4-5 günde bir teknik direktör değiştirilmez

Güncelleme Tarihi:

4-5 günde bir teknik direktör değiştirilmez
Oluşturulma Tarihi: Ocak 05, 2016 00:39

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Kulüp başkanları seçimle geliyor. İstedikleri teknik ekibi belirlemek doğal hakları. Ancak bunlar daha programlı işletilmesi gereken süreçler” dedi.

Haberin Devamı

GENÇLİK ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 4-5 günde bir teknik direktör değişikliğini doğru bulmadığını söyledi.Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1. Lig kulüplerinin başkanlarını kabulde konuşan Kılıç, Gençlerbirliği Başkanı İlhan Cavcav’ın Yılmaz Vural’ı göreve getirdikten 5 gün sonra yollaması sonrası başlayan tartışmalara dair değerlendirmelerde bulundu. Bakan Kılıç, “Kulüp başkanları seçilerek göreve geliyor. Beraber çalışmak istedikleri teknik ekibi belirleme hakkında tercihte bulunmak doğal olarak hakları. Ancak şahsi fikrim; 4-5 günde, bir haftada bu tip değişiklikler doğru şeyler değil. Daha programlı bir şekilde işletilmesi gereken süreçler diye düşünüyorum” dedi.

DiKKATLi YÖNETiM

Başarının yakalanması için istikrarın şart olduğunu vurgulayan Kılıç, “Bir takım insani ilişkilerin dikkatli yönetilmesi gerekir. Herkese sorumluluk düşüyor. Bu kadar kısa sürede değişiklikler doğru şeyler değil” dedi.

Haberin Devamı

Kulüplere hoca limiti getirme hakkımız yok

Yıldırım Demirören, “Bir kulübün saat başı, haftada bir hoca değiştirmesi kabul edilir değil. Ama kulübe seçilerek gelmiş kendi bütçesini harcayan kişi... Bunlar camia” dedi.
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, bir sezonda belli sayıda hocayla çalışılması fikrine sıcak bakmıyor. Demirören, “Kulübün saat başı, haftada bir hoca değiştirmesi kabul edilir bir şey değil ama kulübe seçilerek gelmiş, kendi bütçesini harcayan kişi. Bunlar camia” dedi.Başkan, “Onun için federasyon olarak limitleme yapma hakkımızın olduğunu düşünmüyorum” diye konuştu. Demirören, yine de konunun yönetim kurulunda tartışılacağını kaydedip, Türk futbolunun gerçeğinin maddi problemler olduğunu vurguladı. 

BORÇ SiLME DEĞiL ERTELEME 

Geçen seneki toplantıda Bakan Kılıç’a sunduklarını öneriyi anımsatan TFF Başkanı Yıldırım Demirören, “Bütün kulüp borçlarını bir arada toplayıp, bütün devlet bankalarına sizlerin desteğiyle imkânlarıyla bölebilirsek kulüplerimizin yapılandırmasını... Borç silme değil, ertelemeyle kulüplerimizi bir araya getirebilirsek, büyük destek olacağına inanıyorum. En önemli konu bu” ifadelerini kullandı.

BAKMADAN GEÇME!