5 milyar euroluk büyük eşleşme

Güncelleme Tarihi:

5 milyar euroluk büyük eşleşme
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2013 23:42

G.Saray’ın da yer aldığı Devler Ligi 2. turu değeriyle de dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final için mücadele verecek takımların toplam piyasa değeri bir servet ediyor. Rakam yaklaşık 5 milyar 230 milyon Euro’yu buluyor.

Şampiyonlar Ligi’nde yapılan grup maçlarının ardından 16 takım bir üst tura yükseldi. UEFA’nın İsviçre’deki merkezinde gerçekleştirilen kura çekiminin ardından Galatasaray-Chelsea, Manchester City-Barcelona, Olympiakos-Manchester United, Milan-Atletico Madrid, B. Leverkusen-PSG, Schalke 04-Real Madrid, Zenit-Borussia Dortmund ve Arsenal-Bayern Münih eşleşmeleri gerçekleşti.

En pahalısı Real Madrid

Şampiyonlar Ligi’nde 2. tura yükselerek, çeyrek final mücadelesi verecek takımlar arasında en pahalısı Real Madrid oldu. Kadrosunda Cristiano Ronaldo ve Gareth Bale gibi dünyanın en pahalı oyuncularını bulunduran İspanyol ekibi, 583 milyon 500 bin Euro’yla en pahalı takım durumunda. En mütevazı kadro ise Yunanistan temsilcisi Olympiakos’ta. Paris Saint Germain’in ardından ikinci sırada “Top 16” turuna yükselen Olympiakos, 72 milyon 150 bin Euro’luk yaklaşık piyasa değeriyle en az maliyetle kurulan takım olarak dikkati çekiyor.

Haberin Devamı

En pahalı eşleşme; M.City-Barça

EN pahalı eşleşme ise Barça ile Manchester City arasında olacak. Katalan ekibi 582 milyon Euro’luk değeriyle dikkat çekerken Ada temsilcisi 472 milyonluk bütçesiyle meydan okumaya çalışacak.

Ayakkabıları bile manşet

Serie A’nın 16. haftasında oynanan Milan-Roma mücadelesine karşılaşmadan çok İtalyan yıldız Balotelli’nin ayakkabıları damgasını vurdu. Kendi hakkında çıkan haberlerin yer aldığı gazete sayfalarıyla süslenmiş özel tasarım kramponlarını giyen Balotelli, yine medyanın ilgi odağı oldu.

YİNE İTALYA YiNE ŞiKE

CREMONA Savcılığı’nın 2010 yılında düğmesine bastığı, ‘Last Bet’ adlı soruşturmaya yönelik operasyon dalgaları sürüyor. Son olarak Milano, Bologna, Rimini ve Messina kentlerinde eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 4 kişi gözaltına alındı. Bunlar arasında, yasadışı bahis dünyası ve futbolcular arasında bağlantı kuran Spadaro ve Francesco Bazzani de yer aldı. Bu dalgada, 20 şüphelinin adının geçtiği belirtiliyor.
Bu şahıslarla bağlantılı olan Milan’ın eski oyuncularından, Sion takımını çalıştıran Gattuso ile Lazio’nun eski futbolcusu ve Milan’ın genç takım antrenörü Brocchi’nin de evlerinde sporda dolandırıcılık ve şike suçuyla arama yapıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!