5 maddede 5 alabora

Güncelleme Tarihi:

5 maddede 5 alabora
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2015 23:04

Onur Kıvrak’ın, Sportif Direktör Süleyman Hurma’yla, Erkan’ın hem Cardozo hem de Mehmet Ekici’yle, ödemeleri yapılmayan futbolcuların ve tek başına bırakılan Şota’nın yönetimle yaşadığı sorunlar Fırtına’yı eritiyor.

Haberin Devamı

TRABZONSPOR’da üst üste alınan ağır mağlubiyetlerle girilen ‘koma’nın nedenleri sorgulanıyor... Son 4 haftada ‘0’ çeken Fırtına’da aslında sezon başından beri yaşanan takım içi gruplaşmanın, futbolcuların hem kendi aralarında hem de teknik kadro ile yaşadığı sorunlar ve maddi sıkıntılar, camiada yaşanan büyük çöküşün sebeplerini de gözler önüne seriyor.

1-BİTMEYEN SORUN: ONUR-HURMA

SEZON başı kampında yaşanan Onur Kıvrak ve Süleyman Hurma krizinde hâlâ barış ortamı sağlanabilmiş değil. Kamuoyunda bu olayın üstü kapatılmış olarak gösterilse de Onur’un, hem Süleyman Hurma hem Şota Arveladze hem de yönetime karşı tavırlı olduğu camiada biliniyor. Onur’un Mersin maçı öncesi sakatlığını bahane etmesi sorunun yeniden su yüzüne çıkmasına neden oldu.

Haberin Devamı

2- YUMRUKLAŞMA ETKİSİ

OSMANLI maçının devre arasında Erkan’ın yumruğu, sonrasında Mehmet Ekici’nin takıma olan bağlılığında zedelenme yarattı. Yaşadığı olayı içine sindiremeyen Mehmet, Erkan’ın kadro dışı bırakılmasını veya ceza verilmesini beklerken olayın soğutulmasına sessiz kalamadı. Yıldız oyuncu, Erkan’ın kafilede yer alacağını öğrenince Mersin’e de gitmedi.

3- YÜK ŞOTA’YA BİNİNCE...

KAOS ortamında takım havası oluşturmaya çalışan Şota, milli maç arasında birliktelik sağlamak için futbolcularıyla birçok kez yemek organize etti. Ancak Sportif Direktör Süleyman Hurma ve yönetim, yaşanan sıkıntılarda sorumluluk almadı. Problemleri tek başına çözmek durumunda kalan Şota yalnız kalmaktan ve çöküşün sorumlusu olarak gösterilmekten rahatsız.

4- GRUPLAŞMA HAD SAFHADA

TRABZON’da soyunma odasında yaşanan gerginlikler tek maçla sınırlı değil. Daha önce Rabotnicki maçında Erkan Zengin ile Oscar Cardozo gerginliği, Mehmet-Erkan yumruklaşmasıyla takım içi dengeler tamamen çöktü. Yabancılar ve yerliler arasındaki gruplaşmalar artık yerlilerin arasında da hissedilmeye başlandı.
Ayrıca ödemelerde yaşanan aksaklıklar da sıkıntıyı körüklüyor.

5- YÖNETİMDE KONGRE ÇIKMAZI

CAMİADA eleştiri oklarının hedefi olan Şota’nın istifasını vermesi an meselesi. Ancak Başkan İbrahim Hacıosmanoğlu’nun Aralık’taki kongrenin yaklaşması üzerine teknik ekipte bir operasyona gidemeyeceği ve adımlarını kongreden çıkacak sonuca göre atacağı belirtiliyor. Ayrıca takımda sorun yaşayan ve gruplaşmada başı çeken 4 futbolcunun da kongre sonucuna göre takımdan ayrılacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

ŞOTA ÖNCEKİ GÜN NE DEMİŞTİ?

-SOYUNMA odasında bir şeyler oluyor. Gerçek bir değişim olması gerektiğini geldiğimden beri söylüyorum.

-ONUR morali bozuk diye oynamıyor. 2. defa maçtan bir gün önce ‘Sakatım’ diyor. Bu ‘Moralim bozuk’ demektir.

-BEN 3 tane yemişim. Onur’u mu suçlayayım? Yoksa gelmedi diye Mehmet’i mi? Ya da geldi diye Erkan’ı mı?

-BİRLEŞEMİYORUZ, bunu istemiyoruz sanki. Takımın birlikteliği için yemek yiyelim’ deniliyor, her gün 3 defa yemek yiyoruz kulüpte...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!