2011 Erzurum Kış Oyunları'na muhteşem açılış

Güncelleme Tarihi:

2011 Erzurum Kış Oyunlarına muhteşem açılış
Oluşturulma Tarihi: Ocak 28, 2011 00:00

Cemal Gürsel Stadı'nda, "25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları" için görkemli bir açılış töreni düzenlendi.

Haberin Devamı

CURLİNGDEKİ İLK MAÇIMIZI KAYBETTİK

CURLİNGDE İLK GÜN MÜSABAKALARI SONA ERDİ

SABAHATTİN - YILMAZ ÖZDİL

MUHTEŞEM AÇILIŞTAN FOTOĞRAFLAR

MEŞALEYİ 4 MİLLİ SPORCUMUZ TAŞIDI -WEB TV

ANADOLU ATEŞİ'NDEN MUHTEŞEM GÖSTERİ / WEB TV

İŞTE TÜRKİYE'NİN GURURLARI -WEB TV

 

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Sağlık Bakanı Recep Akdağ, bürokratlarla birlikte yaklaşık 21 bin kişi Cemal Gürsel Stadı'ndaki tarihi güne tanıklık etti.

Türkiye'nin ilk kez düzenlediği Kış Oyunları'nın açılış töreni saat 19.30'da Universiade Bayrağı'nın Cemal Gürsel Stadı'na gelmesiyle başladı. Oyunlara katılan 58 ülkenin sporcularının geçişinde Türkiye 73'ü bayan 79'u erkek toplam 152 sporcu ile yer aldı. Türkiye'nin bayrağını kayaklı koşuda mücadele edecek milli sporcu Sabahattin Oglago taşıdı. Seyirciler Azerbaycan ve Bosna Hersek takımlarına büyük ilgi gösterirken, İran takımındaki başı kapalı bazı sporcular da dikkat çekti.

Haberin Devamı

ÖZAK: "ERZURUM ARTIK DÜNYANIN SAYILI KIŞ SPORLARI MERKEZLERİNDEN BİRİSİDİR"

Sporcuların sahadaki yerini almasından sonra açılış konuşmasını yapan Organizasyon Komitesi Başkanı ve Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Özak, "Bugün Erzurum'da bir başarı öyküsüne tanık oluyoruz. 5 kıtadan gençlerin buluştuğu büyük bir coşkuyu ve bayram sevincini yaşıyoruz. Mutluluğumuza ortak olan tüm misafirlerimize şükranlarımı sunuyorum. Yarışmaların Fair-play anlayışına uygun biçimde geçeceğine inanıyorum. Türkiye'ye güvenerek bu oyunların Anadolu'nun zirvesinde yapılmasına olanak tanıyan FISU heyetine şükranlarımı sunuyorum. Türkiye kendine yönelik güveni boşa çıkarmamış, büyük yatırım yapmıştır. Erzurum dünyada artık sayılı kış sporları merkezlerinden birisidir. Türkiye'nin kış sporlarında gerçekleştirdiği en büyük organizasyon olan Erzurum 2011 ülkemiz ve kış sporları adına bir milattır.

Haberin Devamı

ERDOĞAN: "ERZURUM'A KIŞ OLİMPİYATLARI YAKIŞIR"

İsmi anons edilince büyük sevgi gösterileri ve "Türkiye seninle gurur duyuyor" sloganları altında altında kürsüye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise, "3 bini aşkın sporcu kardeşim; Dadaşlar diyarı Erzurum'a hoşgeldiniz. Erzurum'da kalacağınız kısa sürede doya doya dolaşmanızı dilerim. Bu oyunların 5 yıldızı var. Bu 5 yıldız, 5 kıtanın buluştuğu bir oyunlar manzumesi. Burada barış, kardeşlik, sevgi, coşku ve heyecan var. İnanıyorum ki, bu oyunlarla Kış Olimpiyatları'nın takipçisi olacağız. Erzurum'a bu yakışır. Sevgili Dadaşlar, durmayacağız. Emin adımlarla çok daha farklı bir Erzurum için yarınlara yürüyeceğiz. Oyunların kazasız, belasız sona ermesini diliyorum" diye konuştu.

Haberin Devamı

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de, "Ülkemiz ve Erzurum, Uluslar arası üst düzeyde bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. Bu organizasyonun belirlendiği tarihlerde bende Torino'daydım. Erzurumluların bu oyunlar için bir bütün olduklarını ve kenetlendiklerini orada gördüm. Şu anda duyduğunuz heyecanın aynını ben de duyuyorum. Kendimi sizlerden biri hissediyorum. Bu oyunlar Erzurum'u bölgenin ve dünyanın kış sporları merkezi haline getirmiştir. Yakın bir gelecekte kış olimpiyatlarını organize etmeyi başaracaktır. Tüm sporculara başarılar diliyorum.

Uluslararası Üniversite Sporları Federasyonu (FISU) Başkanı George Killian, "Görüyorum ki oyunlar için hazırsınız. Oyunların bu aşamaya gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum. Yeni yapılan tesislerde coşkuyu canı gönülden yaşacağımıza inanıyorum. Buralar artık sizin ve pek çok önemli organizasyona daha ev sahipliği yapacağınıza inanıyorum" dedi.

Haberin Devamı

OYUNLARI CUMHURBAŞKANI GÜL AÇTI

Resmi açılışı yapmak üzere kürsüye gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, sözlerine "Bugün çok büyük bir spor organizasyonunun İstanbul'da gerçekleşiyor olmasından" dolayı diye başladı. Gül daha sonra, "Erzurum'da" diye düzelterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tip büyük organizasyonlar genellikle büyük şehirlerde olurdu. Ama Doğu'nun Kapısı Erzurum'da bu organizasyonun gerçekleşmesi Türkiye için olağanüstü başarıdır. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Spor arkadaşlık, barış, centilmenlik demektir. Dünyanın dört bir yanından gelen siz değerli sporcuların centilmence yarışacağına eminim. Hepinize başarılar diliyorum ve oyunları başlatıyorum. Hayırlı olsun."

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün konuşmasının ardından FISU bayrağı tribünleri dolaştı. Daha sonra FISU Marşı okundu ve FISU Bayrağı göndere çekildi. Törende, sporcu andını milli kayakçımız Tuğba Daşdemir, hakem andını ise uluslararası alanda ülkemizi başarıyla temsil eden buz hokeyi hakemimiz Ece Esen okudu.

MEŞALEYİ MİLLİ SPORCULAR TAŞIDI

Universiade Erzurum-2011 meşalesi ise Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 84 kiloda Grekoromen Stil Dünya Şampiyonu güreşçi Selçuk Çebi, Dünya Şampiyonası'nda sayı kraliçesi unvanını elde eden voleybolcu Neslihan Darnel ve 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatı'nda şampiyon olan bedensel engelli okçu Gizem Girişmen'in ellerinde yol aldı. Meşaleyi taşıyan sporcular sahanın dört köşesine yerleştirilen meşalaleri aynı anda büyük tezahürat eşliğinde yaktılar.

VATANDAŞA ORGANİZASYON ÇİLESİ

25'nci Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılış töreninin yapılacağı Cemal Gürsel Stadyumu'na ulaşmak isteyen vatandaşlar güvenlik tedbirleri nedeniyle büyük sıkıntı çekti. Cemal Gürsel Stadyumu'nun önünden geçen çevre yolu stadyuma yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta trafiğe kapatıldı ve güvenlik noktaları oluşturuldu. Görevli araçlar dışında hiçbir aracın geçişine izin verilmeyen güvenlik noktalarında, toplu taşıma araçları ve otomobillerinden inmek zorunda kalan vatandaşlar, çocuklarıyla birlikte 3 kilometrelik yolu yoğun kar yağışı altında yürümek zorunda kaldı. Adeta kardan adam haline dönen vatandaşlar, yoğun güvenlik önlemlerine isyan ederken stadyuma girmek için de uzun süre bekledi. Uzun ve zorlu yürüyüşün ardından stadyum kapısında da bekletilen vatandaşlar, zaman zaman güvenlik görevlileriyle tartıştı. Kapıda yaşanan yığılma nedeniyle seyircilerin büyük çoğunluğu açılış töreni başladıktan sonra stadyuma girebildi. Tribünlere çıkan vatandaşlara gösterilere katılmak için ışık ve soğuktan korunmaları için beyaz renkli eldiven, şapka ve polar battaniye dağıtıldı.

ANADOLU ATEŞİ COŞTURDU

Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nın açılş töreninde sahne alan Anadolu Ateşi Dans Grubu'nun "Doğu'nun Kapıları" isimli gösterisi stadyumu dolduranları coşturdu. Çift başlı kartalın stadyum üzerinde uçuşunun canlandırılmasıyla başlayan dans gösterisinde dançılar, Anadolu'nun çeşitli yörelerinden müzikler eşliğinde gösteriler sergiledi. Semazenlerin gösterisinin ardından yeniden sahnre alan dansçılar finali Erzurum barıyla yaptı.

KENAN DOĞULU KONSERİ

Stadyumu dolduran binlerce kişi açılış töreninin son bölümünde ise pop müziğin ünlü ismi Kenan Doğulu'nun şarkılarıyla eğlenen seyircilerin coşkusu havai fişek gösterisiyle doruğa çıktı. Müzik ve görsel şölenin yaşandığı stadyum renk cümbüşüne dönerken sahaya giren gençlerin müzik eşliğinde dans etmesi renkli görüntüler oluşturdu.

ERDOĞAN: ERZURUM'A YAKIŞANI GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ

ŞAHİN: ERZURUM KIŞ SPORLARININ MERKEZİ OLDU

CUMHURBAŞKANI OYUNLARI BAŞLATTI

2011 ERZURUM KIŞ OLİMPİYATLARI 6 ŞUBAT'TA SONA ERECEK

''Anadolu'nun zirvesinde buluşalım'' sloganıyla dünyanın dört bir yanından üniversiteli sporcuları davet eden Universiade Erzurum-2011, 6 Şubat Pazar günü sona erecek.

58 ÜLKENİN BAYRAKLARI GÖNDERE ÇEKİLDİ

CUMHURİYET TARİHİNİN EN BÜYÜK SPOR YATIRIMI

BRANŞLARA GÖRE SPORCULARIMIZ VE ANTRENÖRLERİ

EN ÇOK SPORCU RUSYA'DAN

BUGÜNKÜ PROGRAM

-  Alp Disiplini:
10.00-14.00 Kadınlar Antrenman
17.00-18.30 2. Kaptanlar Tanışması
-  Biathlon
09.00-11.30 Erkekler Antrenman
12.00-14.30 Kadınlar Antrenman
17.00-18.00 Takım Kaptanları Tanışma
-  Buz Hokeyi
12.00 Kore-Belarus
16.00 İspanya-Slovakya
20.00 Kazakistan-ABD
-  Curling
09.00 Çin-Almanya (Kadınlar)
14.00 Britanya-Kanada (Erkekler)
19.00 Polonya-Kore (Kadınlar)
-  Kayakla Atlama
11.00 Kadınlar Elemeler
17.00 Erkekler Elemeler
-  Kayaklı Koşu
10.00 Kadınlar 5 Km.
11.30 Erkekler 10 Km.
19.00 Sprint
-  Kuzey Kombine
09.30 Bireysel K95
14.00 NC 10 Km
-  Snowboard
10.00 SBX Antrenman
17.00 Teknik Ekiple Tanışma
18.00 1. Kaptanlar Tanışma
-  Serbest Stil
10.00 Antrenman
11.30 Kadın-Erkek Elemeler
13.30 Kadın-Erkek Finaller
15.00 Seramoni
-  Short Track
14.00 Kadınlar-Erkekler 500 m.
17.00 Kadınlar 500 m. Final
17.05 Erkekler 500 m. Final

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!