5 günde 224 müsabaka

Güncelleme Tarihi:

5 günde 224 müsabaka
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2010 10:37

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından, Ülker'in desteğiyle Çanakkale'de düzenlenen “Ülker 8. Basketbol Minikler Şenliği” sona erdi.

Kentte 5 gün süren şenliğin son gününde, küçük sporcular 18 Mart Spor Salonu'nda düzenlenen antrenmana katıldı. Gösteri antrenmanının ardından sporcular, 18 Mart Gençlik Stadı'nda oluşturulan çeşitli oyuncaklarda oynadı ve piknik yaptı. Etkinlik kapsamında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Yıldız Holding Kurumsal İletişim Spor Sponsorlukları Müdürü Mehmet Uçan, yaptığı açıklamada, çocukların, eğitim almalarına olanak veren, Türkiye'deki potansiyelin verimli bir şekilde değerlendirilmesi ve yetenek havuzunun genişletilmesini sağlayan projelerde yer almayı önemsediklerini söyledi.

Yıllardır sporun içinde yer alan bir marka olduklarını ifade eden Uçan, “Futbol ve basketbolda kulüpler ve federasyonlarla iş birliği yapıp, spora ve spor endüstrisinin gelişmesine, Türkiye'nin ve Türk sporunun geleceği olan çocuklara yönelik projelere destek vermeyi çok önemsiyoruz” dedi.

Uçan, amaçlarının sporu hayatın bir parçası haline getiren sağlıklı nesiller yetişmesine katkıda bulunmak olduğunu ifade ederek, şenliğin, çocukların, spor yapma alışkanlığı kazanması, sporun bünyesinde barındırdığı takım olma, paylaşma ve oyunun içindeki herkese saygı göstermeyi öğrenme açısından önemli bir etkinlik oluğunu vurguladı.

“ÖNCE ÇOCUK DİYORUZ”

Mehmet Uçan, şenliğe katılan çocukların farklı bir şehri görme, tarihi yerleri gezme ve bilgi edinme şansına da sahip olduğunu, bu kapsamda bugüne kadar yaklaşık 5 bin çocuğa ulaştıklarını bildirdi.

“Ülker olarak 'önce çocuklar' diyerek çalışmalarımızın temeline çocukları yerleştirdik” diyen Uçan, çocuğu merkezine alan projeler üzerinde durduklarını söyledi.

Uçan, şöyle konuştu:

“İçim markamızla birlikte bu yıl hayata geçirdiğimiz 'sahaya çık' projesinin de bunlardan biri olduğuna inanıyoruz. Gençleri basketbol oynamaya teşvik eden, daha aktif yaşayan, sağlıklı nesillerin yetişmesini amaçlayan bu proje, ünlü basketbolcu İbrahim Kutluay tarafından gerçekleştiriliyor. Kutluay, proje kapsamında her cumartesi NTV Spor'da yayınlanan programında, gençlere basketbol oynama kurallarını anlatıyor, basketbol camiasından ünlü konuklarını ağırlıyor ve tecrübelerinden örnekler sunuyor.”

“5 GÜNDE 224 MÜSABAKA OYNANDI”

Türkiye Basketbol Federasyonu Yurtiçi Faaliyetler Sorumlusu Emre Türegün, organizasyonla küçük sporcuların basketbolla tanışmalarını ve basketbol dışındaki aktivitelere katılıp, dolu dolu 5 gün geçirmelerini sağlamayı amaçladıklarını söyledi.

Organizasyon sayesinde birçok küçük sporcunun hayatlarında ilk kez yaşamakta oldukları ilin dışına çıktığını ve başka illerden arkadaşlar edinme şansı yakaladığını anlatan Türegün, çocukların, şenliğin düzenlendiği kentle ilgili bilgileri, şehir gezileriyle elde ettiklerini belirtti.
Türegün, Çanakkale'nin bu bağlamda çok büyük bir önem taşıdığını söyledi.

Organizasyonda, bin sporcu, 100'e yakın antrenör ve 50'ye yakın hakemin aktif rol aldığına işaret eden Türegün, şunları kaydetti:
“5 gün süresince 5 ayrı spor salonunda değişik illerden 48'i erkek, 16'ı kız 64 takımız, 224 müsabaka oynadı. Bu müsabakalar sonunda tüm katılımcılara başarı belgeleri ve madalyalarının yanı sıra sponsorumuz Ülker'in çeşitli hediyeleri dağıtıldı. Yine şenlik çerçevesinde her takımdan birer sporcunun katıldığı yetenek yarışmamız ve piknik organizasyonlarımız oldu.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!