200 milyon dolar sokağa atıldı

Güncelleme Tarihi:

200 milyon dolar sokağa atıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2006 16:02

G.Saray Kulübü başkan adaylarından Alp Yalman, içinde bulunulan durumun kendisini de çok üzdüğünü söyledi. Stat işinin hemen bitirilmesi gerektiğini ve Ali Sami Yen'in yerine yenisini hemen yapabileceklerini belirten Yalman, "Takriben 200 milyon dolar sokağa atılmıştır. Ama bunları aşacak güçteyiz" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray Lisesi'nde olağanüstü gündemle toplanan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Alp Yalman, kulübün geleceğini konuşmak için geldiğini ifade ederek, “Fevkalade üzgün olarak söylüyorum ki, Galatasaray çeşitli operasyonlarla gelirlerinin yüzde 30 civarını kaybetmiş durumda. Göreve gelecek kişileri ciddi bir borç bekliyor. Sosyal tesislerin hiçbir tanesi üyelerin hizmetinde değil. Benim bıraktığım Galatasaray bu değildi. Ben de herkes gibi kulübümüzü bu halde görmekten memnun değilim” dedi.

'SADECE PARA DEĞİL GÜVENİLİRLİĞİ DE KAYBETTİK'

İçinde bulunulan durumda öncelikle banka borçlarının yapılandırılması gerektiğini ifade eden Yalman, “Bununla ilgili kullanılacak enstrümanlardan biri Riva arazisidir ve çalışmalar sürüyor. Neticelerini Nisan ayının ortasında göreceğiz. Ama kaybedilenler içinde sadece banka borçları yok. Sporculara, personele, her tarafa borcumuz var. Galatasaray'da idareci olacak insanlar mali yükümlülükle karşılaşacaklar. Eğer ben bu mali yükümlülüğü hesap ederek, altından kalkacağımı söyleyemezsem buraya gelebilir miydim, bu mümkün mü?” diye konuştu.
  
'STATI HEMEN YAPARIZ'
  
Alp Yalman, Galatasaray'da öncelikle stadın tamamlanması gerektiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Önümüzdeki yol haritamızda yapılması gerekenler içinde öncelikli olarak stat var. Riva arazisi ve diğer gayrimenkullerin kullanılması da gerekli. Stadımızı yıllardır yapmaya çalışıyoruz. Bu stat bir an evvel yapılmalı. İki ihtimal var. Birincisi Seyrantepe ama bu konu çok kolay durmuyor. Galatasaray'ın vaktini ve parasını alacaksa Ali Sami Yen'in yerine yenisini hemen yaparız. Bunun için gerekli tüm krediler hazırdır.” Yalman, sosyal tesislerle ilgili çalışmaları bir an önce tamamlayacağının sözünü verirken, Galatasaray Adası'nı da Ünal Aysal'ın geri vermesi halinde 1,5 ay içinde kullanılır hale getireceğini ifade etti.
  
'SADECE FUTBOL KULÜBÜ GİBİ DURUYORUZ'
  
Yalman, Galatasaray'ın yalnızca futbol kulübü gibi durduğunu söyleyerek, “Futbol dışında da Galatasaraylılığı ortaya koyan branşlar var. Hiç düşünebiliyor musunuz ki, sporcusuna hangi branş olursa olsun gerekli maddi katkıda bulunmakta zorluk çeken bir kulübün inandırıcılığı ne kadardır. Kaybedilen şeylerden biri de bu inandırıcılıktır. Bunlar benim de sizin de Galatasaray ile bağdaştıramayacağınız kavramlar” şeklinde konuştu.
  
'200 MİLYON DOLAR SAVRULDU'
  
Galatasaray'ın yaşadığı ekonomik krizin tablosunu çizerken, ”Savrulan paralar var” ifadelerini kullanan Yalman, “Takriben 200 milyon dolar civarı bir para neredeyse sokağa atılmıştır. İçinde bulunulan durumun çok kolay bir izahıdır bu. Ama Galatasaray'ın bunların altından rahatlıkla kalkabileceğini söylemek için buradayım. Bu problemlerle daha önce de karşılaştım. Söz verdiğini yapan bir insanım ve yapamayacağımı da söylemem” dedi.
  
BİRLEŞME ÇAĞRISI
  
Konuşmasının son bölümünde yine birlik çağrısı yapan Alp Yalman, ”Size hala yitirmediğim umudumdan söz etmek istiyorum. Galatasaray'ın böyle bir durumdayken en fazla ihtiyacı olan şey birlik, beraberlik, kenetlenmek ve dosta düşmana Galatasaraylılığın ne olduğunu göstermektir. Bir şekilde gücümüzü de birleştirip, imkanlarımızı ve kafalarımızı biraraya koyarak, Galatasaray'ı özlenen yere götürme ümidimi hiçbir zaman yitirmedim. Bekliyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!