400 Kadın 3 gün boyunca koşacak

Güncelleme Tarihi:

400 Kadın 3 gün boyunca koşacak
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2015 14:25

Bu yıl 17-19 Nisan tarihleri arasında 4’üncüsü yapılacak olan İznik Uluslararası Ultra Maratonu’na kadın sporcular adeta çıkarma yapacak. 2014’te ultra maratona katılan kadın sporcu sayısı bu yıl 3 katına çıkarak 100’e ulaştı. 10 kilometrelik İznik Koşusu’na katılacak kadınlar ile birlikte bu sayı 400’ü bulacak.

Haberin Devamı

Katılımcı sporcu sayısı, organizasyonun büyüklüğü ve halkın katılımı anlamında Türkiye’nin en büyük uluslararası ultra maratonu olma özelliğine sahip İznik Ultra Maratonu bu yıl 17-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.
Bursa Valiliği’nin himayesinde ve Asics’in spor sponsorluğunda Macera Akademisi / Macera RaceSetter tarafından düzenlenen İznik Ultra Maratonu kısa zamanda uluslararası alanda saygın bir yarış konumuna ulaştı. Bu yıl festival şeklinde yapılacak olan ultra yarışlar 3 gün sürecek.

136 kilometrelik İznik Ultra Maratonu ile başlayacak olan ultra yarışlarda 46 kilometrelik İznik Dağ Maratonu, 83 kilometrelik Orhangazi Ultra Maratonu ve 10 kilometrelik İznik koşuları yapılacak. Geçen yıl 360 sporcunun katıldığı yarışlar, bu yıl 600 civarında yerli ve yabancı sporcuyu ağırlamaya hazırlanıyor. 10 kilometrelik İznik Koşusu’na katılacak olanlarla birlikte bu sayının 1300’ü bulması bekleniyor.

30’a yakın ülkeden sporcuların ilgi gösterdiği ultra maratonda bu yıl kadın sporcu sayısında rekor artış var. 2014’te ultra yarışlara katılan kadın sporcu sayısı bu yıl üç kat artarak 100 kişiye ulaştı. 10 İznik Koşusu’na katılacak kadınlar ile birlikte bu sayının 400’ü bulması bekleniyor. Bu yıl 46 kilometrelik dağ maratonuna katılan kadın sporcu sayısı yüzde 25, 136 kilometre yarışına katılan kadın sporcu sayısı ise yüzde 100 arttı.
Ultra kadın sporcular start alacak

400 Kadın 3 gün boyunca koşacak


136, 83 ve 46 kilometrelerde uluslararası alanda başarılara sahip kadın sporcular start alacak. Persenk Ultra Kadınlar 1.’si Bulgur sporcu Maria Nikolova ve Türkiye’de ultra maratonu başlatan, dünya şampiyonlukları bulunan Türk sporcu Bakiye Duran 136 kilometrelik ultra maratonda yarışacak.

83 kilometre yarışlarında, İznik Ultra Maratonu 130 kilometre yarışlarını 2 kere, İznik Dağ Maratonu’nu 1 kere kazanan ve 2014 Zugspitz Ultra Maratonu kadınlar 3.’sü olan Rus sporcu Elena Polyakova yarışacak
46 kilometrede ise favoriler arasında gösterilen İrlandalı Martine Nolan, Fransız Claudie Laval’ın yanı sıra iletişim profesörü Itır Erhart, köşe yazarı Yonca Tokbaş, Tohum Otizm Vakfı Genel Müdürü Betül Özer, gazeteci ve Mineral Medya Ajans Başkanı Şirin Mine Kılıç gibi kariyer sahibi kadınlar dikkat çekiyor

KADINLAR DAHA BAŞARILI

Kadınların uzun mesafe koşu yarışlarına katılım oranı erkeklerden çok daha az olmakla beraber, parkurdaki bitirme yani başarı oranları çok daha fazla. Kadınların acıya ve zorluğa daha dayanıklı olması ve genelde bir işe girişmeden önce durumu daha iyi değerlendirmesi bu başarının altında yatan en önemli nedenler olarak değerlendiriliyor.

BAKMADAN GEÇME!