3 puanı uçuran jest

Güncelleme Tarihi:

3 puanı uçuran jest
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 1999 00:00

Haberin Devamı

Hagi, Kral’a seslendi, ‘Penaltıyı sen at Hakan’

Avusturya kampında iki penaltı kaçıran, ayağında da ağrı hisseden Galatasaray'ın Rumen yıldızı, formsuzluğu ile dikkat çeken Hakan Şükür'ün siftah yapması için topu son üç sezonun gol kralına uzattı. Hakan, 80. dakikadan sonra penaltı atmamasına rağmen bu kez topun başına geçti ve kaçırdığı penaltı maçı döndürdü.

22 maç sonra yenildi

Son üç sezonun şampiyonu Galatasaray, 1999-2000 sezonunun ilk maçında, Ali Sami Yen Stadı'nda Gaziantepspor'a 2-1 yenilmenin şokunu yaşıyor. 22 maçlık yenilmezlik unvanını da yitiren ve 10 yıl sonra ilk kez sezona mağlubiyet ile başlayan Galatasaray'da sezon öncesi giderilemeyen sıkıntılar açıkça gözönüne çıkıyordu.

İlk hamle Hagi'den

Galatasaray, Hagi ve B.Hakan'ın kaçırdığı penaltı atışları nedeniyle geçtiğimiz sezon yaşanan penaltı krizini Gaziantep maçında da aşamadığını gösterdi. Cuma günkü maçta kazanılan penaltı atışında gözler, takımın penaltıcıları Hagi, Hakan Şükür ve Ümit'e çevrildi. İlk hamleyi Hagi yaptı ve topu aldı.

Al sen kullan Hakan

Herkes penaltıyı Hagi'nin kullanacağını sandı ama Avusturya'daki hazırlık maçlarında iki penaltı kaçıran ve sol ayağınında da ağrı hisseden Hagi riske girmedi. Rumen futbolcu hazırlık dönemindeki formsuzluğu nedeniyle moralsiz de olan Hakan Şükür'e jest yaparak, ‘‘Al sen kullan’’ dedi.

Son 10 dakika korkusu

Takım arkadaşları, heyecanlandığı için 80. dakikadan sonra penaltı kullanmayan Hakan'ın ne yapacağını merak ediyordu. Ancak Hakan, biraz da ligin ilk maçında siftah yapmak hevesiyle korkusunu bir yana bıraktı ve topu Ümit'e vermedi. Meşin yuvarlağı penaltı noktasını dikti ve ardından da topu kaleciye nişanladı.

Forvet hala alınmadı

Galatasaray'da sorun penaltı fobisinden ibaret değildi. Teknik Direktör Fatih Terim'in istediği futbolcuların alınamaması, Hakan'ın yanında oynayacak forvet ihtiyacı varken 6 Ağustos'a yetiştirilen Brezilyalı Capone'un savunma oyuncusu olması da sezon öncesi görülen eksikleri kapatmadı.

Bülent kaptan çıktı

Transfer döneminde satış listesine konan ancak alıcı çıkmayınca kalan Bülent'in Gaziantep maçının 11'ine alınması ve kaptan yapılması da şaşkınlık yarattı. Avusturya kampına götürülmeyen, idmansızlığı açıkça gözüken Bülent'in yaptığı hatalar da yenilgiyi hazırlayan önemli etkendi.

Agresif Cimbom

Bir diğer sorun da futbolcuların aşırı sinirli hareketleriydi. Saha içindeki agresif davranışları ile bilinen Hagi daha oyunun başında hakeme itirazdan sarı kartı gördü. Fatih Terim devre arasında Hagi'yi ‘‘Gereksiz yere kart görüyorsun’’ diye uyarmak zorunda kaldı. Bu uyarı Hagi'yi dizginledi ama takım arkadaşları boş durmadı.

Arif de hırçındı

Hakemlere verilen geniş yetkilere rağmen itirazlar biraz da sınırı aşan ölçülere ulaştı. Arif'in kart görmesini Terim bu futbolcuyu oyundan alarak önledi. Genç Emre, Hakan Ünsal da sürekli hakemle didişen isimlerdi. Hatta Taffarel bile maçın ilk dakikalarından itibaren aşırı bir sinirin etkisindeydi.

Ağızları bıçak açmadı

Bütün bu olumsuz koşullar bir araya gelince de yenilgi kaçınılmaz oldu. Sezona yenilgiyle başlayan Galatasaray'ın dünkü idmanında ise tam bir sessizlik vardı. Kimsenin ağzını bıçak açmıyordu. Fatih Terim yaptığı toplantıda futbolcularından Gaziantep maçını unutmalarını çarşamba günü oynanacak Rapid Wien maçını düşünmelerini istedi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!