3. etabı Belletti kazandı

Güncelleme Tarihi:

3. etabı Belletti kazandı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2011 16:47

47.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu'nun 166 kilometrelik Turgutreis-Marmaris etabını 4 saat 22 dakika 24 saniye ile Colnago takımından BELLETI kazandı.

MİRAÇ KAL GENEL FERDİ KLASMANINDA 7.SIRADA

Turun öncesinde Konya Torku Şekersporlu bisikletçilerin morali hayli yüksekti. Çok iyi takımların ve mükemmel sprintçilerin olmasına rağmen Miraç Kal'ın Genel Ferdi klasmanda yedinciliğe kadar çıkması Manisaspor'lu bisikletçileri de doğal olarak tetikledi. Uzun yıllar böyle bir yarışın ilk üç etabı tamamlanırken Genel Ferdi klasmanda hiçbir bisikletçimiz bulunmamıştı ve bizde bu yedinciliğe hiç tanık olmamıştık.

YARIŞIN CEREYANI

166 kilometrelik yarışın startıyla birlikte 165 bisikletçi Bodrum içi kat edilirken kopma yaşamadı. Ancak Milas'a yaklaşıldığında ilk ciddi atakları gördük. Tırmanış primini Colombia'dan Laverde, FDJ takımından Vichot, Manisaspor'dan Canecky, Cofidis'ten Bagot paylaştı. Finişe 61 kilometre kala ilk ciddi kopmanın ardından ilk grubu oluşturan ve aralarında Manisaspor'lu Marek Canecky, Cofidis'ten Bagotd, Colombia'dan Laverde Jımenez arayı önce 3 dakikaya çıkardı, ardından gittikçe artan bir tempo ile 5 dakika 30 saniyeye kadar çıkardı. Finişe doğru bu grup temposunu arttırarak devam etti. Arkadaki ana grupta ise yavaş bir seyir izlemeyi tercih etti.

MANİSASPOR'LU CANECKY'İN BÜYÜK BAŞARISI

Turun başlamasıyla birlikte büyük bir başarı gösteren Manisaspor ve Konya Torku Şekerspor'lu bisikletçiler Turgutreis-Marmaris etabında gücünü gösterdi. Muğla geçilirken ortaya konan sprint primini Manisaspor'dan yarışan ve ön grubu oluşturan 4 bisikletçi arasında yer alan Marek Canecky kazanarak beş puan elde etti. Onu Cofidis'ten Bagot ve Colombia'dan Laverde takip etti. Finişe 50 kilometre kalırken ufak çaplı bir kaza yaşansada bisikletçilerin bundan etkilenmediği gözlendi. Arkadaki ana grup Muğla Üniversitesi geçilirken ön grupla arasındaki sürenin 6 dakika 9 saniyeye yükseldiğini gördü Cofidis takımının sporcuları ön grupta bir sporcularının bulunması nedeniyle Ana grupta tempoyu sürekli düşürmeye özen gösteriyordu.

TIRMANMA PRİMİ LAVERDE'NİN

Muğla geride kalırken finişe 45 kilometre kala tırmanma primi için büyük bir çekişme yaşandı. Bu primi Colombia takımından Laverde'nin oldu ve atağı kendisine beş puan kazandırdı. FDJ takımından ikinciliğe Vichot gelirken, Manisaspor'dan Canecky'de üçüncü sırayı aldı ve kendisine 1 puan kazandırdı.

ANA GRUP KAPATMAYA BAŞLADI

Tırmanma primi sırasında zorlanan öndeki grubun bu yavaşlamasından istifade eden Ana gurup aradaki süreyi biranda 4 dakikaya kadar indirdi. Colnago'lu ve Colombia'lı bisikletçilerin ön grupta gittikçe artan bir tempo yapmayı tercih etti.

ANA GRUP BÜYÜK BİR ÇABA SERFEDİYOR

Elbette finişe yaklaştıkça ve kilometreler azaldıkça tempoyu düşürmeye başlayan Ana grupta en çok çalışan takımın Lampre takımı olduğunu hemen görmemiz mümkündü. Petacchi Alessandro'yu finişe yaklaştırmak ve Turkuaz mayoyu giydirmek için pedalların bir makine aksamında çalıştığı görüldü.

CANECKY GERİDE KALDI

Sakar geçidi inilirken ne yazık ki Manisasspor'lu Canecky geride kaldı. Tırmanma priminde büyük efor sarf etmesi Manisaspor'lu bisikletçinin temposu düştü ve ana grubu beklemeye başladı. Aksine öndeki üçlü grup Sakar geçidi inilirken taşıtların bile zor yapabileceği 80 kilometrelik bir hıza ulaştığı görüldü. Sakar geçidini gören bisikletçiler ise aşağıdaki eşsiz manzarayı da görmeyi ihmal etmiyordu.

FARK GİDEREK KAPANIYOR

Sakar geçidini inen arkadaki Ana grupta yine ufak çaplı kazalar oldu. Bisikletçilerin çoğu lastik patlatırken düştü. Kırmızı mayonun sahibi Colombia takımından Juan Villegas'ında düşmesi bir ara takım arkadaşlarını telaşlandırdı ama bu bisikletçi daha sonra kalkıp yarışa devam etti. Ancak tehlikeli yaralanmaların olmadığı da gözlendi. Bu kazalara rağmen farkın kapanması da önde giden üç bisikletçiyi artık yakalayacakları işaretini veriyordu. Finişe 23 kilometre kala öndeki üçlü grup ile arkadaki ana grubun arasındaki fark 2 dakikaya kadar indi. Ardından da 1 dakika 28 saniyeye kadar indi. Öndeki üçlünün temposu artık yakalanma sınırının içine girecek kadar düştü. Laverde, Vichot ve Bagot'un pili neredeyse bitmek üzereydi. Fark finişe 15 kilometre kala 1 dakikanın altına indi. Ve beklenen kenetlenme öndeki üçlü ile arkadaki ana grubun birleşmesi finişe 10 kilometre kala gerçekleşti. Bu durum yine toplu bir finiş olacağının işareti idi.

BÜYÜK KAPIŞMA

Marmaris'e 7 kilometre kala üstelik rampa inişinde 12 kişilik bir grup kaçmayı denedi. 5 kilometre kala ise gerçekten büyük bir kapışma vardı. Her atağa bir yenisi ekleniyor, kimsenin büyük bir fark yapıp kaçmasına izin verilmiyordu. 3 kilometre kala ise yeniden grup birleşti. Grup kalabalık bir biçimde finişe doğru gelmeye başladı. Ancak son metrelerdeki finiş ise nefes kesti. Colnago takımından Manuel Belleti müthiş bir sprint yaparak etabı 4 saat 22 dakika 24 saniye ile kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!