortez’e Tyson’ın maça devam etmeyeceği bildirildi. Ünlü boksör maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, ‘Buraya kadar. Ben tükendim. Artık içimden boks yapmak gelmiyor. Kendime yalan söyleyemem. Sporu da utandırmak istemiyorum’ dedi. Tyson, boksu bırakma kararını maça çıkmadan önce aldığını söyledi.

Tyson öndeydi

Tyson
maçı bıraktığında, iki hakem 57-55’le ABD’li boksörü önde gösterirken, bir hakem 57-55’le McBride lehine karar vermişti. Böylece 44’ü nakavtla 50 galibiyeti bulunan Tyson, kariyerini 6 yenilgiyle noktaladı. Rinklerden kazandığı serveti yok edip, borç batağında yüzen efsane boksör, bu son maçından 5 milyon dolar kazandı. 32 yaşındaki İrlandalı McBride ise 150 bin dolar aldı. Kariyerinde 28’i nakavtla 33’üncü galibiyetini alan 32 yaşındaki McBride, ‘Tyson hala mükemmel bir boksör. O bir savaşçı. Belkide tüm zamanların en iyi dövüşcüsü. Bu maç Mike Tyson için yolun sonu mu bilmiyorum, ama benim için yolun başı’ yorumu yaptı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!