2008 sınavı

Güncelleme Tarihi:

2008 sınavı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2001 00:00


Haberin Devamı

Pekin, Osaka ve Toronto'yu ziyaret eden IOC Değerlendirme Komisyonu, bugün 2008 Olimpiyatı adayı İstanbul'a geliyor. Komisyon, yarından itibaren İstanbul'da 5 gün incelemelerde bulunacak.

2008 Yaz Olimpiyat Oyunları'na evsahipliği için aday olan İstanbul bugünden itibaren Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Değerlendirme Komisyonu önünde görücüye çıkıyor. 5 aday kentin her birini yakından tanımak ve yerinde görmek amacıyla ziyaretler düzenleyen 17 kişilik IOC Değerlendirme Komisyonu üyeleri bugün İstanbul'a geliyor. IOC Değerlendirme Komisyonu çalışmalarına ise yarın başlayacak.

İstanbul Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu, yarın sabah IOC Değerlendirme Komisyonu üyelerine Olimpiyat Evi'nde İstanbul 2008 Olimpiyat Projesi'nin genel tanıtımını yapacak. Tanıtım brifingine ANAP Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Mesut Yılmaz, Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Fikret Ünlü, İstanbul Valisi Erol Çakır, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ali Müfit Gürtuna da katılacaklar.

RAPOR HAZIRLAYACAKLAR

IOC Değerlendirme Komisyonu'nun 20 Şubat'ta Pekin ile başlayan aday kentlere ziyaretleri, 25 Şubat-1 Mart tarihleri arasında Osaka, 7-12 Mart tarihleri arasında Toronto ile sürmüştü. Komisyon, İstanbul'daki 5 günlük ziyaretin ardından 25 Mart-1 Nisan tarihleri arasında da Paris'i ziyaret edecek. 5 kentin adaylık dosyalarını inceledikten sonra herbir kenti 5'er gün ziyaret eden komisyona, adaylık kitabının içeriğini oluşturan 18 konu başlığının her biri için konunun uzmanları tarafından sunumlar yapılıyor, mevcut inşaatı süren tesislere geziler düzenleniyor. Komisyon ziyaretler sonucu aday kentlerin projelerini yakından tanımak ve kentleri karşılaştırmalı olarak değerlendirilmesine olanak sağlayacak bir rapor hazırlayacak.

Uluslararası Bisiklet Federasyonu Başkanı Hein Verbruggen'in başkanlığını yaptığı IOC Değerlendirme Komisyonu raporunu mayıs ayının ortalarında IOC'ye sunacak. İstanbul 2008'in tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla YAYSAT tarafından da bugün 800.000 olimpiyat bayrağı dağıtılacak.

İŞTE KOMİSYON ÜYELERİ

Kang-Ro Yoon (Kore)

Robert McCullough (Avustralya)

Francisco Elizalde (Filipinler)

Simon Balderstone (Avustralya)

Craig Reedie (İngiltere)

Thomas Sithole (Zimbabve)

Bob Elphinston (Avustralya)

Carlos Arthur Nuzman (Brezilya)

Els Van Breda Vriesman (Hollanda)

Patrick Baumann (İsviçre)

Hein Verbruggen (Hollanda)

Gilbert Felli (İsviçre)

Catrin Norinder (İsveç)

Jacqueline Barrett (İngiltere)

Sergei Bubka (Ukrayna)

Stephanie Cabessa (Fransa)

Olivier Niamkey (İsviçre)

REKORTMEN KOMİSYONDA

İstanbul'da 5 gün incelemelerde bulunacak 17 kişilik IOC Değerlerdirme Komisyonu'nda sırıkla atlamada bir çok dünya rekoruna imza atan ünlü sporcu Ukraynalı Sergei Bubka da var.

Olimpik salon Van Damme ile açIlIyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Bağcılar Olimpik Spor Salonu, bugün düzenlenecek törenle açılacak. Yapımına 1998 yılında başlanan, planlanan süreden önce tamamlanan, salonun 2008 Olimpiyat Oyunları'nda badminton maçlarına ev sahipliği yapması hedefleniyor. Saat 13.00'de başlayacak açılış töreninde dünyaca ünlü aktör Jean Claude Van Damme ve West Coast Action Team'in bir gösteri gerçekleştireceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!