2012'de herkesin hedefi Vettel'i zirveden indirmek

Güncelleme Tarihi:

2012de herkesin hedefi Vetteli zirveden indirmek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 12:18

WRC, dört yıllık aranın ardından Monte Carlo Rallisi’ni tekrar takvimine alırken, pilotlar Alman F1 yıldızı Vettel’i geçebilmek için can atıyor.

Haberin Devamı

2012 sezonu başlarken, tüm pilotların bu yılki hedefinde, geçen yılın Castrol EDGE Klasmanı’nın lideri olan Sebastian Vettel’i tahtından indirmek var. Bu yıl, 4 yıl aranın ardından Monte Carlo Rallisi’nin yeniden Dünya Ralli Şampiyonası’nın yarış takvimine eklenmesi, takımları şimdiden heyecanlandırıyor.

WRC’de rekor kırarak sekiz şampiyonluk elde eden ve beş kez dünyanın en ünlü yarışını kazanan Sebastien Loeb ise dokuzuncu kez zafere ulaşmak istiyor. Avustralya ve Büyük Britanya’da geçirdiği kazalar ve ülkesi Fransa’daki rallide yaşadığı mekanik arıza 2011 yılı sonunda Loeb’in Castrol EDGE Klasmanı’nda şimdiye kadarki en kötü sonucu olan dokuzunculuğa kadar düşmesine neden olmuştu.

Bu kazalar sonucu Loeb’in kaybettiği puanlar, Mikko Hirvonen açısından avantajlı bir durum yarattı.

Haberin Devamı

Hirvonen ve Castrol EDGE’in destek verdiği Ford Word Rally Team pilotu Jari-Matti Latvala, Loeb’i puan olarak en yakından takip eden pilotlar. Hirvonen’in Ford’dan Citroen’e geçişi, 2012 şampiyonasında kritik bir rol oynayabilir. Finli pilotun, yeni otomobilinin yanı sıra, yeni bir takıma da uyum sağlaması ve unvanını koruması için bu adaptasyon sürecini hızlı bir şekilde atlatması gerekecek.

Bu arada 2011 sonunda takım arkadaşının başarısına katkıda bulunan Latvala, Hirvonen’in Ford’dan ayrılmasından yararlanabilir. Her iki pilot da Klasman’da Loeb’i yakalayabilmek için zorlu bir mücadele verecek. Loeb, 2011 İsveç Rallisi’ni altıncı sırada tamamlarken, Hirvonen ve Latvala üçüncü sırada yarışı tamamladılar; bu da Fransız pilotun Monte Carlo’ya giden üçlü arasında en düşük ortalamayı aldığını gösteriyor.

Loeb, ayrıca Ford takımına Latvala'nın partneri olarak transfer olan ve bu yılın sürprizi sayılan Petter Solberg'den düşük puan aldı. 2011 yılında yaşadığı sorun Solberg'in Klasman’da 66. sıraya gerilemesine neden oldu. Norveçli pilot, sezon ilerledikçe önemli bir yükselişe geçebilir ve şimdiye kadarki en iyi derecesi olan 18.'likten daha üst sıralara ulaşabilir.

WRC’nin en iyi pilotu olan Vettel’e meydan okunup okunamayacağını önümüzdeki yarışlar gösterecek. Alman pilot, 2011’deki formunu bu yıl da koruyabilirse, geçtiğimiz yıl olduğu gibi -tek kelimeyle- durdurulamayacak.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!