3500 km'lik koşu Moskova'da start aldı

Güncelleme Tarihi:

3500 kmlik koşu Moskovada start aldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2007 12:12

Fenerbahçe Kulübü'nün 100. yıl kutlama etkinlikleri çerçevesinde organize edilen “Rusya-Türkiye Dostluk Süpermaratonu”nun startı verildi.

Haberin Devamı

Sarı-lacivertli kulübün, Rusya Ultramaraton Birliği ile ortaklaşa düzenlediği maraton, Kızıl Meydan girişi önünde yapılan törenin ardından verilen startla başladı.

Törene, Türkiye'nin Moskova Büyükelçisi Kurtuluş Taşkent ve Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım ile yöneticilerin yanı sıra sarı-lacivertli kulübün yetkilileri, Fenerbahçe taraftarları, Rusya'nın spor bakanlığı, atletizm federasyonu ve olimpiyat komitesi yetkilileri katıldı.
Gençlerin dans gösterileriyle başlayan törende bir Rus genç kızın oryantal dansı ilgiyle izlendi.

Konuşmaların ardından, organizasyon bayrağının çevresinde toplanan Türk ve Rus atletler, ellerinde Türkiye, Rusya ve Fenerbahçe Kulübü'nün bayrakları ile koşuya başladı.

Aynı zamanda Fenerbahçe kongre üyesi olan Türk-Rus İş Konseyi Başkanı Turgut Gür ve organizasyon teknik direktörü Osman Atakan Tekin'in de koşacağı maratonun start ekibinde Fenerbahçe Yönetim Kurulu Üyesi Turhan Şahin de bulundu.

MOSKOVA'DAN İSTANBUL'A 3500 KİLOMETRELİK KOŞU

20 Ekim'de İstanbul'da sona erecek toplam 3 bin 500 kilometrelik maratonda 14 Rus, 14 de Türk Sporcu koşacak.

Haberin Devamı

Rusya ve eski SSCB'nin toplumsal ve siyasal tarihinde önemli bir yere sahip olan Kızıl Meydan'ın önünden verilen startın ardından başlayan maratonda atletler, Rusya'nın çok sayıda şehrini geçerek Karadeniz'deki Sochi kentine ulaşacak.

Sochi'den Trabzon'a feribotla geçilerek devam edilecek maraton, Türkiye'de Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir, Bursa, Yalova, İzmit güzergahı izlenerek 18 gün sonra 20 Ekim'de İstanbul'da tamamlanacak.

ÖZDEMİR: “BİR İLKE İMZA ATTIK”

Fenerbahçe Kulübü adına konuşan başkan vekili Nihat Özdemir, 100. yıl kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilen organizasyonla bir ilke imza attıklarını ifade etti.

Törende yapılan diğer konuşmalarda, Türkiye ile Rusya arasında spor, sanat ve kültürel alanda ilişkilerin düzenlenecek başka organizasyonlarla devam ettirileceği vurgulandı.

Tören ve startın ardından başkan Yıldırım, yöneticiler ve taraftarlar, Kızıl Meydan'daki Lenin'in mozalesini ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!