3 puanı Volkan'ın düğününde kutlayacağız

Güncelleme Tarihi:

3 puanı Volkanın düğününde kutlayacağız
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2010 00:00

Salı günü Volkan Demirel’in düğünü olduğunu hatırlatan sarı lacivertliler, “Bu onun en mutlu günü ve biz de yanında olacağız. Böyle bir günde moralsiz olmayı kimse istemez.”

Haberin Devamı

KAYSERİSPOR deplasmanında alınan 2-0’lık mağlubiyet Fenerbahçe’de herkesin moralini bozmuştu... Avrupa’ya erkenden veda eden ve Süper Lig’deki 4 maçın 2’sini kaybeden sarı lacivertlilerde bu başarısızlığın faturasının kime ya da kimlere kesileceği konuşuluyordu. Camianın tam desteğiyle teknik direktörlük koltuğuna oturan Aykut Kocaman’ın görevi bırakabileceği bile gündeme geldi. Ancak, bu haftaki rakibin Beşiktaş olması Fenerbahçe’deki tansiyonu biraz olsun düşürdü. Öyle ya, derbi maçların havası her halükarda bir başkaydı.

Peki, sarı lacivertlilerde Beşiktaş karşılaşması öncesi durum ne? Hafta boyunca Samandıra’da neler yaşandı? Fenerbahçe’yi yakından takip eden arkadaşlarımız Ahmet Ercanlar, Süleyman Arat ve benim topladığım bilgiler, ortaya sarı lacivertliler açısından umut verici bir tablo ortaya koyuyor. Gelin, bu bilgilere kısaca bir göz atalım...

Haberin Devamı

İlk iki gün moralsizdiler

Pazartesi günü Samandıra Can Bartu Tesisleri’nde yapılan ilk antrenmanda futbolcuların durumunu anlatmak için ‘moralsiz’ kelimesi yetersiz kalırdı. Kayserispor maçının bitiş düdüğünün ardından yaşanan ruh hali aynen sürüyordu. Resmen ‘bitik’ vaziyetteydiler. Hiçbir futbolcunun bırakın antrenman yapmayı, yürüyecek hali yoktu. Fakat, iki gün sonra moraller düzeldi. Bunda, takım kaptanı Alex de Souza ve Mamadou Niang’ın futbolcu arkadaşlarıyla yaptığı konuşmalar büyük rol oynadı...

Kaybetmeye alışık değiliz

Önce Alex devreye girdi. Arkadaşlarına, “Moralinizi bozmaya hiç gerek yok. Kayıplarımızı telafi etmek için önümüzde çok fırsat var” diye motive etti. Arkasından, takımın en tecrübeli isimlerinden Niang’ın, Samandıra’daki bir yemek sırasında ayağa kalkarak, “Arkadaşlar, siz de, ben de böyle kaybetmeye alışık değiliz. Bu gidişata son vermeliyiz. Bunu yapmak da tamamen kendi elimizde” diye konuşması tüm futbolcuları kendilerine getirdi. Ondan sonraki tüm antrenmanlar daha bir hırslı ve keyifli geçti.

Hep Beşiktaş’ı konuştular

Takım Samandıra’da toplu halde toplantı hiç yapmadı. Ancak 7-8 kişi bir araya geldiğinde konu hep Beşiktaş karşılaşması oluyordu. Herkesin söylediği tek bir şey vardı; “Salı günü Volkan’ın düğünü var. Bu, onun en mutlu günü olacak ve biz de yanında bulunacağız. Böyle bir günde moralsiz olmayı kimse istemez. Beşiktaş’ı yenelim, salı günü de düğünde hep beraber gönlümüzce eğlenelim.”

Haberin Devamı

Beraberlik yetmez

Sarı lacivertli futbolcular kendi aralarında yaptıkları konuşmalarda, bugüne dek ligde 6 puan kaybettiklerini hatırlatıp, “Beraberlik bile bizi kurtarmaz. Ne yapıp edip kazanmalıyız. Beşiktaş’ı yenersek, bizi zirveye çıkaracak bir galibiyet serisi başlatırız” görüşünde birleştiler.

SAMANDIRA’DA BİR HAFTA

Yöneticilerin desteği futbolcuları ateşledi

13 Eylül Pazartesi

Çift kalede Brezilyalı farkı

Haftanın ilk antrenmanında garip şeyler oldu. Teknik direktör Aykut Kocaman idmanda oynattığı çift kale maçta as takıma Brezilyalı futbolcuların hiçbirini almadı. Ve Brezilyalıların olmadığı as takım, yedeklerden 4 fark yedi.

İdmanları yerinde izleyelim

Haberin Devamı

Yönetim kurulu toplantısında, teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculara tam destek kararı çıktı. Yöneticiler takımın yanında olduklarını göstermek için Samandıra’daki antrenmanları yerinde izleme kararı aldı.

14 Eylül SALI

“Yenilsek de istifa etmem”

Aykut Kocaman, Fenerbahçe muhabirleri ile Can Bartu Tesisleri’ndeki antrenmanda sohbet toplantısı yapıp, sorularını yanıtladı. Kocaman, Beşiktaş ve Kasımpaşa maçlarını kaybetseler dahi görevinin başında olacağını ifade etti.

Alex doğum günü kutlamadı

14 Eylül 1977 doğumlu Alex de Souza, üst üste gelen kötü sonuçlar ve Beşiktaş maçını göz önüne alarak, takım içinde doğum günü partisi düzenlenmesini istemedi. Bunun yerine kendi evinde ailesi ve dostlarıyla sade bir kutlama yaptı.

Haberin Devamı

15 Eylül ÇARŞAMBA

Yöneticiler Samandıra’da

Yöneticiler, pazartesi akşamı aldıkları kararı uygulamaya sokarak Samandıra’ya gidip antrenmanı izledi. Başkan Aziz Yıldırım ile
yöneticiler Murat Özaydınlı, Ali Yıldırım, Ömer Temelli, Serhat Çeçen bütün idmanları takip etti.

16 Eylül PERŞEMBE:

Canlı yayın motivasyonu

Bazı yöneticilerin de izlediği idman, ‘taraftarlar futbolculardaki hırsı görsün’ diye FB TV’den canlı yayınlandı. Oyuncular da eşine az rastlanır bizimde hırslı ve gayretliydi.

17 Eylül cuma:

Formsuzlar kulübeye gitti

Aykut Kocaman, Beşiktaş önüne çıkaracağı ilk 11’i belirledi. Cristian ve Stoch’u yedek oturtma kararı alan Kocaman, böylelikle
bir kez daha ‘formayı hak eden giyer, formsuz olan yedek soyunur’ mesajını verdi.

Haberin Devamı

18 Eylül cumartesi:

Kocaman Beşiktaş’ı anlattı

Aykut Kocaman, Beşiktaş’ın son oynadığı iki maç olan Ankaragücü ve CSKA Sofya karşılaşmalarından seçtiği bölümleri izletip,rakiplerinin zayıf ve güçlü yönlerini anlattı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!