4-4-2

Güncelleme Tarihi:

4-4-2
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 12, 1998 00:00

Orhan KAYNAR
Haberin Devamı

Yıllar sonra Trabzonspor, Gordon Milne ile 4-4-2 sistemine döndü ve en ciddi sınavını da Duisburg karşısında verdi. Bu, Trabzonspor'un Almanya'daki ilk hazırlık maçıydı. Üstelik karşısındaki rakip, Almanya'nın geçen seneki kupa finalisti ve ligi altıncı sırada kapatan Duisburg'du. Oyunun skorunu bir tarafa bırakıp Trabzonspor'u şöyle bir analiz edelim:

Öncelikle bordo mavililer gerçekten çok güçlüler. 90 dakika süresince koşmayan oyuncu yoktu. Takımın beyni, orta sahada oyunu kurucu olarak görev yapan Abdullah'tı. Selahattin ve Vugrinec ise Trabzonspor'un gol ayaklarıydı. Bakmayın siz kaleci Metin Aktaş ile Rada'nın anlaşmazlığında Spirs'in kafasından gelen gole. Trabzonspor'un öylesine çok pozisyonu vardı ki, saymakla bitmez... Selahattin, Orhan, Vugrinec, Mehmet Zengin hovardaca gol kaçıran ayaklardı.

İsterseniz maçı bir tarafa bırakıp Trabzonspor'u genel olarak özetleyelim. Biz Duisburg maçında kuvvetli bir Trabzonspor izledik. Ancak Gordon'un dediği gibi bu takıma en az üç dört takviye gerekli. Zaten yöneticiler de bu çaba içerisinde. Ama bir gerçek daha var ki, o da çok önemli. Bordo mavili kafileye bir disiplin gelmiş. Herkes görevinin bilincinde. Benim de kanaatim; şayet bu kadroya birkaç kaliteli oyuncu ilave edilirse gerçekten ligde çok iş yaparlar. Kısacası bordo mavililerin 4-4-2 oyun düzeni bana göre de tuttu.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!