47 yaşında profesyonel oldu, şampiyonluğu kaptırmıyor

Güncelleme Tarihi:

47 yaşında profesyonel oldu, şampiyonluğu kaptırmıyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 28, 2015 09:59

Almanya'da yaşayan Mustafa Bulut, 47 yaşında profesyonel olduğu golfte katıldığı 22 turnuvanın hepsinde birinci olarak dikkat çekiyor. Bulut, başarısını futbol ve tekvandoya borçlu olduğunu söylüyor ve ekliyor, "Kulüpte en fakiri benim. Oradaki arkadaşların hepsi milyoner, iş sahipleri, fabrikatör, avukat, hakim..."

Haberin Devamı

Almanya'da 12 yıl önce amatör olarak golf oynamaya başlayan ve geçtiğimiz yıl profesyonelliğe adım atan Mustafa Bulut (48) başarıdan başarıya koşuyor. Köln'de yaşayan Elazığlı Mustafa Bulut, Almanya, Fransa ve Portekiz'de katıldığı 22 turnuvanın hepsinde birinci oldu. Golfe daha fazla zaman ayırabilmek için iş yerini devreden Mustafa Bulut'un hayali, 2017 yılında dünya şampiyonu olabilmek. 

"TEMİZ HAVA VE YEŞİL ALAN ETKİLEDİ"

Gastronomi sektöründe faaliyet gösterdiği yıllarda müşterilerinin tavsiyesi üzerine golf oynamaya başlayan Bulut, "Golf temiz havada, yeşil alanda oynandığı için çok etkilendim ve Bonn IGC Golf Kulübü'ne kaydoldum. 12 yıl oynadıktan sonra tabii ki belli bir aşamaya geldim. Arkadaşlarım profesyonel olmam için kursa kaydolmamı istediler. 2014 yılı Şubat ayından itibaren 4 ay kursa gittikten sonra yazılı ve uygulamalı imtihana girerek lisansımı aldım" diye konuştu.

Haberin Devamı


47 yaşında profesyonel oldu, şampiyonluğu kaptırmıyor



"BAŞARIMI FUTBOL VE TEKVANDOYA BORÇLUYUM"

Mustafa Bulut başarısını önceki yıllarda futbol oynamasına ve tekvando yapmasına bağlıyor. Bulut, "Futbolda ayak hareketleri, tekvandoda da el ve ayak hareketleri var. Bunlar golfte de mevcut. Bir araya geldiğinde güzel bir şey ortaya çıkıyor. Topu deliğe atmakta zorlanmıyorum. Mesela 340 metre atış yapabiliyorum. Bunu tekvandoya, tekvandodan aldığım güç ve konsantrasyona bağlıyorum. Bir işe yöneldiğim zaman başarılı olabilmek için elimden gelen çabayı gösteriyorum" dedi.

"KULÜBÜN EN FAKİRİ BENİM"

Golf tutkunu Mustafa Bulut, golfün pahalı bir spor olup olmadığı konusunda şu yorumu yaptı:

"Kulüpte en fakiri benim. Oradaki arkadaşların hepsi milyoner, iş sahipleri, fabrikatör, avukat, hakim. Gastronomi ve otomobil sektöründe en fakirlerinden biri benim diyebilirim. Bir kulübe ödediğiniz aidat, sahayı her gün kullanmanız için 580 Euro'ya kadar çıkıyor. Ayrıca kulübe 20 bin Euro teminat yatırmanız gerekiyor."

Golfün sağlık açısından faydalı olduğunu belirten Bulut, golf oynarken günde 7-8 kilometre yürüdüğünü ifade etti.  Mustafa Bulut'un 18 delik oynanan oyunda brüt puanı 68- 75 arasında bulunuyor.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!