5 Ekim’de bitiyor

Güncelleme Tarihi:

5 Ekim’de bitiyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2015 23:19

Yargılamanın yenilendiği Şike Davası’nda karar aşamasına gelindi. Dün görülen ve 5 Ekim’e ertelenen davada savcı mütalaa verecek. Gelecek ayki 5. duruşmada büyük ihtimalle karar çıkacak. Dün ise, gözler tanıklık yapan Lutfi Arıboğan’daydı.

Haberin Devamı

YARGILAMANIN yenilendiği Şike Davası’nda kararın 5 Ekim’de çıkması bekleniyor. Davaya Çağlayan Adliyesi’ndeki 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dün devam edildi. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte 37 sanığın yargılandığı davanın 4. duruşmasında eski TFF Başkanvekil Lutfi Arıboğan ilk kez mahkemede tanıklık yaptı. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ ve teknik direktörü Abdullah Avcı ile eski TFF Genel Sekreter Vekili Ali Parlak da tanık sandalyesine oturdu.
Mahkeme heyeti tanıkların dinlenmesinden sonra sözü savcıya verdi. Savcı mütalaa için süre istedi. Bunun üzerine hakim, davayı 5 Ekim saat 10.00’a erteledi. 5 Ekim’de savcının mütaalasının ardından kararın çıkması bekleniyor. Avukatlar, 5 Ekim’deki duruşmada ek savunma için söz almayıp kararın bir an önce verilmesini sağlamaya çalışacak.

Haberin Devamı

AZİZ YILDIRIM YOKTU

Aziz Yıldırım, bir önceki duruşmada olduğu gibi dünkü duruşmaya katılmadı. 37 sanıktan sadece Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, Ahmet Çelebi, Mecnun Otyakmaz, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu, salonda hazır bulundu.

F.BAHÇE İÇİN BANA ŞİKE İHBARI OLMADI

Eski TFF Başkanvekili Lutfi Arıboğan, F.Bahçe’nin şike yaptığına dair kendisine yapılmış bir ihbar olmadığını söyledi.

Duruşmada en çok Lutfi Arıboğan’a soru soruldu. Avukatlar UEFA Müfettişi Pierre Cornu ile savcı Mehmet Berk’ görüşmesindeki konuşmaları, türcümeyi kimin yaptığını ve F.Bahçe’yi şikeyle suçlayıp suçlamadıklarını sordu. Arıboğan ise, şu yanıtları verdi:

‘TERCÜME YAPMADIM’

“Tercümeyi ben yapmadım. Kim yaptı bilmiyorum. Hangi lisandı hatırlamıyorum. İngilizce yapılsaydı hatırlardım. Fransızca bilmiyorum. Cornu’ya ‘Şike için hiç bir şüphemiz yok’ demedik. F.Bahçe’nin suçluluk veya masumiyetiyle ilgili beyanım olmadı. Cornu ve savcı görüşmesinde bize soru sorulmadı. Cornu, gizliliğin kaldırılmasını istedi. Savcı TFF’den maç raporları istemedi. F.Bahçe maçlarına dair bana bir şike ihbarı olmadı. UEFA’ya basına yansıyan haberleri gönderdik. Savcı Zekeriya Öz’ün TFF’yi ziyaret ettiğini hatırlamıyorum” dedi.

BEŞİKTAŞ İLE FİNAL ŞAMPİYONLAR LİGİ KADAR GÜZELDİ

Haberin Devamı

DÖNEMİN İstanbul BB Başkanı Göksel Gümüşdağ, “İbrahim Akın ve İskender Alın için sadece Beşiktaş’tan değil G.Saray ve diğer kulüplerden de teklif vardı. Gazetelere de yansıdı. Ama resmi bir teklif gelmedi. Holosko için Çırağan’da Adalı ile bir kahve içtik. Orada İbrahim ve İskender için de bir ima oldu. Sezon sonu konuşmak üzere kapandı. Bu resmi bir teklif değildi” dedi.

EŞLEŞME ÖNCESİ

Final eşleşmesi belli olmamışken de Adalı’nın, Akın konusunu açtığını belirten Gümüşdağ, “Ben, ‘Hedefimiz kupada finale çıkmak. Sezon sonu görüşelim’ dedim” dedi. Gümüşdağ, Beşiktaş’la oynanan kupa finalinin Şampiyonlar Ligi finali kadar güzel olduğunu söyledi.

AKIN VE ALIN’A BEN KEFİLİM

Haberin Devamı

YİNE dönemin İstanbul BB hocası Abdullah Avcı, İskender Alın ve İbrahim Akın’ın hiç bir maçta şike yaptığına inanmadığını söyledi. Avcı, “Şike yapıldığına dair hiç şüpheye düşmedim. Şike olduğuna inanmıyorum. Beşiktaş ile oynanan finalde de İbrahim ve İskender, performansı en iyi olandı. Her zaman onlara kefilim” diye konuştu.

ŞENMAN ALMADI

Öte yandan menajerlik sorularının çalınmasına dair tanıklık eden Ali Parlak ise, “Soruları kasaya kilitledim. Şifre bir tek bendeydi. Kasada bir zorlama yoktu. Soruları kasadan sanık Haldun Şenman’ın almadığını söyleyebilirim” dedi. Arıboğan da “UEFA’dan gelen soruların Şenman’a ulaşıp ulaşmadığını bilmiyorum. Soruların çalınıp çalınmadığını bilmiyorum” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!