4 büyüğün minikleri VW ile Türkiye’yi temsil edecek

Güncelleme Tarihi:

4 büyüğün minikleri VW ile Türkiye’yi temsil edecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2008 00:00

Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlanacağı 23 Nisan günü Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un minik futbol takımları arasında düzenleyeceği turnuvayla Türkiye’yi uluslararası platformda temsil etmeye hazırlanıyor.

Dört büyük futbol kulübünün 12-14 yaş arası minik futbol takımları arasında gerçekleşecek turnuvanın birincisi, Volkswagen AG’nin uluslararası düzeyde Avusturya’da gerçekleştireceği "Volkswagen Junior European Masters" finallerinde Türkiye’yi temsil edecek.

Volkswagen AG’nin 1999 yılından bu yana 12-14 yaş arası minik futbol takımlarının katılımıyla düzenlediği uluslararası futbol turnuvasının 2008 ayağı, 28 Mayıs-1 Haziran tarihlerinde Avrupa Futbol Şampiyonası’na paralel Salzburg/Avusturya’da düzenlenecek final organizasyonuyla gerçekleştirilecek. Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç’ın düzenlediği ve 23 Nisan’da Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor’un 12-14 yaş arası minik futbol takımları arasında Boğaziçi Üniversitesi Uçaksavar Spor Tesisleri’nde oynanacak dörtlü turnuvanın birincisi ise "Volkswagen Junior European Masters" finallerinde Türkiye’yi temsil etme şansını yakalayacak.

23 NİSAN’DA CANLI YAYIN

Sekiz yıldan bu yana her yıl ortalama 3 bin 200’ün üzerinde sporcunun katılımıyla Volkswagen AG tarafından düzenlenen turnuva, bu yıl ilk defa 20’ye yakın Avrupa ülkesi takımının katılımıyla Avusturya ve İsviçre’de Haziran ayında gerçekleşecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na paralel olarak düzenleniyor. Bu önemli organizasyonda Türkiye’yi temsil edecek takım ise Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray ve Trabzonspor klüplerinin 12-14 yaş arası minik futbol takımları arasında 23 Nisan’da düzenlenecek ve final maçı TV’den canlı yayınlanacak tek günlük turnuvada belli olacak.

Avrupa ve diğer ülkelerin takımlarının katılımıyla gerçekleştirilecek olan final organizasyonunda, ülkelerini temsil eden takım oyuncuları, kendilerine global bir vizyon kazandırma ve turnuvadaki maçların arasına yerleştirilmiş kendi yaş gruplarına uygun aktivite ve eğlencelerle çok farklı bir deneyim yaşama şansını yakalayacak. Bu önemli organizasyonun 23 Nisan’da İstanbul’da gerçekleştirilecek olan Türkiye ayağı ise Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na denk gelmesiyle daha da anlamlı hale gelecek.

TÜRKİYE İLK KEZ KATILIYOR

Volkswagen AG’nin uluslararası futbol turnuvasıyla ilgili görüşlerini dile getiren Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, şunları söyledi: "Doğuş Otomotiv-VW Binek Araç markası olarak VW AG’nin düzenlendiği ve her ülkenin kulüp bazında en iyi minik futbol takımlarının katılabildiği bu uluslararası turnuvaya ilk kez dáhil olarak uluslararası düzeyde bir çalışma gerçekleştirmiş olacağız. Türk futbol tarihinin büyük başarılara imza atmış dört büyük futbol kulübünün altyapısının en önemli unsurlarından birini temsil eden minik takımları arasında düzenlenecek turnuvanın galibinin, Avusturya’daki finallerde ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inanıyoruz."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!