2022 Dünya Kupası için FIFA'ya isyan!

Güncelleme Tarihi:

2022 Dünya Kupası için FIFAya isyan
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 10:43

2022'de Katar'da düzenlenecek Dünya Kupası'nın bu ülkedeki iklim koşulları nedeniyle kış aylarında organize edileceğinin açıklanması futbol dünyasında büyük tepki gördü.

Haberin Devamı

2022 Katar Dünya Kupası'nın FIFA tarafından kış aylarına alınma kararı futbol dünyasını ayağa kaldırdı. Nihai olarak Mart ayındaki toplantıda verilecek karar öncesinde karara büyük tepkiler geldi.

Hollanda Futbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamada, FIFA'nın aldığı bu kararı gözden geçirmesi istenerek, "Katar teklifini yaz ayları için verdi. Alınacak bu kararın gözden geçirilmesi gerekir. Turnuvanın bu ülkeye verilmesi de tartışılmalı" denildi.

İngiltere Premier Lig sözcüsü de benzer ifadeler kullandı: "2022 Dünya Kupası teklifi bir yaz Dünya Kupası olarak yapıldı ve kabul edildi. Kışın düzenlenecek turnuva Avrupa kulüpleri açısından istenir veya kabul edilebilir bir şey değil."

Avrupa Kulüpler Birliği Başkanı Karl-Heinz Rummenigge, "2022 Dünya Kupası'nı tekrar takvimlendirmek futbol ailesi için içinden çıkılması zor bir durum. Şimdi tüm turnuvaları ve maçlarımızı buna göre yeniden şekillendirmek zorunda kalacağız. O zaman bundan doğacak zararlarımızı da FIFA karşılamalı" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

ALMANYA: YILDIZ FUTBOLCULAR ZORLANACAK
Alman Futbol Federasyonu ise diğerlerinden farklı bir tavır ortaya koydu: "Turnuvayı kasım-aralık aylarında düzenlemek organizasyonel olduğu kadar Avrupa liglerine finansal da bir yük bindiriyor. Yıldız futbolcuların zorlanması da göze alınmalı."

WENGER'DEN ÇATLAK SES
Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger konuya farklı bir açıdan yaklaştı ve şunları söyledi:
"Yazın orada oynamak imkansız. İnsanların orda yaşamını sürdürmesi isteniyorsa taraftarlar için de daha rahat bir yolu seçmeli. Oyuncular değilse de taraftarları düşünmek zorundasınız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!